Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @AngelOfArh нормално е срцка да ти е така,мада ако појдам од себе јас сум нон стоп гладна,синоќа изедов една зделичка со овошје и си реков доста е за вечер ама не било така,крчат црева па си се накркав и сита си легнав :lol: и кога станав ајде одма си седнав и си се најадов поштено и еве поминаа два саати јас сум веќе гладна (facepalm)
    Се молам докторот да ми даде зелено светло да си почнам на работа од 11-ти Ноември зошто не се седи веќе дома ама од гардероба веќе ништо не ме збира во мешето,нагло ми рипна и веќе убаво се познава па се радувам ко мало дете :inlove:
    Уживкајте мешиња во денов сончев,гледав вчера сонцето уште долго време ќе не дружи :sun:

На zajka1, Mariangel и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Meskovci dali ima nekoja od vas da zakazuva za kaj Dimcev za noemvri? Jas treba da zakazam za vtor skrining od 9 noemvri, no nema sansa. Sekoe sabajle se javuvam veka dve nedeli i se istoit odgovot: nemame uste spisok za poslem 6 noemvri. Se plasam da ne me zafrknat, vremeto mi pominuva ke si dojde 21nedela a jas ke se cudam sto da pravam.

3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    мила неме кандисувај:P немам живци за уште едно :?:

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ke ti zakazat, i mene taka mi vikaa i se javiv mislam nedela dena porano i mi zakazaa imase termini i onaka koga ke ides ke se iznacekas jas cekav 40 min na 15 minuti gi zakazuvaat terminite, vrie od narod.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Imam edna dilema ne znam dali nekoj ke znae ovde da mi pomogne, mi prepisaa vaginaleti Polyginax, a treba da stavam i utrogestan, doktorkata vika edni sabajle drugi navecer bidejki Utrogestanot nemal tolkavo dejtsvo ako se pie, a koga bev vecerta vo Cair mi rekoa da go pijam. E sega malku mi e strav da gi stavam naporedno da ne napravam kasa popara dole ili nekoj sprotiven efekt.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.233
    Па јас си бев буце, само сега стомакот не можам да го стегам и обични фармерки кога носам ме боли стомак. Иначе да, пркна стомакот. Па веќе и влагам во последна недела до прво тромесечје.

На zajka1, zuto, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar den od mene mamichki :) Jas pak zagrizhenka malku.. Vo vtornikot napolnivme 19 nedeli i sega sme vekje vo 20ta a jas seushte ne znam dali voopshto sum go pochuvstvuvala bebush :/ Na tvoe bebe vo 20ta nedela pishuva deka vekje so sigurnost treba da gi chuvstvuvam negovite dvizhenja pa duri i da znam koga spie a jas nishto takvo.. se plasham vaka epten :| Kako shto vi imam kazhano imam seteno nekoi peckanja ama ne sum sigurna deka toa e toa :?: Epten mi e misla vaka,izgleda nemam shto da pravam pa samo si razmisluvam nekoi raboti (facepalm)

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Тие пецκањата се, κаκо неκое тρепеρење пρво, κаκо κρκоρење на цρевата, κаκо да шетааѕ гасови низ цρева... таκа нешто и κолκу е поголемо се појаκи и појаκи удаρи. Има улога аκо постелκата е на пρеден ѕид поκасно се чувствува, аκо си поκρупничκа и сл. Κасни нешто благо, легни миρно стρанично и чеκај, ќе видиш ќе осетиш, аκо не од пρва поκасно паκ, може да спие!!

На zajka1, LUCERKA и fairy88 им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Epa pokrupnichka sum si po priroda ama sepak vekje mislam deka treba da chuvstvuvam neshto.. vchera kako da mi tupna neshto vo meshko ama dodeka se osvestiv tolku ne se povtori vekje.. Nekogash znam mnogu da bidam panicharka (facepalm) Bash ke probam sega so blago da vidam shto kje se sluchi :) Fala Bubale :*

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    141.526
    Jas eve odma ja slusam @♡BuBaLe♡ i jadam cokoladni bonboni i cekam :D jas pak ovaa nedela osekam na momenti kako nekoe "lupanje" od vnatre,vas kako i krkorenje na creva i si vikam toa e bebusot(a moze i da sum greska:|).sekako za edna nedela sum na kontrola pa ke vidime sto ke kaze doktorkata

На LUCERKA, ♡BuBaLe♡ и Mariangel им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.233
    Со тешка главоболка ги послушав лепотиците од +40ка и се напив кока кола, а за нивната кока кола ќе причекам утре докторот да даде зелено свело :lol:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Која пријателка?

