@kristina.k @Fatalnata @m.i.g @Eli23 се собравмее а ние во исчекување уште 6 дена јас до краен термин но дали ќе биде тогаш ќе видимее...сонував сабајле прв пат синко сум се породила на 31.10 или 1.11 мноогу лесно и одма синко цицал и си заспа со косичка беше лелее ама беше реално а се ми е спремно испеглано средено но торбицата намерно не си ја спакував викам да не ми стојат во торбица работите тоа е 5 мин работа ии така утре @m.i.g и јас сум на последна контрола синко да видиме колкав е и плус цтг едваај чекам па ќе пишам шо како било
Добар ден мамиКако сте ми? Денес станав рано,добро се чуствував,па бев вредна и зготвив ручек и салата сум направила. Многу сум забравена во последно време.За доручек го барав парчето врат во фрижидерот, и не го најдов.Прво помислив дека маж ми го издел.Кога после вадам зачини од кујната и го најдов во задниот дел.На крајот ми текна дека пред два дена јас јадев и на грешка место сум го спакувала. Како е времето кај вас има ли сонце?Кај мене времето е бомбона,топличко и сончево Спојлер @Mariangel честито нека ти е визата За големите мешковци кои чекаат да се породат, да не се плашат.Мечка страв-мене не ме страв и да имаат лесен пораѓај Поздрав и имајте убав ден
Мешиња,ич да не се плашите од болката.Штом многу од нас и по втор пат останале трудни и ќе се потсетат на истите болки значи не е страшно,броени саати и на крај сонце ќе ве грее од тоа најубаво суштество што сте го носеле во меше.Само позитивни мисли кога ќе дојде времето и се ќе биде во ред.Жени сме,мајки сме и ја имаме таа чудна сила за да ги издржиме тие болки и да се радуваме на најсовршеното нешто,бебето
Кога требаше да се пораѓам со првото, многу бев исплашена а мајка ми ми викаше: де, де цел свет вака дошол на свет, ни прва ни последна ... се ќе биде добро! А на самиот ден кога му запнав на мм да ме води дома на сред болки- нејќам да се пораѓам и готово! Веќе и провокација течеше и јас у пижама облечена, ама дома сум сакала!!! Ми се изпонасмеаја и сестри и докторката ама не ме пуштија да си одам ! Па фала богу Господ не чуваше и се излезе добро! Денес се видовме со цуцката моја, бев на контрола кај матичната и машала околу 1300 гр. направила мамината дуда, друго се беше во ред! Докторката кажува дека веќе има и коса и дека на мене личи !
Добар ден и од мене мешиња јас вредна од сабајле направив од тегнети кори 20 банички 16 се со праз а 4 со сирење , бебушко ме испомава што незнаев да одморам малку инаку сме 31/4 г.н во петок ќе ми земаат брисеви хуху конечно и јас ситничко си бројам до големиот ден . Ич не се плашете мене секакви истории ме вадеа од кожа пред првиот пораѓај па пројдов лесно како песна ама за вториов пораѓај богами страв имам во коски и тоа не од самиот процес туку што одкако е роден синко повеќе од саат време не сум била оделена од него а не па два-три дена али тоа е мора да се издржи све само позитивни мисли и ќе пројдеме сите лесно
Лепотици, колку го купувате Магнезиум директот? За споредба чисто, од Еурофарм го купив 177, а мм од Зегин летоска 195, епа многу разлика во последно време бре, Фемибионот 80 денари поефтин од Зегин, ова скоро 20. Ова да земеш и да шеташ низ аптеки работава.
Исто со цените. Имаат разлика од производителите, еден има од Биоелектра мислам, околу 200, Фарманова е 177. Едниот ми правеше киселини, па правев промена од кој производител. Инаку тука негде се цените. Мислам според цените во Зегин ти го дале на Биоелектра, а во Еурофамр другиот. Мене така ми правеа, затоа имав разлика во цените. И во Зегин би требало да го имаат поефтиниот, ама да си го побараш.
Јас купував на парче, 10 денари од еурофарм, а така колку има во паковање? Исто и пре мама се најефтини во еурофарм, околу 740, а првиот пат од друга аптека ги купив 830 ден. Не е мала разлика.
