Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    141.537
    Da,nervozata i stresot stetat najveke:|a toa sto si podaleku od doma moze i uste dodava nervoza/stres ama ke ne cuva Gospod da bide se dobro.Pa posle koga ke otides na pregled ke ne mozete da se iznagledate so bebceto ,dolgo ne ste se videle.
    Pocna da go osekas da mrda ??? Jas oficijalno od pred nekoj den osetiv ,vcera duri i mm oseti.....mnogu interesno i ubavo cuvstvo:inlove::inlove:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    Како треба така, јас мислев дека сум 11+4, а докторот вика 12+1, се израмнив со циклусот фактички сега. Ма нека е се ко што треба па мањебитно дали било 3 дена порано или покасно. И он ми вика сега си второ тромесечје, зар второ тромесечје не почнува во 14та недела? И на Твое бебе вика исто. Пак ќе речам, не дека ми е битно, битно да сме живи и здрави.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Јас да ви кажам еден мајтап со мојата малечка.И велам мама кога некој ке те праша што сакаш да биде бебето ке му речиш што сака нека е само нека е живо и здраво(како страомало:D).И кога некој ќе ја праша што сака братче или цеце таа вика нејкам братче сакам сестричка и точка.Деца нека се здрави и живи

На blessed2, Pcelka94, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Девојкии помагајте главата ќе ми пукне и се што каснав од сабалје сега го повратив и многу ми е мачно а вчера само што дознав дека сум бремена :worried:

На Lisa_Maja, Fatalnata, juli rak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мами, ПОМОШ имате ли искуство со покачено ЦРП?
    Денес испитував крв и од дозволено до 3 кај мене е 9,7?
    Матичната вика да пијам антибиотик, некоја инфекција било!
    Ех, раат да не си!

6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Toa najmnogu me plashi,shto vekje vo vtornik kje imam polni 20 nedeli a ne go chuvstvuvam taka ubavo bebush.. Plus ne sum ni sigurna dali go chuvstvuvam,ama imam kako nekoi blagi klocnuvanja i ne znam dali e toa :?: Samo neka e se vo red se molam na Gospod pa sega porano podocna,kje go setam.. Ama znaesh psihata kako pravi nervozi ako gledash site ushte porano od tebe go pochuvstvuvale a tvoeto aber si nema :sweat: A plus i pokrupna sum si po priroda pa i meshevo ne mi e neshto posebno izrazeno a 5ti mesec sum (facepalm) Abe maki.. Pa i svekrva mi mi dodava maslo na oganot,celo vreme mi kazhuva deka sum debela ili golema ama bash so vie izrazi,a jas sum daleku od debela kako shto si kazhav sama krupna sum da ama debela ne sum.. a pa i da sum ne mislam deka treba so tie izrazi da bidam narekuvana ama toa e.. I vchera mi vika ne kupuvaj mnogu trudnichka obleka nema da ti treba posle nema da mozhesh da ja nosish,ustvari od kaj znaesh mozhe kje si ostanesh debela i si se smee oti neli mnogu e smeshno toa shto go kazha :x :) Toa e toa,probuvam da ne si stavam takvi raboti na srce oti ako se nerviram za se i seshto kaj mi e krajot ;)
    Te gushkam mila i se nadevam i jas ke go pochuvstvuvam bebuleto moe taka pojakichko da shutne :lol: :hug:

На flower30 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @Верче4 , со лесно нека е мила! Со убаво да ја истераш бременоста! Смири се, не паничи, нормални се нагоните за повраќање, земи нешто едноставно за јадење - крекери, ѓеврече или друго нешто суво што мислиш дека ќе ти годи. Јас пиев Добра Вода со ѓумбир и ми помагаше да се смирам!
    За главоболката измери притисок да не ти е паднат оти си жедна и одмарај во темно!
    Повеќе радувај се на бебули и се ќе помине!
    Think pink!!!

На ♡BuBaLe♡ и Верче4 им се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    ОК сега те сватив, демек не ти се совпаѓа со фактичкиот термин со циклусот? Е пак не е страшно може бебуш е малку поголем, па си оди напред со мерките. И моево е за цела недела понапред. И да, од 14 седмица се влага во второ тримесечие.
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci
    Ама што викаш, нема везе важно е да се е ОК.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Како бе смоки не јадите? Јас смоки се изнајадов... хахахха. Абе не читајте се и сешто, јадете таму... бременоста е природна работа.

