Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @Mariangel не се секирај мила ни ти ни другите помали мешиња и јас така кога бев како тебе никој не ме ни приметуваше дека сум трудна дури во 7 ми мес :) а и читам уште од 16 нед ги сеќавале јас ништо уствари незнаев дали сум го сетила хаха е таму после 22 со сигурност го сетив и мн се радував како пеперутки нежно скокоткање после 30 веќе клоцање а последните 2 мес и сега лелее викам аман бе синкоо спиј малку ја уби мама хаха на ехо нон стоп стега тупаници боксер хаха а најсмешно ми е сега кога ќе се испрчи газето цело како гоолемо јајце ми се прави лево на мешево хахха затоа без секирации :*

На Fatalnata, flower30, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    141.537
    @Mariangel ne se plasi ,toa e normalno i mene dr.mi rece deka prva bremenost tek posle 20nedela prvpat ke osetam pojako mrdanje na bebceto,a jas ne sum nekoja polnicka (sega sum 55kg.).jas pred dva dena osetiv taka pojako "udiranje" a sum 20+2.a za svekrvati taka so vika ignoriraj ja,ne smee da ti zbori taka,sea pa osobeno ne.Pa i da si polnicka i da se zdebelis poveke-bitno da ste ti i bebus dobri,tie kilca i te kakk posle ke isceznat od trckanje okolu bebceto.
    Stavi gi site so takvi komentari na ignore ,gali si go mesko i uzivaj i smej se celo vreme-nek puknu dusmani:):):):):hug::hug::hug::hug:

На Mariangel, fairy88 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    141.537
    @Mariangel mmmmm kolku ubavo izgleda krofnata,samo so ja vidov slikata bebceto klocna,izgleda i toa saka krofnicki:D:D:D
    Grizni uste edna i za nas :*:)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.246
    Не го видов делот со дебела, да и кажеш дека и да си дебела и да си слаба тоа во моментов не е битно ама ич, да не те замара веќе со тоа. И за инат купувај си, пред неа вади ги намерно. Што ме нервираат несовесни луѓе. Свекрва ми не ме замара со такви работи, ама ич, мајка ми знае да ме праша, ептен се сеќира да не се здебелам многу и вчера и кажав џабе прашува сега и толку. Ајде не се замарај ;)

На flower30 и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    141.537
    Abe i treba da bides malku polnicka da imas sila da go iznosis i rodis toa dete:):):)
    Jas dosadna sum denes so prasanja ama preeska prasav ,cel den osekam bolki vo koskite najdole (duri i na zadnite koski:lol:) i kako nekoja tezina imam najdole ,i malku kako bolki vo jajnicite.E sega toa e toa normalnoto sirenje na matka ????
    Mene pa majka mi mi vika jadi si ,toa dete treba da raste,treba da se hrani od tebe :)

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.246
    Па нормално е, и јас осеќам, ама не се некои болки страшни онака само по малку. Некогаш само не можам да седам и мора да легнам, ако не легнам ме боли и така да ќе си легнам, ќе се покријам, ќе помине и станувам, исто и со стомакот.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    mamicki mili redovno ve citam no ne tolku redovno vi pisuvam, sakav da ve prasam jas imav mali gradi i sega vo bremenosta mnogu mali recisi voopsto ne mi porasnaa dali toa znaci deka ke nemam mleko za bebceto moe inaku sum tocno 32 nedeli, dali treba da se pie nesto uste sega za da imam poveke mleko od koga ke se porodam? ponekogas imam slabi bolki kako menstrualni no legnuvam odmaram pijam magnezium i taka pominuva,@Верче4 povrakanjeto e mnogu normalno duso jas povrakav celi 5 meseci sekoj den nekogas i poveke pati vo denot, samo neka bidat bebusite vo red nie se ke izdrzime, @Mariangel ne grizi se ke go osetis bebusot jas nekade okolu 22-23 nedela go osetiv a sega fudbal igra kaj mamicka ve guskam mili i imajte ubava vecer

На fairy88, flower30 и Верче4 им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    141.537
    Epa deka jas vakvi bolki sega osetiv pa mislev da ne e rano.ama aj se nadevam normalno e i ke pomine .

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.246
    Па јас уште во 8ма недела осетив. Не е рано не се сеќирај ;)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @juli rak. чеκај κо ќе се поρодиш и κо ќе надојде млеκце ќе набρеκнат гρадите!! @Веρче4 добρе дојде, имај лесна бρеменост! За фолната тифол земи, не е ни битно на κоја фаρмацевстκа κуќа важно 0,4 мг да се! @Mariangel истото со κоментаρи и κај мене е, баш исто, ама ми се може да си јадам и да се дебелам бе:P тогаш ќеρκа ми знае да вρати - не е дебела мама, има бебче во мешето!!8)
    Него κај се @mdenkov и @Cka??

