Istiot slucaj sum i jas. Kjuti si do poragaj idi mu po keif pa kje zaboravi hahaha. I mene me pukna so toa krcis pa krcis. Cajre nema.
Добро утро мили труднички!! Како сте?? За хрчењето, со првата бременост исто ми правеше мм, зафрканции па дури и ме сними и ми пушташе докази хеххе. За синко и со оваа бременост не ми рекол! Сигурно е тоа од спиење на грб. Јас еве 30тата недела ја ситнам, користам сонце и присуство на мм па шеткаме сите комплет, сама со двајцата не се нафаќам да одам нигде, сега синко не сака веќе во количка, лесно се отпушта од рака а јас сум тешко подвижна камо ли да трчам Не сум се измерила некое време, ич не ме интересираат килограмите, ама приметувам дека ми се зголемил апетитот и покрај месени и теста сега и за благо ми текнува, и тоа баш ноќе кога станувам да мочам и вода да пијам Па си се тешам, си велам уште кратко имам да си уживам без да се замарам, после секако ќе се стопам, со три деца, со доење, трчање по нив, домашни обврски... ехеее, ќе се дружам пак со фармерките од средно Со ушето до 10% болка стасавме, кичмата, грбот се појачува, долната коска или 'рскавица, шо и да е почна многу да боли, али шта је ту је, процес кој мора да помине, ко шо би рекле сестрите на гинекологија ееех ајде ајде, како влегло така ќе излезит Ајде да си направам едно , цело утро чекам ама само не се правело
Dobro utro i od mene zhenskicii so meshinja, kako ste? Ispivte kafencata? Jas eve se srediv,ke pojaduvam i odam vizata za prestoj da si ja zemam Pobrzo mi stasa od zdravstvenata kartichkaa,a bash taa so dusha ja chekam za na lekar da si go vidam bebushko Sinokja imav bolki vo meshe,pojaki od obichno eve utrovo se poslabi.. Ne reagirav nikako osven chajche shto se napiv, bidejki ve imam chitano deka e normalno osven ako se na vremenski intervali Nejse, vi posakuvam ubavo utro i ushte poubav den.. Uzhivajte i galkajte meshinjata, a @Eli23 ti vekje ja pretera Svikaj mu na bebush tamu,inat bre
Mila @Eli23 sekoj cas pochnav da te mislam, hehehe lele arnichko mu e mn na bebeto vo meshe pa ne saka nadvor, a i ladno e so bara nadvor koga vo mesheto na mama e kako vo hotel so 5 zvezdicki. Sega vaka ni se plazi so jazichgeto i ni veli abe tetki sto vie e vas, sto me brzate za nadvor. Sekoja ti cest kako izdrzuvash, jas ushte 18 dena imam do termin i si velam lele neka bide pobrzo, sakam da go gledam, da si go galam,aman Gospode pobrzo da e, a i mm e mn nestrpliv toj beter. Eve go mojot bebcho vo stomak rovari izgleda go pozdravuva tvojot hehe.
Ај вие со уште некој термин нестрпливи нормално, а јас уште два месеци имам и нестрплива сум, ситеџалиштенца сум ги прередила, ги селектирав за перење, правам место во плакарот, мм ме кара рано било шо брзам.. Октомври како ми летна брзо, значи на 18ти дознав дека не било септември туку октомври.
Јас сум само некој ден пред тебе и одвај ја чекам момава да излези.Вчера му викам на мм,на почетокот на бременоста се плашев ко ќе одам во вц да не видам розовко,сега молам Бога да видам нешто такво да знам дека почнува процесот.
Ај и од мене добро утро.Јас по сабајле на контрола бев дека многу крварев од средата плус со болки ама бебето си е добро а тоа истекло и уште многу малку останало ама душава ми се смири,сега дишам слободно Завчера после долго време испив едно кафенце,несче 3 во 1 и супер ми дојде па вчера ајде пак и го средив притисокот,убаво ми е бар не ме боли глава. Убав ден да имате и ајде тие мешиња што се со термин при крај а посебно @Eli23 да си се олесните побрзо па да кажувате убаво искуство од пораѓај
Dobar den mesinja,jas cisto da ve pozdravam,dremam na rabota...id aabajle nesto hormonive mi rabotat izgleda-nekako mi se place,ne mi se site ovci na brojama se nadevam ke pomine brzo ova raspolozenie @Mariangel za stomakot sto te boli,osven cajce zemi si i Magnezium. @ivi1987 dobro e ,stom se podobruva poleka,sega odmaraj si i uzivaj si vo bremenosta.
Jas denes sum zela sum gi peglala alishtencata na bebeto, sum gi galela,mirisala ah srcevo mi igra I jas kako tebe edvaj cekam da se sluci i toa, samo iskreno nekade dlaboko vo dusava i strav me faka deka prvo i ne znam nisto
Хаха јас цело време мислев пред време дека ќе се породам, дури и во 8ми бев сериозно уплашена. Сега после термин мислам уште на глава што не се превртев, се качував по скали до 11спрат, усисував секој втор ден, генералка правев 3 пати неделно, само да се преморам да добијам болки. Кога нејќе, нејќе. Ама мислам покасно е зачнато кај мене бебето, затоа што менструација јас имав на точно 30 дена, некогаш и повеќе. Плус викаат не се зачнува одма за време на односот, туку попосле. Кога ќе пресметам, тука негде се деновите. Си се шалам стално мојот циклус е како швајцарски саат, секогаш добивав на ист датум и во точно саатот како претходниот месец, затоа не ме чуди сега ситуацијава. Може бебево околу 30 е направено.
Jas ispeglav se, kupivme krevetce I kolicka minatava nedela I dvete ni stojat v spalna samo gi gledam I si cekam a ne mi se ceka pojce,utre sum na kontrola pa da vidam so ke kazi doktorot kamo da me zadrzi.... I mene konecno pocna malku da me faka strav ama ne mnogu, pojce se raduvam deka ke ja vidam konecno
Ne se plasheteee mamichki ajde kolku i da bide jaka bolkata vredi da se izdrzhi.. Potoa sleduva najubavoto chuvstvo na svet
И јас си чекам ги ситнам последните 10 дена и си велам како не се погоди ова бебуле тро нс брат му да ме израдува пред време ,а вчера сум се изнасмеала другарите на мм се кладеле и предвидувале на кој ден ке се породам кој наредните два дена кој за викенд кој за термин се изнсасмеав мм вели ко шо тргнало на овие кладби нанесто јас да частам тие ке ме частат мене.јас си велам само да се олеснам кога сака нека биди веке сакам да ја помирисам и изгушкам бебушкава кога и да ми се приоди во вц си велам можи пукнал водењако.и пак ништо. Ајде на сите да ни е со лес и без страв можи ке боли ама ниедна болка нема да е поголема од нашата љубов за бебушките.
Мили женички воопшто не мислете на болките радувајтесе што ке си родите прави здрави бебиња мислете на тоа како кесе гушкате со бебушките.Јас ги осетив тие болки и би ги осетила уште сто пати само да ми се роди здраво и право детенце.Со среќа на сите што се прикрај и радувајтесе несе плашете.
Ajde smeeme da gtneme po edna,dojdete da ve chastam za vizata si ja podignav.. 5 godini ne me pipaat germancite
5 години нема германско чоколадо со око да видиме. @monik55 фала на подршка, ќе биде мила и кај тебе наскоро, Господ никого не заборава.
Hihi kje prakjamee,kje prakjame neka dava Gospod da ima samo,od srce kje vi davam paketchinja kako dedo Mraz kje im bidam na decata vashi Dechinjata so chokoladca rastat