Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

@podravka и ти, и Бебуле,Моник,Мила сите други кои чекаат две цртки,дај боже побрзо да ги видете.И јас ја посетувам темата за Подршка за забременување.И навивам со вас за да дојдете тука.
    Ви пуштам среќа на сите:l: :hug:

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Рано е. Не се амбицирам толку рано.

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@podravka, како шо се празни темава со породени, така мора да се полни со нови трудници, да се одржи балансот. Ајде и тебе да ти дојде редот поскоро, овојпат преку пиродилни приказни, совети за бебиња, градинки, школи, матури, свадби па и кај тема свекрви/баби да се дружиме!!! ** често ми текнува на тебе, често низ кујна наоѓам подравкини производи и ми текнува на тебе:) искрено некогаш ми се крева притисок и ми се нервира душава за тебе мила, сафри ме фаќаат, но ќе си нареди Бог се и ќе биде добро , во иднина само лош спомен ќе биде!!! Те гушкам:hug:

Bebulleee, kukla21, mama89 and 3 others like this.
  4. podravka

podravka Популарен член

I jas te guskam tebe i tvoite 3sonca daj boze na site nas dedo boze da ni podari takvi radosti kako tvoite

kukla21, mama89, monik55 and 4 others like this.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

@kukla21 почекај тогаш уште малку,па да не израдуваш со убави вести:):l::hug:

kukla21 likes this.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Lugjenca dajte be nekoj lek za zabobolka umiram od bolki.. ;( Pred mesec dena stavav plomba na zab i sega istiot me boli mi kluka i od nego i glavata i grloto i uvoto me bolat :sweat: Eve mm parfem mi stava na nepceto toa demek pomagalo,isto svarivme chaj pa vrekjichkata od chajcheto topla ke ja stavam na nepceto i toa go prochitav negde deka pomaga pa da vidam shto kje bide.. Vo megjuvreme ako znaete nekoj lek pomagajte :|

7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Мила јас вчера урлав од вриштење заб што ме болеше и не се издржуваше отидов на забар ми ставија малку анестезија и ми го исчидтија и до корен каналче ми направи да диши и да не ме боли и дрен (лекче) ми стави па фала му на Бога ми се раздени утре иди на забар ти средат асално да не те боли зашто пострашно е да трпиш болка отколку да ти го лечат забот ;)

buba4e89 and zalosna like this.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене секоја вечер ова време ме фаќаат болки во нозете, посебно назад долу мускулите. Ги масирам, ги тегнам, ставам перница под нив ништо не помага ми се плаче од болка. И за спиење, еднаш не се наспав салам.

fairy88, m.i.g and mama89 like this.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Не спомнуј забоболка,сите расипани повеќето кој скршени катастрофа...само предните ми се добри :) назад се дупки :) мн ме болеа заби на почетокот од бременоста прво тромесечие и жабуркав млака вода со лажица сол и плукав пробај повеќе пати помага навистина и ракија жабуркав и мед на болни непца ама вода и сол испробан лек ;)

Mariangel likes this.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Што беше тоа спиење ?? Од февруари немам спиено :D

fairy88, buba4e89 and kristina.k like this.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@mama89 ти ептен си спремна за малото :lol: туку имаш контракции во матката, болки некакви? Мене се ме боли само тоа што треба не. Мислевме октомври ќе бидне ама им се ужива уште некако. :D

12. mama89

mama89 Истакнат член

Јок бе :D ништо не ме боли...само ако мн лежам на една страна се здрвам шо е нормално и кога небев трудна :) конечно денес ја спакував торбицата :) ама сакам на термин да ае породам на 3.11 или 4.11 среда :D

♡BuBaLe♡, kukla21 and kristina.k like this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@mama89 Епа ајде нека ти се оствари желбата, со лесно само. :*
    Јас на термин сум закажана на преглед па се надевам ќе има некој напредок до тогаш.

♡BuBaLe♡ and mama89 like this.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Фалаа и на тебе :* мене ми рече ако небиде на 3ти на 4 ти на преглед па ќе видиме :) само со лесно на сите нека ни е :*

kristina.k likes this.
  15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Ejjj cestitki mn docnam no dur sega vidov.Neka e zdrav i ziv,da bide gordost golema na mama i tato :* pozz

juli rak likes this.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Mamicki da ve prasam - jas od vcera osekam bekako dolu onaka kako da me pecka nesto,kako nekoja tezina na koskata i sea neznam dali e toa deka se siri matka i sve ostalo:)ili nesto drugo???inaku sum 20+2.

I drugo-mene me fakja nekoja nastinka,pa ako ne daj boze treba sto bi piela (od lekovi)??za supi,ovosje toa posle rabota.I koj caj da go pijam i jas neznam-i vo brysnicata i ovosnite caevi ima hibiskus i sea neznam koj da go pijam a da ne e steten ?
    Izvinete na prasanjata rano na sabajle:)imajte ubav den;)

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Здраво на сите.
    Јас вчера за прв пат го почуствував бебчето и тоа 2 пати.Се прерадував.Одма му се јавив на мм да му кажам:inlove:и тоа е баш како што прочитав погоре како кркорење на цревата:D.Убавини невидени.
    Денес од сабајле ме болеше левиот јајник и тоа мн некои 5-10мин ама сега помина.
    Имајте убав ден сите.:hug:

mama89, kristina.k, blessed2 and 9 others like this.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Jas da prasam, zosto e tolku steten hibiskusot vo bremenost? Pa jas cela nedela piev caj od brusnica(na vitalija,ne vo kesicki tuku susena brusnica),piev po dva litri na den i na kraj procitav vo sostavot 20%hibiskus sodrzel. Na sto i kako moze da steti? Izvinete, no navistina mi e cudno, pa skoro sekoj caj sodrzi hibiskus...

BabyStyle and coconaut like this.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

И јас секоја бременост го пијам тој на виталија со брусница и тоа со литри на ден и постојано, ништо не ми биднало ни мене ни на бебе!!

20. coconaut

coconaut Популарен член

Jas pijam brusnica onaa na alkaloid, se utepav od pienje od sam start, zarem taa ne smee da se pie??? smees i uvin caj, mislam smee i paracetamol da se pie, jas nekogas go pijam za glavobolka.

Mihaela123456 and Ninichka like this.