Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    На fairy88 и mama89 им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    @mariz
    Хахаха еве еден пример за вас..:lol::whew:
    П.С го знам ова :P

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @monik55 мила, само да те :hug:! И ти и @Bebulleee да се придружите наскоро во темава и да останете до крај, па да се дружиме во бебешки муабети па и до баби и свекрви да си споделуваме искуства!
    @MilaP мило ми е за вас што ќе си бидете конечно заедно! Ќе ви се насмевне Бог повторно, гледајте останете во странство, овде нема живот!
    Се трудам да не уклучувам воопшто вести, но сите околу само за тие случки зборуваат. Сакаш нејќеш ќе дознаеш, така тмурно расположение ме опфаќа :x
    Поздрав милички, имајте убава ноќ!

На ivi1987, MilaP и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    ♡BuBaLe♡ :* :* :* :*
    Силни сме ние силни,:muscle: ќе имаме полни раце со едно 5-6 деца ххх таман за потрошеното време хаха :worried::rofl::rofl::rofl:

На ivi1987, fairy88, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Женичкиии да ви се пофалам сум се пролепшала на фризер чупање,фарбање фризура се а и мм го доведов и он косата да ја среди и сега сме лепи мама и тате утре сабајле да му мафнеме на синкоо на лекар па Дај Боже ваа недела и во живо да се гушкаме :) утре цтг и ехо ќе ве обавестам како сме поминале Ве гушкааам ситеее бидете ми добри а јас ојддее на вечеричка со мм малку касно но денес ептен мешко слабо јадеше само 1 рибанче сега ќе лапкаме :* :*

На ♡BuBaLe♡, ivi1987, Pcelka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Lele be mamicki jas preeska pak primetiv sega kako rozevko koga se brisev i odma zaminav vo cair na dezuren, me vide vika mnogu mi belo pranje i grloto na matkta mi omeknalo,. Me pusti doma mi prepisa utrogestan magnezium i uste nekoi tabletki i da napravam povtorno brisevi, smeta deka ima infekcija nekoja. Mnogu se isplasiv deka mi e omeknato grloto na matkata i onaka mi bese skrateno of lele sto da pravam pobnataka ima li care da ne se porodam predvreme so omeknato grlo.

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако двајцат сте негативни не би требало да примаш инекција. Снаа ми и брат ми се рх нег, снаа ми 2 дец роди и не се бицкаше. Проблем е ако партнерот е позитивен.

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ваљда се ќе биде добро кокосче, оди по лекари, слушај совети и примај терапија и најважно мисли позитивно!!! Се ќе биде добро!
    Ти праќам најпозитивна енергија и најубави мисли...добра ноќ!

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Коконат, јас сум РХ негативна, а мм РХ позитивен. Примив инекција. Мене ми рекоа дека ако мајката е негативна секако требало да се прими инекција. Е сеа, кај нас многу работи се нејасни нели, по ова клиникиве.
    Инаку јас сум дома, опет ме вратија назад, ЦТГ било добро.
    Од денес на ГАК, горе кај родилките дозволено е да си понесете влажни марамици, тоалет и влошки. Строго забранети мобилни. Незнам во кој век само живееме. :?: До кога ќе видиме.

На kukla21 и coconaut им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Како знаете дека покасно сте зачнале? Кај се гледа тоа на резултатите? Гинекологот не ми спомнал никогаш.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Jas ne bev bas vakva hahaha :D jas vrzana za krevetot bev ne me pustaa da stanam |(, a barav da setam :D

На mama89 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Јас знам по тоа што 2 недели по доцнењето (од ко направив тест кој беше позитивен) на ехо немаше ништо само 2 мм точка едвај видлива. А требаше да сум 6 недела. По неколку дена пак кога бев имаше сакус без ембрион и ме водеше докторот како 5 недела, па по една недела од тогаш имаше срце. Е сега ме водат по циклус зошто бебето се израмни на ехо негде во 30 недела, т.е понапредно е за 1-2 недели. Ама па постелката не е 3 степен зрела и јас мислам ќе го надминам терминот и ќе се породам според тоа кога е зачнато.
    Тебе на почеток ти одговараше големината на ехо со неделата по циклус?

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Da, sekogas mi odgovarase so goleminata i nikoj ginekolog ne mi spomna poinaku. Tuku denes edna na klinika samo, izgleda se najde najpametna pa toa si najde zakacka da me isprati doma. Svasta. Sum trebala da nosam dokumentacija od pocetokot na bremenosta.

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @Eli23 секакви ги има, според што виде кога е зачнато таа па (facepalm) Јас мислев ќе те задржат денес. Ајде побрзо да се олесниш и да се гушкате конечно со бебушка.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    И јас се надевав ќе ме задржат, ама секој доктор бре различен совет дава. (facepalm)

17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    На MilaP, Bebulleee, Mariangel и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    @Eli23 ајде и јас како комшиките да те прашам уште си тука?:)Јас почнав да те мислам и пред легнување и на работа8).позд:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
    П.С ако се забранети мобилни како ке знаеме дека си се породила?!?!?!Дај му ја адресата и лозинката на мм од фемина да не извести:rofl::D:D:D

На Bebulleee, kukla21, Mariangel и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Kje i go donesat mob posle poragjaj i kje vi pise, jas 2, 3 casa posle poragjaj pisav na femina :D a inaku na pamet da si znaete broj za posle poragjaj da im se javat na tatkovcite :D a jas samo sto stanata od anestezijata, pocnav mojot broj da im go kazuvam (facepalm) :D

На Mariangel, ♡BuBaLe♡ и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    FB_IMG_1445927869836.jpg За многу години нека е празникот, среќна слава и честит именден на сите кои денес празнуваат!

На MilaP, Bebulleee, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.