Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ангел и јас мислам дека нема потреба за приска да одиш на приватно,тоа ти пресметуваат некои математички вредности дали имаш воопшто ризик за Даунов синдром.Ако воопшто сакаш приватно подобро иди за скринингот,т,е,мерките што ти го мерат плодот на ехо.Иако и за тоа нема потреба на приватно.У ГАК и доста добри специјалисти за тоа.
    У ГАК бев со закажан термин од кај матичната,најкасно до 13+6 недела,јас бев 13+5,го фатив последниот воз,меѓутоа матичниот тоа го знае,он ќе ти каже.Самиот скрининг беше 150 ден,а за приска 350,вкупно 500 ден.Која недела си точно?

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @AngelOfArh Nemas potreba duso da praves priska vo sistina,jas na GAK zavrsiv za 20 min podnesiv upot i kniska mi dadia edno livcera da uplatam gore i me bucnaa odma bese 9-10h i za 2 dena rezultatite si gi zemav,mislam bese posle 13h za rezultati,plus vrabotenite bea mnogu fini.Za skrining bev kaj Dimcev.
    A sega citav za mob na GAK deka ne se dozvoleni,neznam jas pred 1 mesec zasto so carski bev duri i na polnac mi go stavija,postelnina smenuvaa,za bolki redovno dobivav lekarstva,od toj aspekt sum zadovolna.

На DVAANGELA и referentka им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Породувањето мене ме мачи, не скрининзите и испитувањата, нив ќе ги правам на ГАК, одлучив веќе, ама породувањето... Да не се повторувам, се што напишав на страните претходно ме плаши, безобразни и дрски сестри, самите кажуваат дека се такви, не се кријат. Нека дава Бог здравје и се да биде во ред па ќе видиме.

Лиса Маја, 11+3 сум, би идела во 13та недела на ГАК бидејќи во Петок сум на гинеколог а на Приска би идела веројатно во Понеделник да ме боцкаат, освен ако не бива во исти ден кога ќе носам и брисеви.

4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ve molam temava neka ostane pozitivna kako shto beshe i da ne se zboruva vekje za takvi neubavi nastani.. Nekolku trudnici denovive gi cheka poragjaj i sigurna sum deka dopolnitelno gi potresuvaat ovie muabeti :)

На MargaritaD^2, Fatalnata, DVAANGELA и 4 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Во право си, сега ќе го избишам мислењето.
    Сакав само да предочам дека секаде се е можно.
    Да не се тепаме во гради дека ако платиме тешка сума дека се ќе биде во ред.

На Pcelka94, fairy88, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Абе фала богу, и во најдобрата клиника се дешава, човечки суштества сме. Значи како ти е чкртнато од Горнион така. Ама лекарска грешка и лоша реакција на анестезијата се два различни поима. Само да е Господ со нас, да не пречекаат насмеани лица и да ни помогнат, ама и за тоа треба ние да им дозволиме, да бидеме и ние отворени за соработка, да ги слушаме и да не мислиме дека ако се дереме многу ќе ни биде полесно.

На Lisa_Maja, Kitten, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Од збор до збор ИСПРАВНО !!

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @AngelOfArh merkite koi ti gi zema doktorot mislam deka treba da se od istiot ili prethodniot den, znaci najubavo e da ti gi zeme merkite i vednas da pojdes da ti zemat krv.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Епа значи во Петок од работа ни Р, цел ден на ГАК ќе си го преседам :D Што убаво :D

10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Женски, здраво!
    Да ви се пожалам од синоќа, бевме на роденден и таму си каснав од се што имаше на маса, де месце, де салати, де торта - не приметив на ништо лош вкус или мирис! Кога си дојдов дома кога фати стомак да не боли - прво како желудник да ме стега па како мака за голема нужда, го разбудив и мм целата успаничена и расплакана! Прва помисла ми беше да одам на итна ама решив да чекам до утрово! Среќа бебушка мрдаше цело време па тоа ме смируваше малце! Пиев чај од нане, јадев мед и некако сум заспала! Утрово е подобро, исфрлив ваљда тоа што не ми годело и сега одмарам! Пуста паника!
    Инаку мамички, каде ни е @mdenkov , цел месец ни нема пишано! Миличка пушти абер, добричка ли си?

