Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    се е тоа ок ама ели погоре има напишано дека забраниле мобилни затоа

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Drugarka se porodi pred 3 dena vo Cair, odma posle poragjaj se slusnav so nea, vo soba ne e zabraneto, ne smee na poragjaj da se nosi, a nz kaj zabranile ne sum procitala.. :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Koga kje vidat kakva ludnica kje bide javete se vamu, javete se tamu.. kje gi dozvolat pak :D ne me i cudi sto gi zabranile i onaka pustaat za den doma sto ne e bas fer, kje pustat za den doma i posle eve kako drugarka mi kje si lezat na klinika so bebinjata... Ja ispustile so jaka zoltica bebeto i dehidrirase zaso bese uspano, fala bogu od vcera malku zivna bebce, ama seuste kje lezat na klinika...

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Тука сум, ќе одам денес до ГАК и ќе видам што ќе ми кажат.
    На ГАК кажаа сестрите, ама што, колку и каде забраниле незнам. Ќе видаме. :)

На mama89, danichap, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  6. stela 34

stela 34 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    82
    da vakcinata se prima vo 28 nedela od bremenosta, jas sum Rh negativ,soprugot Rh pozitiv.....jas ne ja primiv vo 28 nedela bidejki bev mnogu mnogu slabokrvna.... koga rodiv,posle 72 casa mislam taka bese, od poroduvanjeto primiv inekcija....inaku deteto e nulta pozitiv....

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Јас ко се породив пред 4 години во Струга со ц.р. имав еднс од соседно одделение позната и таа ми го донесе мобилниот, се јавував кај мм, сестра ми да им кажсм еве жива сум се разбудив и сл и еднс од гинеколошките сестри ми дојде ми се раздра и ми го зеде мобилниот и го стави на пет метра од мене на џамот:envy: па до вечер познатаат кога дојде ми го даде, дури и на полнач ми го уклучи(facepalm)
    Охрид ко се породив ссмо што ме разбудија ме однесоа со се креветот да ме видат моите во едно просторче наменето за такви средби, одма ми го донесоа мобилниот и вечерта пак ме изнесоа да се видсм со моите со се креветот, утредента ме извадија со количка. Сега разбрав дека преку џам само ги носеле тазе породените дс се погледнат со нивните, освен ако , секако имаш врски.
    Само да се помине со лесно и со бебуши здрави прави да поминеме по редот па дали истиот ден и ли по некој ден ќе пишуваме !!

На Eli23, DVAANGELA и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  8. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Добро утро :) Последните неколку денаприметив дека многу ми се подувува стомакот. Сто и да јадам или пијам цело време го чувствувам стомакот подуен и мислам дека ќе ми пукне. Еве сега не можам да го допијам ни кафето.Вчера вечер мислам дека ми беше најтешко, ме нервираа и тренерките што ги носев. Мачнини немам уште само стомакот така што го чувствувам. Исто приметив вчера кога бев до продавница и за назад едвај стигнав дома. Само кога одам е тогаш ми се појавува некое слабо гадење.
    Уф...

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Друштво ај едно прашање вие повеќе знаете. За ТОРЧ матичен ти дава упат и каде се прави? Во поликлиниката или мора на клиника???

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.230
    Сосема нормална работа, се по список ;)

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    на микробиологија се прави упат ти дава матичен гинеколог :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    мила бидејки и јас сум Рх негатив со сигурнст ти кажувам оваа инекција се прима само доколку таткто е рх позитивен, чим и двајцата сте негативни нема потреба ни од тестот ни од инекцијата, нема како да се создадат антитела .

На kukla21, coconaut и fairy88 им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Ма каква забрана...јас со мобилен на бокс бев и докторката ме сликаше дури имам слики ,,тукушто породена,,
    Ама забрануваат затоа што ние претеруваме....правиме директен пренос од раѓањето.
    Ако си го држиш до себе на ,,сајлент,, никој ништо нема да ти рече.

На ♡BuBaLe♡, Pcelka94 и Cuci81 им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.230
    Епа ново е арно рече Ели, од сега не дозволуваат, и јас имав пренос од породувањето на сестра ми, ама сега не даваат. Јас искрено не давам слика да протече од бебето уште неизмиено од мене тек излезено, тоа ми е толку невкусно, не знам.

На LUCERKA и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Еве ме на рапорт од чаршија со мм уживаме на сонце :) Цтг супер имав среќа новоо џиџимитка јас да го испробам прва цтг плус другарками на работа она ми го правеше :) па кај матичниот го видовме синко 3250 е завртено како што треба спремно за излегување :) постелката почнала 3 степен зрелост се е супер до вторник треба да бидее :D среќни ќефни ептеен :* гушкиии

На ivi1987, Bebulleee, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mamichki da ve prasham neshto, denovive imam iscedok koga kje se izbrisham kako zholto-zelenikava mu e bojata pa se zamisliv dali e vo red? :) Se nerviram vaka koga ne mozham da otidam na lekar i sum vo ischekuvanje i se mi e chudno i iscedok i bolki, i slabo mrdkanje na bebush a i ne sum ni sigurna dali go chuvstvuvam bebush odnosno dali peckanjeto e negovoto mrdkanje i samo nekoi misli mi idat aman.. :sweat:

17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    За мене тоа е најубавта слика која ја имам.
    Тоа се слики не за на ФБ, туку за успомен, за во твој личен ,,албум,,
    Плус, незнам каква претстава имаш, ама бебињата не се нечисти кога ќе се родат.

На LUCERKA, ivi1987, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Мене ме прегледа докторот вагинално, ми рече дека бебушот абер немало за излегување и ме прати кај докторката за доплер. Постелката е 2 степен, бебушот е 3200 и на контрола по 10 дена. Сеуште е договорот за природно породување па ко ќе биди нека биди

На ivi1987, Fatalnata, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.230
    Не, не не велам нечисто, ама бело е сеуште од слузта, не ни дошло при себе, одма ги лепат на ФБ. Убаво кажуваш, тоа се слики само за себе и за сопругот, да се потсетуваме цел живот како изгледало нашето сонце кога дошло на свет. Исто не сакам и голишави слики по социјални мрежи, сметам дека не е во ред, ама секој со своите убедувања.

На juli rak, kukla21, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Јас сум утре на цтг, а овие два дена бебуш многу малку мрда, не е дека воопшто не го чувствувам ама многу намалено. Негде читам дека е нормално, негде не и ај сега што да мислам. @m.i.g и мене втор степен ми имаат пишано за постелката и вагинално ме прегледа докторката истото ми го рече дури на денот на терминот преглед. И исто 3200 беше. :D
    Овие октомвриски и ноемвриски бебиња инаетчии изгледа ќе се. :)

На Fatalnata, fairy88, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.