На DVAANGELA и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  13. lovely mama

lovely mama Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Cestitki Eli da e ziva i zdrava malata i pobrzo oporavuvanje, a na meskovcite vo iscekuvanje so lesno.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @only44you :* :*

На DVAANGELA, only44you, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    Zdravo mami, bese jas na kontrola zemaa mi brisevi i samo go vide bebeto bez da go meri vo koja pozicija e.Obarnalo se sega e so glavceto gore,nozinjata dolu.Kontrola imam za 3 nedeli i mi kaza deka togas ke zeme merki od bebus.Za rezultati od krv i brisevi da se javam vo ponedelnik.
    Inaku sum utepana nesto,oci mi pagat.Mnogu loso spijam ovie veceri.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas tie vaginaleti gi imam stavano nekolku pati ama togas ne bev bremena a za vreme na bremenost ne znam dali se dobri. Rasprasaj se na nekolku mesta dokolku mozes i ke vidis sto da pravis

17. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @Eli23 da ti e zdravo I zivo bebuleto da rasti so mama I tato I da vi donesi mnogu sreka I gordost vo zivotot.
    Inaku so prvoto dete se poragav vo drzavna vo bitola bideki bev 36 Ned me iznenadi I mene I otidov tamu so puknat vodenjak I malo krvarenje I mi bese grom od vedro nebo koga mi rekoja ke se porodis, preslekvajse I ostanuvas tuka , ama pominav kako da bev vo klinika so 5* , od doktorot do sestrite ednata sestra duri I ramenata mi gi masirase da sum se opustela I me tesese da se se plasam , da se opustam I se, zatoa I za vtorovo ke odam na koro so se veli,koke my dojdi deno direk na bolnica I tolku so saka neka bidi. Bitno mi e da mi e zdravo I zivo bebuleto za 3 dena se trpi segde ke pominat I tamu ako se Arni so mene ubo ako be po tri dena ni tie mene ke me vidat ni jas NIV.
    Inaku denes bev na kontrola 39+2 duri I me mi se veruva deka stignav do ovde mi kazaaa deka bebuska e skroz spremna I deka sekoj moment mozi da bide ostanuva samo da cekam, inaku me me pusti na ctg ni ednas ni pak sega I mi rece ako me fatat bolki ili da pukne vodenjakot do sreda sreda da odis I da Im kazes deka ti pominal terminot da to napravat ctg I da te proverat postelka I plodova voda I ako treba da te porodat , plodovata voda e namalena postelkata skroz e zrela I sega cekam ,ako nekoja znae nacin da se isprovocira poragaj vo domasni uslovi osven seks neka kazi ,oti seks ne mi brka rabota terame 4 pati od ko vlegov vo 9 ti nisto samo bebevo posle e kako vo diskoteka
    izvinete na dolgiov post I od mob bez mak podrska
    @coconaut jas gi koristev poliginah za vreme na bremenosta imav kandida I mi pomozija gi kotistev vo 36 nedela me se strasni ti gi ima prepisano da ti se namali sekreto I zaradi grloto na matkata

Последна измена: 29 октомври 2015
    На coconaut, mama89, Pcelka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.184
    уфф да видам нешто добро напишано за болницата во битола. јас таму ќе се пораѓам сега сум 36+5, има време уште ама малце ми олесна, се само негативни коментари слушав.

На MargaritaD^2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Мешковци како сте?
    Јас денес сум во дилема,дали е нормално цел ден да осеќам менструални болки,инаку сум 17 недела а и сеуште го немам осетено бебушчето да мрда,а за зголемен секрет муабет да не правиме..

20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ubavi meshkovci! Jas pred edna nedela se preplasiv koga na redovnite brisevi, mi najdoa mykoplasma hominis. Maticnata mi rece nema da pies antibiotici ,tuku naredna nedela ke go povtorime brisot. Pomina edna nedela,piev samo caj od brusnica i uvin caj i eve denes povtorno napraviv brisevi koi se negativni, ni mykoplasma ni nisto. Sega sum barem mirna. Inaku sum 16ta nedela+5dena i jas uste go nemam pocuvstvuvano bebeto da mrda :)

На flower30, kukla21, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.