Денес сум се извадила од памет страшно, уште ова ми фалеше, мм е на пат цела недела, јас сама, а и онака не бев у добрите, ме нападнаа некои мисли да не се породам предвреме, па и ова со родилкиве... Инаку одам во тоалет и кога се бришев осетив болка, мислам дека несакајќи се гребнав со долгиве нокти по вагината и после се бришам гледам крв, црвена бистра, после неколку бришења помина. Едвај се смирив, сега нема ништо веќе, се надевам не е лошата крв и не треба да одам на лекар.
Чим е црвена бистра не се секирај, се случува. Башка ако е нешто страшно ќе имаш и болки, плус по некое време па ќе се покаже крв. Барем така мислам.
@coconaut sigurno si se izgrebala mila,no ako vides povtorno krv pojdi si na lekar za cisto da si smirena. I ke ve molam mesinja izbegnuvajte da citate losi vesti kako za toa so rodilkite ili nekoi nesrekni slucaevi,loso si pravite i za sebe i za bebceto,i onaka toa e dosta tazna informacija,no bremenite zeni gi podnesuvaat uste potesko zaradi pregolemite emocii..Drugarka mi e tolku isplasena sto i e strav sega da se poraga so carski,i nejze i kazav i na vas,sekogas imalo losi slucki i ke gi ima za zal,no gledajte kolku mamicki si odat srekni od bolnica pregrnati so svoite bebinja,veruvajte i vie ke bidete edni od niv.Za zal jas ja nemav taa sreka no zdravje ke bide,popoleka se ucime da ziveeme so sudbinata,no zatoa da vi se pofalam deka mm si ide na 25 dekemvri i 99% e sigurno deka ke odam i jas i sin mi so nego,veke gazdata negov mi gi pobara dokumentite za rabotna viza.Taka mili moi koga edna vrata se zatvara,druga se otvara.Ve guskam
@coconaut ако можеш со големо огледало види каде и колку си се гребнала, да не ти е мисла. Јас се збогував со ноктите и не можам никако да се навикнам, ама мора. Многу сум несмасна, лани 2 недели пред свадбата мм ќе го оставев без око, неколку дена пред свадба му дозволија да ја извади преврската. Се чудеше докорот колку длабоко сум го гребнала. (а да не кажам кој мајтап го јаде од сите ).
Многу ми е мило @MilaP што си подобра, никогаш нема ниту да преболиш, ниту да заборавиш - само учиме да живееме со болката и да се радуваме на сето убаво што ни било пишано! Ти посакувам многу среќа понатаму, да е живо и здраво синчето па соземи се и со тм потрудете се, со нови сили да си добие друштво Те гушкам
@MilaP super vesti,barem ke si bidete zaedno celo semejstvo i Gospod ke ve izraduva nabrzo da si ja osetite srekata i da zaboravite(kolku se moze de) na losoto.Na dobrite lugje im se vraka so dobro @Mariangel cestitki za vizata !
@MilaP, бев отсутна некое време и дури сега читам... Ах, животот колку знае да биде суров некогаш, не можам да се изначудам и да му се изналутам во исто време. Прими сочувство најискрено. Не се предавај. Како што кажа и сама, една врата се затвора, други се отвораат... Не знам веќе што да ти кажам, знам нема збор кој ќе те утеши или помогне. Веќе имам и претходно кажано колку ти се восхитувам (и на неколку други мајки/жени на форумов) како жена, мајка и сопруга. И верувај позитивно влијаеш на мене и си ми пример и поттик за сите проблеми во животот. Ти ја посакувам сета среќа и здеавје на целиот свет. Држи се и само напред. Чувајте се.
@MilaP jas ti posakuvam brzo i lesno oporavuvanje,znam deka seushte si pod vlijanie na situacijata i ne mozham ni da pretpostavam kolku ti e teshko no veruvaj deka Gospod nema da zaboravi i sigurna sum deka shto poskoro kje ve nagradi so nova srekjichka i se kje bide vo red. Znam deka ovaa sluchka sekogash ke boli i nema da ja zaboravish, no so novi sili i so srekjni sluchuvanja i uspesi i sekako pozitivni misli ke uspeesh kolku-tolku da zhiveesh so toa. Da ti e zhivo i zdravo sincheto,pa naskoro da si stane batko i site da ste najsrekjni na svet od srce vi posakuvam
Едно прашање РХ негативни мами, ми рекоа дека треба да правам тестирања на трансфузиологија за антитела и потоа да примам вакцина Рогам. Инаку и таткото е негатив.Дали вакцината секако ке ја примам без разлика на резултатите од тестот и каде се прима. Ми рекоа требала во 28 ма недела да се прими.