Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добар ден и од мене, многу ладно овде, а баш сакав да прошетам да искористам уште малку. Сношти имав некои тапи болки во стомакот ама погоре, претпоставувам не е знак, не беа како менструални. А денес имам премногу исцедок, ама е чист водлест и бел, а само проверувам да не е чепот.

♡BuBaLe♡ and Mariangel like this.
  2. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Добар бикенд,мешиња!Ќе може ли некој да ми каже подетално за скринингот у 21 недела,конкретно за у ГАК?Дали и тогаш се прави приска,колку пари е прегледот и дали сите препраќаат у приватна клиника?

3. mama89

mama89 Истакнат член

Честитоо мила чекаме рапорт во понеделник :* Кај мене ништо новоо ,ни ме боли ни ништо :D нема знаци некај си го нека си уживла вмеше терминот до вторник уште 2 дена но ако се е во ред до вторник ќе одам пак на цтг и да го одминам терминот не ми смета само се да е во ред :) еве јас сум требала на 1 јули.а сум се родила на 12 :D

4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@mama89 ме потсети на мене со првото.Јас два дена пред термин си викав бебево абер нема да излезе и оп си дојде како порачано :D Ајде и ти кај и да е ќе се олесниш и ќе се гушкате :)
    Инаку јас денес многу лошо се осеќам,нерасположена до максимум.Денес времето супер,мм со ќерка ми излезе да прошетаат малку на сонце а јас закована за кревет,ќе си пукнам.Знам дека лежењево е за добро на бебето ама ме убива тоа што многу ги запоаставив и мм и ќерка ми и ми се плаче :( Сега па со хормониве сум и преемотивна и тоа ми е капак ама ајде се надевам подобро ќе биде.Па откако останав бремена мака си мачам со лицево,како пубертетлика сум,цела со бубуљици и флеки,мајко мила,ќе се пука :headbang: .
    Се надевам дека сте другите мешиња добри и дека ви владее добро расположение.Ајде добра ноќ

5. mama89

mama89 Истакнат член

Расположии се мила ти праќам еве пола од мојата енергија и расположение...имам превише и се надевам ќе ме држи и за раѓање таму со песна да ми мине :D дури и мама почна да ми вика ќеркоо во чаршија ќе го родиш во кафич или ресторан хаха :) ако бе право тура за ситее :D

zajka1, ♡BuBaLe♡, kukla21 and 3 others like this.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

:D е да знаеш дека ме насмеа од срце.Остани такапозитивна и насмеана и супер ќе поминеш на пораѓај.фала ти за ова :hug:

mama89 likes this.
  7. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Добро утро.Недела ден за уживање ама мора некој и да работи:@:@.Вчера вечерта пак неколку пати го осетив да мрда,а некни не.Да ви кажам искрено на вакви некои работи во врска со мрдањето и сл од првата бременост не се сеќавам кога и како ѓи чуствував.
    Имајте убав ден неделен сончев:sun::music:

mama89 and kukla21 like this.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Jas cel vikend sum so zatnat nos, kaslica i 37 temperetura. PijM po nekoe paracetamolce caj supi, c vitamin i nisto, opet se beter i beter mi e. Mi e strav da ne mi se vlosi sostojbava. Haos, a doprva diagaat nastinki i virusi.

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@slobodka посети побрзо лекар во тој случај, ќе ти даде лекови да не се измачуваш така:( се надевам за брзо и со лесно ќе ти помине, бебушот нема гајле:hug:

slobodka likes this.
  10. slobodka

slobodka Популарен член

Sepak ke pocekam uste nekoj den, nesakam antibiotik da pocnam. Ako do sreda neprojde togas ke moram. A sega na lekar ke mi rece isto, pij vitamin supa.

