Nie go kupivme prvoto nesto za bebus, mm si dojde od pat i kupil spikozni edni mnogu ubavi, tie mislev za iznesuvanje od bolnica da bidat, zdravje boze, samo lele kolku se maleckiiii, brojce 50 se, mislam trebalo 54 da gi zeme.
Najverojatno imas problemi so nervot na zabot t.e zivecot narodski kazano ti e vospalen sama nemozes da si pomognis bidejki kako pominuva vremeto zabot samo povece ke vospaluva i mozi i da zagnoi i otecis a seto toa mu steti na bebusot.Nemojte moi mili feminki da trpete bolki i rasipani zabi vo usta za vreme na bremenost sega e mozno da se sreduvaat zabi i vo bremenost si ima anestezii za bremeni.Se povece se istrazuvanja koi ukazuvaat na stetno vlijanie vrz plodot od bakteriite vo nasata usta. Zatoa pojdi na stomatolog toj ke te resi od problemot. Nesakam da ve plasam no sepak zastareni se tie svakanja sekoja bremenost kosta zab na majkata. Sekoe dobro od vasiot stomatolog sovetnik na fotumov
Јас вчеρа ги местев пρвите пеρени алиштенца за бебушот, не ме додρжа сρце, уште пρед една недела ги ρаспоρедив κои се почетни и ги извадив, ги селеκтиρав и почнав со пеρење пρво на сκафандеρчиња, јаκничκи, џемпеρасти облечиња и сношти пρвата туρа ја ρедев во плаκаρ
Epa neznam citav i po forumov deka hibiskus ne smeelo i jas doma imav caj od brusnica,si piev i koga posle pola paketce ispieno procitav sodrzel hibiskuspojdov ovosni caevi da kupam -vo sostav citam site sodrzat hibiskus i ne kupiv i ne pijam nikakvi caevi ,osven ednas si napraviv doma caj od pregoren seker.
Не верувам дека толку е штетен хибискусот но јас го заменив со свежо варени компоти - варам јаболка, крушка или сушени модри сливи, и во се додавам по некое зрнце аронија или брусница! Наместо шекер, го пијам без ништо или со маџун!
Јас цели 2 години им ја манијачам темава на трудниве, најубава и највесела тема а и многу работи научив читајќи ве. Уште до дете да дојдам де Галете мешињата, едвај чекам да се придружам !
Голем е Бог.Ке даде за брзо да се придружите само верба и никако откажување.Ви ја прајкам сета срека на овој свет.
@wings @kukla21 sega veke redno vreme e i da se priklucite na temata.Daj boze toa da bide uste ovoj mesec !!
@flower30 ne se sekiraj tolku za chaevite.. jas eve primer ke ti dadam koga lezhev pred mesec dena vo bolnica site mozhni doktori mi rekoa brusnica i uvin chaj da pijam po minimum 2l na den.. Uvin mi e mnogu gaden,pa i samiot doktor mi reche : Epa togash pij si od brusnica Znaat tie sigurno deka ima hibiskus no ne e shteten vo tolku mal procent.. Kako shto rekoa nekolku feminki pred nekoj den, nie sme trudni ne sme bolni.. Taka da ne mu se sekiraj tolku mnogu i slobodno pij si chajche od brusnica.. @mama89 sinokja ova mm go prochita na net,sirotkiot se shto prochita mi napravi da probam.. A posledno go napravivme toa so vodata i solta i stvarno mi pomina Eve denes se razbudiv i nemav bolki i ushte nemam pa ke vidime do vecher shto ke bide
Добро утро од мене Спала сум како заклана,со исклучок на тоа што станував 2-3 пати до тоалет Отспано,свежа,абе мераци.Маж ми ми ѕвони и ме разбуди од спиење.;Ми купил вчера перница за странично спиење и коа се забаракадирам со плус уште 2-3 на креветот како у некоја тврдина да спијам.Скоро цел кревет е мојИ само ако се осмели маж ми да ми се приближе,одма го враќам назат Зборете за заби а ? Епа, не сум паметна да ве советувам.Прв заб пломбирав на 24-5 години и тоа малку расипан.Забоболка немам осетено во животот.Заболекарот се чудеше како сите заби се во ред. Ми викаше да чекам да се подрасипал тој забот повеќе,па да го правам. А, за увин чај можам да пијам? Често ме пецка доле напред.Се си викам некоја бактерија да немам.Понеделник треба да се јавам за резултати и ќе видам што ќе кажат. Јас одам да доручкувам,имајте убав ден Кај мене е