11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @Sunshine_1979 i jas taka se pocesto dobivam maki koga ke se prejadam, mnogu me plasat tie bolki, kako nagoni za vo wc a nema nisto i polovinata i zeludnikot boli. Najverojatno treba da jademe polesna hrana i po malku.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @AngelOfArh јас минатат среда правев скрининг кај матичниот и за тој платив 1000 денари па после тоа со упат и потврда од кај него отидов на ГАК доле во лабараторија и таму направив Приска.Не чекав ич а и фино ме боцнаа,нежна беше таа :D и во понеделникот си ги земав резултатите а платив само 350.
    Сега ве читам за приватни болници и државни и се водам по моето лично искуство.Кога бев со првото бремена матичниот за скринингот во 21-ва недела ме прати кај Димчев во Систина.Ајде отидов и прво се изначекав зошто си бутаа пациентки преку ред па кога конечно влегов докторот беше намуртен и збор не ми кажа а за тоа платив 3000.На клиника вториот пат кога бев во соба за итни случаи пошто ми продолжуваат боледување одма ме примија а докторката и сестрата беа многу фини,супер поминав.Со првото се породив во Чаир налетав и на добри и на лоши сестри,докторите беа сите ок,а тие за бебињата ми се бендсаа сите зошто ми помогнаа самите и за доење и за држење и за се па затоа и со второто ќе одам таму да се породам здравје.Јас лично неможам да си дозволам приватен пораѓај зошто неможам да заштедам од стамбениов што ќе го плаќам цел живот а никогаш не би земала кредит за пораѓај,ама ете јас така размислувам и тоа е моја одлука.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Абе Калијас ја испративме? Женче да е жива и здрава малата, ајде сите во честики да и честитаме ;)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Gledam i Eli denes ja nema,ajde so lesno da e :D

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    И јас баρав ели дали пишала, ќе пише во се поρодив κај и да е :)

На kukla21 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.420
    Допаѓања:
    108.217
    Море нек се олеснат сите :)

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    А ние останатите ќе имаме долга зима и убава дружба овде :f::sun:

На LUCERKA, mama89, slobodka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мора повеќе внимавање, еве божем подобро, ама цел ден како да имам тежини во стомакот!
    А плус тоа, и се на најлошо ми идат мислите...како се преплашив!

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ухх добро е не сум била единствената со таков исцедок во прикрајните недели :)
    Колку се само убави деновиве милички :) секој ден си слушам оваа се породила , онаа се породила , овдека исто колку само сте во исчекување со ноемвриски бебчиња и ние декемвриските здравје почнуваме наскоро со турбо подготовки за да ја затвориме оваа 2015 год. хуху едвај чекам да купам нешто (иако имам све испрано и испеглано ) ама од мерак мора да се подкупи нешто :) :) за пофалба 11 кг. сум качила ама ни малку не ми се познава само малкуцка мешенце :)
    Ајде сега @Eli23 да ни ги каже убавите вести и така сите по ред да си се олесниме убаво , брзо и ептен лесно :*

На Eli23, mama89 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  20. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas od vcera sum 33 nedela nosam princeza :makeup: i mene vo posledno vreme mi se pojaca iscedokot i ima boja kako na mleko bela i miris. Ni jas nemam infekcii sigurno e toa normalno zatoa sto pred eden mesec go zdravev so krema sto mi ja dade ginekologot ama pak se pojavi posle nekoe vreme. Nesmee da bide epten mnogu jak iscedok zosto moze da se zarazi bebus pri poragjaj ili pak da dobede do pukanje na vodenjak pred vremme. Taka mi ima kazano mojot ginekolog

На MilaP, fairy88 и DVAANGELA им се допаѓа ова.