Нема ден да не си ја погледнам таа слика...одма ги ,,виткаат,, во пелена...легната до мене и ме ГЛЕДА...првиот поглед на мојата малечка. Јас ,,исцерена,, од среќа.Голишава не сум...не сум толку будала надоле да ме сликаат !! А тоа што објавуваат на ФБ такви слики, можам само да кажам - толку им сече паметот.Тоа се слики од интимен карактер.Кому му е гајле дали и како си родила (освен на најблиските твои). Многу осудувам такви чепатлаци.
АКако машко да се замешам искрено кога се породи сопругата со малиот прв го видов јас мислам од нас двајца од причини што беше царски рез и она беше успана а и многу имаше искрварено поради Х причини да не раглобувам. Но поентата ми беше дека кога ми го изнесе сестрата беше мало кржаво целото беличко завиткано во едно зелено чаршавче на кое прво ме облеа пот од збунетос па среќа и некое не измерно чувство на радост но и мала загриженост за сопругата која подоцна ми стана и поголема загриженост но на крај заврши со големи радости и како што напоменав во една тема три дена од кафана не излегов хаха по сетопоминато покрај најубавото чуство и момент досега во животот
Зошто кога ти ги читам проблемите сите ти се поклопуваат со моите? Значи сериозно, хахаха... што и да напишеш дека имаш и јас имам или сум имала. Имав ЗЕЛЕН исцедок, уште откако останав бремена. Многу се плашев, искрено никогаш сум немала зелено нешто, Боже мој... мислам самата боја плаши, нели. И да ти кажам брисевите ми беа чисти, се беше негативно, само кандидата досадна што ја имам цел живот, ми олесна.... мислев којзнае каква бактерија е. Со канестен вагиналети се исчисти, и еве веќе месец и пол немам зелено воопшто. Најверојатно ти е кандида мешано со некои исцедоци кои реагираат и се бојат зелено, нешто се прочистува од внатре, кој да му знае. Брисеви направени ти се сите?
Da i jas koga vidov deka si me citirala znaev deka si go imala istiot problem haha.. Inaku da, pred nepoln mesec pravev brisevi i se e ok nema nishto ni infekcija ni bakterija.. nishto Jas na pochetokot na bremenosta ednash koga bev vo wc mokrachata mi beshe zelena i epten se isplashiv,posle koga bev vo Mk pravev brisevi nemashe nishto fala Bogu,i pred da si odam isto doktorkata mi reche da proverime ushte ednash bidejki neli lezhev vo bolnica od bubrezite i sluchajno da ne ima nekakva infekcija ama za srekja nemashe taka ne znam od kade ide iscedokov i me nervira vekje.. Edvaj chekam da odam na lekar da vidam dali e se vo red i da se opushtam malku
@Mariangel , а кандида имаше на брисевите? Тоа да не е? Барем ми олесна дека не сум била единствена кога прочитав. Си реков којзнае кој мутант сум, хахахаха. Ништо, ако нема ништо со камилица одмивај се, надворешно, еве кај мене после канестенот нема ништо, ама мене доктор ми го пиша, на своја рака не би земала, се разбира
Nemaa ni kandida nishto,se bilo chisto reche doktorkata.. Toa me chudi Togash ke si probam so kamilica,a lekovi sekako na svoja raka nitu jas ne zemam Fala ti na odgovorot,zaednichki mutanti sme
@Mariangel не се плаши,ако имаш некој итен проблем можеш слободно да отидеш на брза помош.Имаш опција да платиш во кеш и после парите да ти ги вратат од болницата кога ќе ти стаса осигурувањето.Втората ти е се јавуваш во осигурувањето и прашуваш за колку време ќе ти излезе картичката.Ако кажат дека ќе се задржи,можеш да отидеш во нивна филијала и да извадиш привремена картица додека тии стигне твојата.Тоа е како картонска голема картица испечатена на печатач и има рок милсам 3 месеци. Јас ја имав искористено првата опција.Како и да е не се секирај и не ги одложувај прегледите ако имаш потреба
Мене докторов мој цела рака ми ја пикна ах,ова нема абер за излегување ми вели,имаш време.Инаку за мрдањето и јас така,негде имам читано дека сега е поголемо бебето и нема простор па повеќе мрда,некаде дека пред раѓање се намалува мрдањето и искрено и јас не знам што да мислам. Јас па заборавив за ЦТГ,мене досега ништо ми немаат ни спомнато?
