Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    @podravka и ти, и Бебуле,Моник,Мила сите други кои чекаат две цртки,дај боже побрзо да ги видете.И јас ја посетувам темата за Подршка за забременување.И навивам со вас за да дојдете тука.
    Ви пуштам среќа на сите:l: :hug:

На mdenkov, Sunshine_1979, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Рано е. Не се амбицирам толку рано.

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @podravka, како шо се празни темава со породени, така мора да се полни со нови трудници, да се одржи балансот. Ајде и тебе да ти дојде редот поскоро, овојпат преку пиродилни приказни, совети за бебиња, градинки, школи, матури, свадби па и кај тема свекрви/баби да се дружиме!!! ** често ми текнува на тебе, често низ кујна наоѓам подравкини производи и ми текнува на тебе:) искрено некогаш ми се крева притисок и ми се нервира душава за тебе мила, сафри ме фаќаат, но ќе си нареди Бог се и ќе биде добро , во иднина само лош спомен ќе биде!!! Те гушкам:hug:

На Bebulleee, kukla21, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    I jas te guskam tebe i tvoite 3sonca daj boze na site nas dedo boze da ni podari takvi radosti kako tvoite

На kukla21, mama89, monik55 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    @kukla21 почекај тогаш уште малку,па да не израдуваш со убави вести:):l::hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lugjenca dajte be nekoj lek za zabobolka umiram od bolki.. ;( Pred mesec dena stavav plomba na zab i sega istiot me boli mi kluka i od nego i glavata i grloto i uvoto me bolat :sweat: Eve mm parfem mi stava na nepceto toa demek pomagalo,isto svarivme chaj pa vrekjichkata od chajcheto topla ke ja stavam na nepceto i toa go prochitav negde deka pomaga pa da vidam shto kje bide.. Vo megjuvreme ako znaete nekoj lek pomagajte :|

7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мила јас вчера урлав од вриштење заб што ме болеше и не се издржуваше отидов на забар ми ставија малку анестезија и ми го исчидтија и до корен каналче ми направи да диши и да не ме боли и дрен (лекче) ми стави па фала му на Бога ми се раздени утре иди на забар ти средат асално да не те боли зашто пострашно е да трпиш болка отколку да ти го лечат забот ;)

На buba4e89 и zalosna им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Мене секоја вечер ова време ме фаќаат болки во нозете, посебно назад долу мускулите. Ги масирам, ги тегнам, ставам перница под нив ништо не помага ми се плаче од болка. И за спиење, еднаш не се наспав салам.

На fairy88, m.i.g и mama89 им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Не спомнуј забоболка,сите расипани повеќето кој скршени катастрофа...само предните ми се добри :) назад се дупки :) мн ме болеа заби на почетокот од бременоста прво тромесечие и жабуркав млака вода со лажица сол и плукав пробај повеќе пати помага навистина и ракија жабуркав и мед на болни непца ама вода и сол испробан лек ;)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Што беше тоа спиење ?? Од февруари немам спиено :D

На fairy88, buba4e89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @mama89 ти ептен си спремна за малото :lol: туку имаш контракции во матката, болки некакви? Мене се ме боли само тоа што треба не. Мислевме октомври ќе бидне ама им се ужива уште некако. :D

12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јок бе :D ништо не ме боли...само ако мн лежам на една страна се здрвам шо е нормално и кога небев трудна :) конечно денес ја спакував торбицата :) ама сакам на термин да ае породам на 3.11 или 4.11 среда :D

На ♡BuBaLe♡, kukla21 и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @mama89 Епа ајде нека ти се оствари желбата, со лесно само. :*
    Јас на термин сум закажана на преглед па се надевам ќе има некој напредок до тогаш.

На ♡BuBaLe♡ и mama89 им се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Фалаа и на тебе :* мене ми рече ако небиде на 3ти на 4 ти на преглед па ќе видиме :) само со лесно на сите нека ни е :*

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ejjj cestitki mn docnam no dur sega vidov.Neka e zdrav i ziv,da bide gordost golema na mama i tato :* pozz

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    141.526
    Mamicki da ve prasam - jas od vcera osekam bekako dolu onaka kako da me pecka nesto,kako nekoja tezina na koskata i sea neznam dali e toa deka se siri matka i sve ostalo:)ili nesto drugo???inaku sum 20+2.

I drugo-mene me fakja nekoja nastinka,pa ako ne daj boze treba sto bi piela (od lekovi)??za supi,ovosje toa posle rabota.I koj caj da go pijam i jas neznam-i vo brysnicata i ovosnite caevi ima hibiskus i sea neznam koj da go pijam a da ne e steten ?
    Izvinete na prasanjata rano na sabajle:)imajte ubav den;)

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Здраво на сите.
    Јас вчера за прв пат го почуствував бебчето и тоа 2 пати.Се прерадував.Одма му се јавив на мм да му кажам:inlove:и тоа е баш како што прочитав погоре како кркорење на цревата:D.Убавини невидени.
    Денес од сабајле ме болеше левиот јајник и тоа мн некои 5-10мин ама сега помина.
    Имајте убав ден сите.:hug:

На mama89, kristina.k, blessed2 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas da prasam, zosto e tolku steten hibiskusot vo bremenost? Pa jas cela nedela piev caj od brusnica(na vitalija,ne vo kesicki tuku susena brusnica),piev po dva litri na den i na kraj procitav vo sostavot 20%hibiskus sodrzel. Na sto i kako moze da steti? Izvinete, no navistina mi e cudno, pa skoro sekoj caj sodrzi hibiskus...

На BabyStyle и coconaut им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    И јас секоја бременост го пијам тој на виталија со брусница и тоа со литри на ден и постојано, ништо не ми биднало ни мене ни на бебе!!

На Mihaela123456, BabyStyle, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas pijam brusnica onaa na alkaloid, se utepav od pienje od sam start, zarem taa ne smee da se pie??? smees i uvin caj, mislam smee i paracetamol da se pie, jas nekogas go pijam za glavobolka.

На Mihaela123456 и Ninichka им се допаѓа ова.