И јас ќе те прашав кој ти е, зашто по работиве што ги кажа делуваше како да е мојот и излезе дека е тој Значи ептен чоек на место, а работи државно. Јас сум 10год кај него.
И мене ме докачи вирусот! Ми тече нос, ме болат ушите и грлото и 2 дена ми се лоши! Денес бев на лекар, ме упати утре да направам крвна слика. Цел ден сум на супа и цеден лимон ама не е подобро! Некој дозволен природен лек за грлото???
Zdravo mamichki kako ste? Jas sum super denes bevme za prv pat na oddelenie ginekologija da mi kravat ctg, dosega samo maticnata mi praveshe Ginekologot mi kaza deka e zadovolna od ctg rezultatot Voopsto ne me proveri vaginalno Inaku spored nea mozno bilo od 6ti Noemvri da se porodam ama ako ne obavrzno pak da odam na kontrolen ctg na 6ti. Sakav da ve prasam kontrakciite na matkata mi se do 20kPa sto znaci toa? i samo 2-3 pikovi ima povisoki
Здраво мешиња како сте ? 25 и 2 сум но се уште незнам каква среќичка носам во мене ни се крие и не знаеме какво е малку што забележав по градбата како девојче да е но во сабота сум пак на контрла па здравје прво нека е се во ред па ако ни се покаже добро. Проблеми немаме. Премногу сум возбудена прва бременост ми е. НОкеска пак сонував бебенца нз по кој пат хаха
И јас сум презадоволна од него,скоро 5 години ми е матичен Инаку мене резултатите од торч и брисеви ми се добри ама резултатот од приската дала некои чудни бројки па за 4 недели ќе треба да го повторам ама не се ни замарам веќе,знам дека ќе биде добро
Од кога почнуваат киселините и проблемите со (не)спиење?Киселини ме маваат секоја вечер и удобна положба за да спијам тешко наоѓам.Згора на тоа имам чувство дека ќе ми излезе папокот,веќе почнал нанадвор да се заоблува.Ај, некоја од поголемите мешковци нека гукне, да ми каже дали е нормално ова.Денес од толку работи што го прашав докторот,за ова заборавив да прашам
@fairy88 која недела си? Јас од пред месец дена имам мака со киселините, не само за спиење, преку цел ден после јадење. Затоа навечер гледам да јадам бар два саати пред спиење и се нешто полесно и понеутрално, некое лепче со намаз, јогурт, кисело млеко, двопек... И спијам на повисоко, на две перници, му ја зедов на мм сега сум 30 недела. Колку повеќе прикрај си, ќе расте бебуш, желудникот помал капацитет, апетит поголем и ете ти киселини
Сега сум 24+5 дена Овака не сум многу голема според недели,ама викам можеби и зголеменото количество плодова вода можеби придонесува.
Тогаш и мене ми почнаа, и ноќе и по две рупурут знаевда се напијам, ама ко сода не помага ништо. Ама најголем спас дефинитивно да не се јаде навечер или ако се мора нешто лесно само. А бебушот мој во таа недела беше кило и кусур, ди желудник нозџињата баш, а плодова вода ко ми кажа 250 мл се зачудив, мислев 3литри има. Како и да е тоа е процедура, ќе се издржи
И мене ме водат со поголемо бебче и повеќе плодова вода.И малку бев исплашена,ама докторот ме смири и ми рече во 50 посто од бременостите се јавува и нема простор за паника,ако на ехо е се во ред.Бебуш според мерките е околу недела или недела и пол поголемко.Не е битно дали се поголемо или помало важно ми е да е живо и здраво. За нив се ќе издржиме Фала на одговорите душо
И моите сите три секогаш се по мерките една недела поголеми, секој нареден преглед ми го поместуваат терминот, една докторка дури и за месец дена поголемо ми го измери, вика месец повеќе еи ти бремена, јас и мм цели !?!?! А знам јас кога сме зачнале Сепак, од искуство мерките на ехо и во живо ко ќе се роди не се поклопуваат баш. А и ако се родителите повисочки покрупно и бебето ќе е нормално, гени.
Jas so 33ta nedela fala mu na boga do sega nitu ednas ne sum imala kiselini a se si jadam i ne gledam kolku e casot ama zatoa imam 13 kg kaceno
Епа изгледа не е ехото секогаш точно со мерките.Кога и да одам некако се различно ми ги вадат. Јас сум ситна,а и мажот ми не е многу крупен.Кај мене проблемот е што мораа според бебето да ми го одредат терминот за пораѓај.Прво ми беше термин на 9 Фебруари, па во 9/10 недела ми го преместија на 13 Фебруари и сега бебето е многу поголемко.Ако ми гледаа според менструација, до сега требаше да се породам(последна менст. ми е 30 Јануари)Инаку останав бремена со 54 кг, сега сум 60кг.
@fairy88 и мене ми е тогаш последна менструација, термин 7 ноември. Ништо не е битно само здрави, прави да ни се родат. Инаку моето денес излегува целото странично, цело газе му го видов, дали е нормално? И многу ми е тврд тој дел од стомакот десно, а лево празно. Од почеток десно си седи.
Ајде и овде да пишам, денеска бев на контрола и ми кажаа дека баткото ќе има сестричка. Сѐ е во ред, бебушко многу мрдаше (како и секој пат).
@kukla21 ајде да ни дојдеш побрзо.Читав овие денови те фаќаат многу грчеви Дај боже да те фатила мајата од нас Ти правеше ли тест?