Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Da se ufrlam vo najubavata tema :*ve citkam me vrakate 6 godini nanazaat mislam vo pozitivna smisla, gledam Eli ni ja nema se nadeevam deka se guska so princezata pozdrav do site mesinja:*

На flower30, MilaP, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Јас сега кога бев на преглед ми рекоа дека имам многу голема количина на исцедок и од тоа ми омекнало грлото на матката, што може да води до предвремен пораѓај. Ми дадоа полигинакс вагиналети, а утрогестанот да го пијам. Може треба да се консултирате со лекар.

3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Не знам зошто би било проблем бремена да одиш на факултет. Откако ќе се породиш ќе биде потешко, ама ако има кој да го чува бебето можеш да се појавиш чат-пат на некое предавање или на полагања. Не знам дали може да се префрлиш вонредно кога ќе се породиш па да одиш само на полагања.
    Јас сум бремена и имам дете 17 месеци. Запишав вонредно факултет.

На joy1, fairy88, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Zenicki kolku vi se dostapni ginekolozive koga gi barate na mobilen? Eve jas sum krajno razocarana od mojata, mi ostavi mobilen vika baraj me,em privatno raboti, i imam dadeno dosta pari do sega, e sega koga ti treba ne mozes da ja dobies na telefon ili ne kreva ili ke ti rece u guzva sum javi mi se 15 min i pak posle ne kreva. Pa stvarno nema smisla ova, moze nesto hitno mi e, a koga se raboti za pari zemanje prva e.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @coconaut мојот е достапен стално неколку пати го имам барано, па зошто ми дал телефон ако не крева? Само јас гледам ако е тој ден од сабајле да се јавам после работното време, а ако ми е итно вртам во ординација кај сестрата. Исто и на приватно кај што одам докторката секогаш е достапна и љубезна ко ќе се јавам.

Инаку ние добро поминавме на цтг, срцето во нормала, а кај мене покажа малку повеќе контракции од претходната недела. И петок ме закажаа пак за да сум била рает за викендот. :lol:

Ели ни ја нема, се надевам се гушкаат со малото и ќе ни пише убави вести. :inlove:

На slobodka, Едно Чупе, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас со мојот матичен комуницирам со СМС пораки кога ми е итно а не е на работа а дур е во ординација кога му ѕвонам ако неможе да збори ми се јавува сестрата и му пренесува дур збориме за што се работи.Штом приватно работи а ти дала моб треба да се јавува ама повеќето не се заинтересирани за пациентите.Мојот матичен од кога го имам проблемов многу често и сам знае да ми прати порака за да праша како сум и јас сум презадоволна од неговиот однос.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ајде мила повели врати се :D

8. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Др.Стамболиев во МВР амбуланта

10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Нашата @Eli23 тука не се потпишалла само во се породив па кој не видел да знае имаме принцезичка мала :) да е жива и здрава :* следна на список сум јас :)

На Ctete, Angel.Heart, dade123 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Тука пиша Ели @mama89 ама таму се префрлени мислењата. Ајде со лесно и тебе, па да се спремам јас. :worried: Мечка страв, мене не :D

На dade123, ivi1987, mama89 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    @Eli23
    Миличка ајде нека е здрава и жива момата, голема да расти. Гордост на мама и тато да биде..:inlove::party:

@mama89 Аа меше сега ти си на ред.. хихи ајде и кај тебе да честитаме новинка(fingers)

:party:

@kristina.k Спремај се после ти. Ама немој пред МАМА хх поголема е таа има предност:$
    :P:*

На mama89, fairy88 и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @Bebulleee никако, ќе се запази редот да соберам храброст уште некој ден :D па ко ќе не испратите нас за брзо да ја наполните темава со нови мешиња :hug:

На mama89 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Како влегло така и да излезе хаха :D јас торбица не сум спакувала шо да ми стојат во торбица работите цел 9ти :) викендов таа работа :D инаку желба ми е многу на датумот да си се породам на 3.11 или во среда на 4.11 и тоа денски да биде :D накај 12 хаха мн желби имам :D

На MilaP, MargaritaD^2, only44you и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Со убави вести ни тρгнал денот на темава:) Мило ми е за ели, ама κо шо читам ја помачиле и цаρсκи завρшила.. Κаκо и да е, важно да се добρи сега! И слушајте совети од поисκусни, цела бρеменост, особено пρи κρајот мноогу κоκа κола:rofl: сем κај е забρането од стρана на доκтоρ:P Туκу баш гледав на војаџеρ една епизода с поρодување, моρаше хитно цаρсκи и доκтоρот виκа 'κомпјутеρ, телепоρтиρај го бебето, папочна вρвца отсечена и залечена' и оп бебето се појави :D му велам на мм е овде да се поρодам саκам!
    Ајде пρодолжете со убави вести, чеκаме неκоја нова со две цρтκи да се вρати балансот, па после @мама89 да ја 'испρатиме'!

На MilaP, Bebulleee, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас си имам имам пријателка од подршка групата,одмаа јас кога ќе се породам она ќе дојде во групата веќе има|| само во вторник на др да види дека се е во ред и иде а вторник мене ми е термин :D

На juli rak, slovenka24, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    141.523
    @Eli23 cestito mamicke ,neka vi e ziva i zdrava kerkickata i samo ubavini da ja pratat vo zivotot.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.230
    Што сте послушни, само да ви се каже одма се чистите од темата. Нека ни се живи и здрави лепотиците!

Туку ви текнува на мојата мака од неделава, породување на ГАК, епа вчера ме израдуваа дека имам подарок породување во која сакам болница, и сега имам друга дилема кај да се породам :D Иако е рано си разгледувам опции. Инаку породувањето ми е подарок од фирмата на мм.

Јас вчера осетив мала болка доле во стомакот ама претпоставувам тоа е дека сега интензивно се шириме, растеме и тегнеме се пред нас. Дојде ред и за првите труднички фармерки, малце ми се големи ама битно мешко е на сигурно.

Туку кажувајте вие дали се будите гладни ко волци. Има денови не можеш да ме најадеш, има денови едвај уста отварам. Ама денес станав гладна, изедов еден тањир костени, крофна и еве уште сум гладна, ми крчат цревата.

На Cka, kukla21, blessed2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Ангелче, нормално е... јас има денови се осеќам нормално, а има денови каде што НИШТО не ме најадува.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    @AngelOfArh зар веќе почна со трудничка облека? Почна да ти се познава мешко веќе?