@m.i.g мене матичниот ми направи, а му кажав дека на ехо во Плодност ќе одам последниве недели, па да не ме гледаат на двете места ме закажа само за тоа. А др.Кристинка ни мене не ми спомна цтг, само на ехо, доплер и со рака. Ете до термин ми рече да не одам што значи не мисли дека има потреба од цтг.
Според докторите додека не ти дојде и помине термин нема потреба да се слушаат тоновите на бебето А според МЕНЕ - МОРА да се слушаат и тоа уште во почетокот на 9-ти месец... Мене кога ме запнаа неколку дена на ЦТГ...иди-вратисе дома...иди таму-врати се дома....е што е работава ??....не било бебето за излагање...живо малтретирање
Лелеј ќути, мене тоа прегледот вагинален со рака стварно ми смета. Незнам дали само докторкава мене што ме прегледува е толку неосетна. 3 пати и реков ама докторке навистина многу боли, не се издржува, она бута ли бута нагоре. Идиотка. Више не одам кај неа. Крв ми пушти. Цел ден сум од тоа нафурана. А да ви кажам, баш трпам болка. Заб во живот не сум правела со инекција колку за споредба. Од оваа ми се смачи. Еве 3 саати после прегледот, јас неможам да седнам бре луѓе. Плус од денес најново им е дека на секои 2 саати сум требала да го повторувам ЦТГ-то, а иначе рано ми било за пораѓај. Чисто јас онака да се шетам.
Не знам еве јас сум 38+2 и не ми направија ни денес,ни пред 2-3 недели кога бев.Терминот ми е во недела(на митровден) а јас во петок закажав за преглед,можи па тогаш ќе ме стават на цтг
Знам дека не е исто, ама на секој преглед докторката прави доплер на срце и глава и проверува циркулација, и ми мери откуцаи на срце. А кај матичниот почнуваат со цтг од 36 недела.
Па и јас мислам дека ЦТГ е битна работа. Баш вчера зборевме за тоа на роденден еден, една тазе породена ми кажуваше дека не осетила кога и пукнал водењакот, истекла водата и она абер немала за тоа, отишла на редовна контрола и и кажале дека нема плодова вода. Вика што ќе се десеше да не одев на контрола, бидејќи се породила во Систина, да бев на ГАК, ќе не немаше и мене и ќерка ми вика. Многу е битно редовни контроли во 9ти месец. Нажалост никој на ГАК не се замара со трудниците, не гледаат како уште една досадна за да ја отстојуваат па гледаат да те поминат од редот.
Јас од докторов мој немам гајле ич,многу нежен бе јас мислев дека ќе ме боли многу или дека после тоа ќе имам болки ама еве се е супер досега,ни крв ни ништо...ме сети тој дека немам гајле зато и природно ќе ме пораѓа
Битна работа е ЦТГ, да се сложувам. Ама на ГАК колку добро го прават да не праиме муабет. Едната ја мрзело да го намести добро, па докторката те враќа на друга смена за 2 саати. Овие за 2 саати пошо не им се работи, се чудат зашто овие првиве те вратиле. Вчера така, денес така. И јас цел ден ќе се шетам на секои 2 саата на клиника. И после зашто биле луѓево изреволтирани од здравството.
Се повеќе и повеќе се мислиме да се породам во Санте Плус кај Јегени, и тоа заедно со мм, не дека ја нешто извољевам. Он кога ја слушна вчера женана, мислам без крв остана. Ајде Господ да не чува, на крај краева толку бебиња излегле од ГАК, немаме сите за приватно. Ако сепак биде ГАК ќе мора да се ангажирам убаво за врски, нажалост