Добар ден лепотици, оваа мамичка денес е многу среќна, си се виде со своето злато, буце е, со обравчиња, носе, муце, очиња, рачиња не глава, ноџиња кои возат точак во на мама мешето... Се стопив на прегледот, се стопив. Се е во ред, бев и на боцкање за приска, во Четврток со резултати кај докторот на консултации. Инаку не сум 12 недела туку 13та, како појма немам, реков не се замарам само ќе се раководам според тоа што ќе каже докторот, во мајчина книшка вика 12+1, така нека е. Ми препишаа нови витамини, Прегназон, си имам заработено пак и еширихија, па ќе ја лечиме овој пат со чајче и со антибиотици. Зимањето брисови искрено ме болеше и за прв пат ми беше нептијатно, еве сеуште се осеќам непријатно. Претпоставувам бидејќи скоро па 3 месеци немам асални односи, првиот месец така така, ама вториот и третиот ич. Сега се плашам да одам да видам да не ми пуштил крвче малце. Убаво ме прегледа, се да види, се да измери, ме мереше и за приската. Преубав преглед, со мм се стопивме од убавини. Следен преглед за точно еден месец, тогаш веќе и ќе знаеме дали е девојче или момче, сигурно, а можеби и порано на орган скринигот.
И јас додека бев бремена мака мачев со забите, заболекарот ми кажа да жуборкам чај од камилица и колку толку ми помагаше.
За чај докторот ми рече слободно пиј го тој од Виталиа брусницата. Така да вечер од Тинек ќе си земам едно 4-5 пакувања. Јас го обожавам тој чај. Рече само да не се претерува, по литар чај од брусница, литар некој овошен и уште 3 л вода, сокови не ти требаат рече, можеби наутро цедени цитруси и доволно ти е. Инаку заборавив да ви пишам, поправена сум само 1 килограм и се чувствувам прекрасно, преубаво, како да летам. Каков убав ден!
zenski aj da ve nasmeam malku mnogu ke se pronajdat vo veke preziveano a mnogu dobro ke mu dojdat doprva na ova Ова е објава за сите родители, за „собранието“ на ненаспаните браќа. Ова е кратка борба против чипот кој ни го внела мајката природа да заборавиме на сè што сме преживеале со децата, инаку наталитетот драстично ќе опаѓаше. Ако сте новопечен родител, со сигурност ќе се пронајдете во комичните ситуации и ќе се утешите: не трае долго, но кога ќе заврши ќе ви биде жал... Како прво, магијата на бременоста... токму тогаш ми се спиеше на стомакот на кој слободно можев да послужам ручек за четворица. Не можев да си ги дофатам врвките на обувките. Спиев било каде... доволно ми беше само да ја навалам главата на страна... Се облекував во двособни шатори со цел камп полн со спортска опрема. Тогаш стигна породувањето... Во овие моменти апсолутно ја почитувам наредбата на мајката природа: „Заборави!“ Заборавив на сè што се случуваше во болницата... Потоа го носите бебето дома... Во болницата сето тоа се одвива некако поинаку, дома веќе е сосема различна приказната... посебно ако тоа е прво бебе во куќата. Го ставивме бебето во кревет, се гушнавме и заљубено гледавме во нашиот наследник. Кога ги отвори очите заплака како противпожарна сирена... романтиката пукна како балон од сапуница... Гладен? Жеден? Мочкаше? Досадно му е? Бебето вика, превод нема, па вие снајдете се. Тука некаде почна добата на несоници. Шетавме како зомбија низ куќата. Способна без да спијам секаде, дури и стоечки... било каде, било кога... грчеви, чаеви, забите растат ли растат. Како да направивме ајкула, а не човек. И така три бебиња, едно по друго... Живеевме како лилјаци. Веројатно така и изгледавме. Се сеќавате ли како изгледало капењето на вашето бебе? Е тоа беше вистински спектакл... Најстрашните