Толку треба, тоа е. Тоа е уште мало и нема сила да клоцне за да го осетиш премногу. Се осеќа како меурчиња, како нежен допир од внатре. На 20 недели не можеме да очекуваме чуда :D Таман си е тоа што го осеќаш. :)

На ivi1987, ♡BuBaLe♡ и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    Исто Жаки, исто мислам и јас. Јади, пиј, умерено. Инаку за мрдање, што да кажат тие што до 9ти не знаат дека се бремени и раѓаат, ете тетка ми дозна една недела пред да се породи дека е бремена, мислеше во климакс влегла и дека е бааги крупна не ни помислила, мрднала братучетка ми прв пат во 38ма недела и се посомневала па отишла на лекар. Ако ехото вика се е во ред без грижи ;) Ќе мрдаат, ќе клоцаат, ќе претаат. Ама напиј се кафе или кока кола, да видиш како ќе го осетиш, или изеди некое колаче калорично со крем и триста додатоци на него ;)

На kristina.k, Mariangel и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Фала многу ти посакувам се најдобро и тебе, ме смири малку многу лошо се осеќав незнаев што да правам баш ќе пробам со таа вода да видам дали ќе ми годи и одам да одмарам во темно. Баш така, ќе си се радувам да не мислам на ова лошово :):hug:

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Леле тетка ти, како на онаа емисијата... I didn't know I was pregnant. Ептен ми е јако тоа :D :D :D

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    Исто бе исто, се спремала за на свадба и облакала суќна, на закопчување и мрднала братучетка ми и си помислила рак има, во понеделникот на доктор што да види, 38ма недела. За една недела се породи, здрава права ќерка роди што сега е 18 години.

На Fatalnata и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Абре природно и свежо си е најубаво јадете си се што ви душичка сака ;) ене ја комшивкана од село се породи а пред недела ипол дозна дека е трудна и тоа првото и има само 10 месеци (замислете само колку се и сешто правеше во тие 9 месеци ) и крави молзеше и чистеше , переше , готвеше за 5 души дома ,колку повеќе се пазиме и мислиме на се и сешто толку полошо ќе е затоа што на денешницава нема нешто што не е штетно :)

Јас иначе бев денес ми ги земаа тие последни три бриса во понеделник резултати ќе си земам па ќе ве известам и за това ;) иначе 32/2 г.н сум и болки што имам ми кажа дека ми биле ради тоа што бебуш ми се спуштил надоле , тежи и матката што ми се ширела , па по потреба ми препиша чепчиња во аналниот отвор да ги ставам кога ќе ме фателе болки повеќе ама поубаво да сум си одмарала и да сум се припазувала (и онака фала Богу не ни планирав да ги купам во онаквото да се брцам уште тоа ќе ми фалеше хахахаха)
    Ииии така миличкиии идам јас да му ја дремнам малку со синко :* :*
    @Верче4 добро ни дојде имај лесна и убава бременост

На flower30, LUCERKA, Верче4 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    20151030_153008.jpg Ajde bebush klocaj da vidimee dali ti e dovolno blagichko ova :lol:

На MargaritaD^2, Fatalnata, m.i.g и 7 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    На flower30, Mariangel и Верче4 им се допаѓа ова.
  17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    И да ве прашам девојки каква фолна киселина користите вие оти гледам има доста различни тоа што викате за развој на бебето треба да ми каже гинеколог или можам сама да си земам од аптека?

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    Ќе ти каже докторот, јас зимав Фемибион 1, сега ми рече прескапи ти се тие земи си ги Прегназон, ама па 2 на ден.

19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas i taka probav, no ne bese ubav kompotot,pak si gi izedov samo zrnata svareni :)

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.237
    Варете било какво овошје со брусница, оти нема иначе вкус. Јас пример сакам комбинација Дуња, Јаболко, Крушка и Брусница. Брусницата ми иде ко засладувач. Ама на тенџере течост ставам и по пола пакетче брусница иначе ми нема вкус, ко водичка да пијам.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.