Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Hahaha ko jas da go pishuvav ova :) ushte 12 dena do termun jas zbesnuvam, nemozam da docekam, srcevo mislam ke mi pukni od cekanje :) a bebevo isto ko sto opisuvash abe zbesnuva vo meshe :)

На MargaritaD^2 и mama89 им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хахсхахахахс фатална ти уште 12 а јас и @MargaritaD^2 ептен ни е блискуу јас вторник она среда :D а ако се па инаетчии да ги надносиме па плус уште една недела хахсха :D јас никаквиии болки а бебуш си мрда нормално :) ако не си се породам на терминов 3.11 па цтг и ехо и ќе видиме :)

На MargaritaD^2, ♡BuBaLe♡, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Мислам дека го осетив бебето,го имав она чувство како првпат кога ја осетив ќерка ми.А мм ме смее,ми вика можда ти се цревата,гладна си,се ти се јаде :D Во 15-та сум влезена веќе,и со ќерка ми така негде тој период ја осетив и ако е стварно поздрав од бебули сум ептен среќна :inlove:

На LUCERKA, zajka1, Pcelka94 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Јас утре ќе одам да го видам бебчо за прв пат во поголема верзија :) сега за сега сум супер во секој поглед и исхрана и здрав живот и килажа. Ќе видиме што ќе кажат за големината и напредпкот за бебчо. Позз мамички добра ноќ

На Pcelka94, MargaritaD^2, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Јас влегов во 8ма недела. Наредна недела сум на преглед, едвај чекам пак да го видам тоа мало грашоче. Сакам дома да си имам апарат и да си го гледам 24саати. Јадам се и почесто ама не големи количини. И повеќе здрава храна, избегнувам многу солено и користам кафеав шеќер. Секое утро се будам гладна иедвај издржувам да отидам до фрижидер. Немам гадења, ама многу благо јадам. И порано јадев многу благо, ама сега ептен многу. Инаку пред да бидам бремена спиев на стомак, е сега се трудам сто помалку да спијам на стомак ама пак кога ќе се разбудам понекогаш лежам на стомакот.
    Имајте убав ден сите :*

На Pcelka94, mama89, slobodka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Едно питањце имам, последниве недела дена меѓу градите и под нив многу ми мириса. Не користам дезедоранси овие во спреј туку од ДМ на Алверде тоа што е како тоалетна водичка. Абе ми мириса и одма после бањање, вчера се миев со беби сапун, јок, денес со сода ќе пробам, не се поднесувам од што смрди. Исто ми се јавува и на препоните, на превоите баш, како да ми се перута кожата и ме чеша, не е неподносливо ама чеша и осеќам дека тука кожата ми е истенчена дури. Имала некоја од вас ваков проблем? Го решила?

7. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.184
    Мешиња, јас сум 37+2, краен термин ми е 21.11., кај треба да ме боли кога ќе ме фатат породилни болки, ако не ги сетам дека тие се тие болки, офф.

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    141.555
    Angel da ne ti e suva kozata i od toa da te cesa??? Zemi si pavloviceva mast(sekako taa mozes da pocnes da si ja mackas protiv strii). Ili ako moze da se koristi vo bremenost -alkohol od apteka i so pamukce premackuvaj

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Ти се изоштрило сетилото за мирис ангел премногу, примети и со други мириси колку осетлива ќе си сега, а и самото тело, барем јас си приметувам поинаков мирис си има, така јас во бременостите се осеќам поинаку ко да мирисам, целосно, осовено влажни гакички кое секогаш се такви во бременост, абе оној познат специфичен труднички мирис, сите три пати. Плус зголемена е количината на вода во тело, отечени лимфните жлезди... јас секогаш користам кристален камен под пазуви, тој нит мириса нит остава траги, потењето не го попречува но миризба не остава, делува антибактериски и презадоволна сум, го има во rsi,таков користам сигурно 15 години и за ништо не го менувам.

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Ич не думај му ја, ко ќе почнат тие болки има да ги сетиш.... и тоа како!!!

На girl-miri, ivi1987, juli rak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    А да пробаш да се намачкаш со крема Декотал...Оди и на рецепта, а и на приватно е ефтина..Јас имам таков проблем со препоните, со перутење и ненормално чешање, па си ставам од кремата и за еден ден ми поминува..... А немаш штета од неа да ставиш и кај градите... Сето тоа е локално, нема штета .... ;)

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Од хормоните е. И јас имам осет како да не сум бањата со денови, а само што сумизлегла од туш. Тоа ти е зголемен осет за мирис.

13. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.184
    а деновиве имам зголемен бел исцедок, нема мирис само е густ и бел...незз дали ке турни до крајот на терминит , наредна контрола ми е наредна недела.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Сува не ми е, се перута ама сува не ми е, како да е постојано влажно и како постојано да замирисува. Мислам дека павловичева да ставам на место кое е разрането и се трла ќе се воспали уште повеќе.

Имам и јас кристал, ќе ставам. Инаку мм го терав да ме мириса меѓу гради вика не мирисаш бе што ти е :tmi: Јас прво кога осетив дека се перути кожата се растрлав викам леле срамота рѓа, како е можно кога секој ден се туширам, па со вода само да се мие ќе се измие. После сфатив дека не е рѓа, нема логика да е рѓа.

Јас небремана не ставам на мене такви препарати а не па бремена, Декоталот е лек, не е зезање. Кога ќе идам со резултати кај докторот ќе го прашам, а претходно ако не ми помине од содата нормално. На почетокот нозете многу ми замирисуваа, абе дојди од работа во сандали мене нозе ми смрдат, еднаш ги измив со сода и млака вода, втор пат и толку, ко нова, затоа претпоставувам и сега ќе ми помогне.

Разбирам дека хормоните и осетливоста си го прават своето, ептен ми е изострен осетот за мирис :?: Се уплашив вчера после долга купка и трлање со сва и свашта ми мирисаше пак.

На flower30, ♡BuBaLe♡ и only44you им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    141.555
    Togas mij se so sodata dodeka da ides na doktor,a ako ne pomine pa i porano javi se ,konsultiraj se si doktor.a za takvi masti i jas ne bi se mackala bez prethodna konsultacija so doktor.A ete znaci poizrazeno ti e setiloto za miris sega vo bremenost i vajda od toa osekas nekoi mirisi(sto gi nema:D:D).

На only44you и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  16. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @AngelOfArh probaj so bebeska pudra bekutan ili nekoja druga bebeska pudra mene posto imam golemi gradi mnogu mi potat vo bremenosta I samo so pudra se mackam I se zema I potta I mirizbata I vlagata I I omeknuva kozata a na preponi klaj prvo malku pavlovikeva pa potoa bebeska pudra I mislam deka ke e ok

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Јас мислам дека изоштрен ти е мирисот и го осеќаш мирисот на кожата.. Мене така кога ми се исоштри лелееее се ми сметаше, дури и мирисот на плакарите и фиокарите нови дома ми сметаа, а цела спална соба нова дур се навикнав беше страшно, секој ден по 2 пати бришев со средство и вода :D а можно е и да се потиш повеќе и исто од што ти е изоштрен мириот осеќаш многу...

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Марге држи вода ;) Золва ми едно време користеше пудра место дезедоранс. Баш ќе си купам ;)

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015