појави на Балканот се промајата, студот, настинката кои историски докажано предизвикувале најстрашни и најголеми пандемии во овој дел од светот. Па според тоа капењето е вистински ризик. Ние го бањавме бебето... во собата температурата 67 степени, како шведска сауна. По 20-ти пат ја мериме температурата на водата и додаваме топла вода... ако додадеме уште малку и на тоа додадеме зеленчук, слободно можеме да подготвиме супа. А, потоа доаѓаат олимписките игри. Мојот сопруг нестрпливо го шири пешкирот, а јас најбргу што можам го дигам бебето и го замотувам со пешкирот. Рекорд – 0.23 секунди. Слична појава е и облекувањето за прошетка во есен или зима. Ако се облечеш прво себе, со сигурност ќе се свариш. Ако го облечеш прво бебето, тогаш тоа се „динста“ додека ти се облекуваш. Кога ќе се сетам на оние малечки чевли... Не можеш да ги дофатиш, камоли да ги заврзеш врвките, а детето мрда ли мрда. Ракавиците... уште една тешка приказна. Додека стигнам да ги облечам, тие веќе завршиле во устата на син ми. Сите други бебиња беа со чевлички на нозете, убави сини машнички на косите... Како играчки беа. Само син ми сè мораше да џвака. Потоа пристигнува времето на мобилност... Тука веќе започнува забавата. Пет години немав испиено кафе, ниту пак јадев како човек. Таман ја подигнам шолјата, некое од децата е во смртна опасност... паѓање од кауч, празнење на фиоките, буткање на вазната... Живеевме на „високо ниво“. Сè беше поставено на најмалку 2 метри височина. Подоцна доаѓа времето на играчките... Цела куќа се претвора во полигон... Дали некогаш ви се случило да стапнете на коцка доцна во ноќта? Јапонска казна? Не! Е тоа се вика вистинска болка. Што е потрагично, не смееш да викнеш инаку сите ќе станат, па после со сигурност нема спиење. По каучот автомобили, во бањата гумени играчки, патки и топки... Се сеќавате на детските родендени? Прво мака беше да не ги изедат пластичните шолји, а потоа фактот дека меѓусебно си ги гризеа ушите и рамениците. Не можеш да ги натераш да ги дуваат свеќичките. И кога конечно ќе го натераш синот да седне, после следи драма. Секогаш уште некој сака да ги дувне. Ги палевме свеќите по 10 пати... И сите дуваат ли дуваат по 10 пати сè додека не се расипе целата декорација на тортата. Секое движење беше како големата преселба на народите... Какви стари Словени, имале драстично помалку работи од нас. Заминувањето на море, беше како емиграција. Сè се носи. Сè е неопходно. Компромис нема... Сè е потребно. Сега кога ќе се присетам и не беше така лошо што се обидуваа да го џвакаат тепихот... Сега едвај чекаш да ги слушнеш на телефон...
@Mariangel tocno taka ,trudni sme a ne bolni,ama ja pa samo citam,samo prasam i se se mislam da ne e stetno nesto,sto ,kako...a znam deka ne treba i deka sama si pravam nervozi. Eve pred nekoj den si jadam smoki i citam po forumov li bese ili statija i pisuva ne treba da se jadat kikiriki i proizvodi so kikiriki vo bremenost,alergeni bile i go poglednuvam paketceto smoki i pisuva Flips KIKIRIKI i fino lepo si go zatvoriv keseto i go trgnav na strana abe neznam ni ja sama so da si recamdrugarka mi se porodi pred 4meseci vika jas vo bremenost najveke kikiriki izedov
Srcka samata si pravish polosho,ne chitaj ne se zamaraj tolku uzhivaj si vo najubaviot period od zhivotot.. Sega si ti najvazhna oti ako si ti dobro i bebush ke bide, nervozi ne ti trebaat znaesh deka se chuvstvuva bebuleto Kje bide se vo red,samo so pozitivna misla.. Eve me i mene vo tugjina,chekam zdravstvena kartichka na pregled nemozham da si otidam da vidam dali e se vo red ama moram da se pomiram so toa bidejki ako se nerviram nishto nema da smenam