♡BuBaLe♡ likes this.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Nema da ti reche isto.. mene i vo bolnica me zadrzhaa oti ne smee tolku vreme so temperatura da sedish,ako nishto drugo nekoj neka te namachka po celo telo so rakija odma i oblechi se pokrij se so nekolku kebinja poti se odma ke ja simnesh temperaturata mene ni antibiotik ni nishto osven alkoholot ne mi pomogna :) So lesno

slobodka likes this.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Па и не е висока 37 температура во бременост, само да не се крева. А за кашлицата @slobodka пробај со нешто природно, горен шеќер или мед, мене ми помага, а ако е сува шмукај бомбони да не е суво грлото (само не од жалфија).

slobodka likes this.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Epa da ama sepak treba da se reagira nekako,oti spored mene taa e najlosha temperatura. Po moe lichno iskustvo najomalaksana sum od 37 tem :)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе ви кажам еден чудотворен лек, 3 лимона лажиче сода, нека изврие и гаргара ако можете ако не испијте го лимонот. Така 3 пати на ден, за денипол ко нови ќе бидете ;) И запамтете од бременоста имаме покачена тт, значи со 37 не се иде на лекар, уште помалку антибиотик се пие, таму има стварно болни и тек така може да се разболете. Супи, сокчиња цедени, чајчиња млаки и многу течности. Лимон со сода и ко нови ќе бидете ;)

LUCERKA and jacqueline.s like this.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Nemam konstantno temperatura, preku cel den i nok. Znaci, mi se kreva pa mi se spusta, taka 2 dena. Pijam paracetamol ama nesakam da prejdam na antibiotik. Zatoa sakam da vidam dali ke podprojde. A za kaslica ke moram nesto da probam.

16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mamichki oficijalno od mene dobar den.. Jas si se naspav si pojadov si izmiv sadevite i sega sednav malku da ve pozdravam pa kafence ke si pivkam "utrinsko" i skarichka ke se pravi denes vo dvor.. :P Ajde bujrum koj e za :D
    Inaku sinokja go osetiv bebush pojako da klocka vo meshe i tolku shto se izraduvav i mi beshe ubavko,si sedev do 3 nokjta i si go galkav meshko a bebush so klockanje mi vrakjashe :inlove: Epten sum srekjnaaa :D
    I taka meshinja toa e od mene,imajte ubav nedelen den, odmarkajteee i uzhivajtee :hug:

17. mama89

mama89 Истакнат член

FB_IMG_1444718165697.jpg имајтеее убав ден :*

18. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Mamicki sakav da ve prasam dali nedela dena pred poragjaj bebeto treba da e aktivno vo meseto kako sto bilo prethodno ili taa aktivnost treba da se namali? Nestrpliva sum da si gi rodam bebusot lele ushte 12 dena do termin koj da doceka....

19. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Lele duso isto I jas uste 3 dena ama ne mozam na gazo da si dosedam I jas to se prasvav ,a neznam oti bebevo e ko macka vo vreka preta, mrda ,kloca, se tegni ,a jas sekoe odenje vo vc si velam mozi ne se mocam mozi mi pukna vodenjakot I ko ke voidam ne e to I sekoja bolka se molam da e porodilna I da ne prekinva I ko ke prestani pak nisto.I si velam inaet bebe be sakas da me izredvas porano ni den.pa I me faka strav sreda mi e termin si velam uste ako me vratat ke si puknam ne mozam poke sakam da go izguskam bebuso

Pcelka94, mama89, Fatalnata and 2 others like this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Jas bev mn bolna vo 8mi mesec, so 38 T, kaslav nenormalno mnogu, edno 3 dena nemav glas posle, ne zborev :D piev sirup Herbion od tegavec mislam bese, mnogu mi pomogna, isto taka caj od Bel slez, toa mi preporaca doktorkata togas :) i deka nemam inhalator, a bev i zatnata mnogu, vriev voda vo tendzere i stavav kamilica i morska sol i so peskir pokriena si disev parea haha i da ti kazam uspeav prirodno da se izlecam.. sekako samo paracetamol za T piev :)

LUCERKA and slobodka like this.