На Верче4, Cka, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mila tie bolki i jas gi imam skroz istite i smetam deka se normalni,sepak se shirime mora malku da dobole :P

@♡BuBaLe♡ mene me iritiraat iskreno komentarive,mozhe ne se so losha misla kazhani a mozhebi se ne znam.. Mene kako podbivanje mi lichi iskreno. A ako prodolzhi isto ke i kazham deka ako za mene misli deka sum debela togash shto ke beshe ako minatata devojka na mm i beshe snaa,ne znam nea kako bi ja narekuvala :?: Ama kaj mene nema koj da i reche deka mama ne e debela ima bebche vo meshe :) Kje si pokjutuvam dodeka sme pod ist krov ke bide vaka,koga kje si odime mislam poinaku kje bide ustvari se nadevam :)

Последна измена: 30 октомври 2015
    На flower30 и juli rak им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @Mariangel не се сеκиρај ич мила, јас тоа што ти го доживуваш тρет пат го вρвам, отρпнав веќе, ама не се замаρај и не ставај си пρи сρце, или си лечи κомплеκси жената или дρуга патња од главата има, тρето не ќе да е]:) јас и летото тазе κо бев го јρκав тоа, мислам си се 'најдовме' и тогаш со исκуствата(fingers) ти само уживај си, опушти се и пρаци што ти баρа душата, јади си лезетсκи и облеκувај се κупувај си. После неκој месец κо ќе се стопиш ќе ти виκа многу слаба си, на шо личиш, јади... ( два пати дожувеано, за тρет пат подготвена сум:devil:) :hug:

На flower30, fairy88 и Mariangel им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    139.148
    Тука сум Бубале, ве читам :) Растам, уживам. Не се потресувам на бременоста, фала му на Господ, се е во ред, мрда по малце тек тук, јас немам мачнини, немам болки :) Си ја сфатив бременоста како нормална работа на еден женски возрасен организам. Повремено се запрашувам за некои работи како што, ама претежно сум искулирана. Ми сметаат негативни муабети, па си избегнувам :)

Јадам, пијам се, качив 5 кила, засега се држам по календар, јадам мноооогу овошје, пијам многу цедени сокови, си пијам витамини. Се сеќавам на првите моменти, како срцето во 6та недела, како колут напред во 12 недела... Сонувам многу, ама барем спијам квалитетно, од 11 до 7 секој ден, ако не и повеќе без будење.

Да ме дочува вака Бог до крај, ќе бидам пресреќна. Шетам за викенди, иначе стандард, на работа, дома. Работам турбо, не знам да одморам, ама си наоѓам повремено секунда мир или забава - одам на прозор до сонце и мирувам. Пуштам музика на слушалки и пејам.

Вака среќа одамна не сум сетила, послебно па оти сите ме чуваат, ме гледаат :) Убава е бременоста кога е лесна.

На BabyStyle, Milla989, mdenkov и 23 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.246
    Cka jas i ti ko sestri, isto se oaekame, isto mislime i isto sme si ja sfatile bremenosta, kako blagoslov so site svoi machnini, bolki i ubavini.

Jas sum 90% sigurna deka vo Sante plus ke se poragam, ama za toa e rano. Da vidime sega buceto nashe da ne go machi neshto kaj mama vo meshe, oti zdrava mama zdravo bebe.

На flower30, Mariangel, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas samo da ve pozdravam i da vi kazam deka ve sledam seuste, mi fali temava :doh:
    So lesno na site mesinja koi se pri kraj i ubava i lesna bremenost na ostanatite mesenca, mene mi fali na momenti mrdanjeto na princezata moja koja den i nokj ne me ostavase na mira, mrtkase turbo 24/7 i eve ja sega spie kako jagnence pokraj mene, srce mamino, se topam pokraj nejze se topaaammmm :inlove:

На BabyStyle, ♡BuBaLe♡, lina-kalina и 20 други им се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка и ти ми фалиш и @Eli23 и се надевам наскоро во темите за бебе ќе се дружиме :* јас сега сум на ред уште 3 дена до термин па ќе видиме кога ќе биде :) инаку супер ми е никакви знаци немам :D

На kukla21, kallias, only44you и 5 други им се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar deen mamichki,kade ste? Slabo ve ima denes :P Mene koga najmalku ochekuvav (vo sabota) mi stigna i zdravstvenata kartichkaaa :party: Srekjnichka summm i vo ponedelnik pravo na lekar da si zakazham termin pa da si go vidam sonceto :sun: Kaj vas shto ima novo,kako ste?
    @mama89 Nekoi promeni denes,bolki,neshto? 8-| Ajde te chekame sega tebe da se olesnish :inlove:
    Pozz meshkovcii i ve gushkam :hug:

На ♡BuBaLe♡, ivi1987, Fatalnata и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Де бре женички, никој ли нема ништо да ми каже за покачено CRP? Пишува дека е знак на инфекција, ми дадоа амоксицилин но некако не сум мирна!

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Doktorot neli ti kaza sto e mila? Stom ti dal i antibiotik kje se sredi sto i da e, bez griza, amoxilot e bezbeden vo bremenost i jas go imam koristeno vo prvata bremenost ne steti na plodot ;)

На ivi1987 и only44you им се допаѓа ова.