Добар ви ден мешенца Јас си земав резултатите и имам кандида малку ама боље спречи на време него после лечи , не е ништо страшно но дека сум скоро 32/5 г.н и ми препиша полиганикс (или како и да се викаа) 7 дена по 1 навечер да ставам и си закажав терминче за другиот четврток синко да си го видам бидејќи само брисеви ми имаа земено ехо не ми правеа едвај чекам да го видам хаха Има ли некоја искуство со овие вагиналетки помагаат ли ? Никогаш до сега не сум имала кандида и не сум користела никакви вагиналети освен утрогестанот на почеток што ги ставав и тие за прочистување за пред пораѓај три што се
Јас ги користев два пати и мн сум задоволна и од нив и од гинодактарин од првата вагиналета има ефект
Jas gi koristam momentalno, mnogu se nezgodni golemi se kako jajce oblik i mnogu mrsno ispustaat, ke si nosis sekojdnevna vloska, za rezultatot ne znam seuste, bidejki jas nemav drug problem osven zgolemen bel isecedok.
Mesinja,mozno e od sto mi se ladni nozete celo vreme(znaci so dva para corapi i vo cizmi i "kanen" ladni )da imam bolka vo jajnicite(znaci imam tapa bolka i kako momentalno da me sece nesto)??? Znam neli vo bremenost ne bolat jajnici...pa da prasam dali e od toa ili e nesto drugo ?!
Moze da si ja nastinala bensikata, mokris li cesto, mi lici na nesto urinarno, probaj so brusnica ili uvin caj. I zosto tolku ladni noze jas otkako sum bremena mi pukaat nozeve i opsto potoplo mi e i poveke se potam. Koja nedela si, jas imav taka kako mentrualni bolki eden priod i kako nesto da me bockase vo jajnicite, no toa bilo normalno mi rekoa, od sto se siri matkata ali toa bese nekade 15-18 nedela mislam
Jas mokram celo vremeuste pred da ostanam bremena si odev cesto vo wc,a sea uste pocesto.a i mene mi se cudat -site vikat vo bremenost ti e zesko,se potis ,te fakja zestina,ama jas izgleda sum isklucok..jas se smrznuvam,na rabota imam greenje a pak sum so bluza,dzemper i taman mi e;a nozete lele ladni,ladni Sega ke si kupam brusnica pa ke varam caj ...
Lele mila i jas go imam istiot problem nozete mi se postojano kocan ladni i toga idam vo wc normalno deka ke pece i mocksm samo edna kapka toj problem go imam otkako znam za mene. Posle sum na pregled ke videme sto ke kaze maticniot
Jas go imav istiot problem koga imav bolki vo bubrezite,naladena beshika i esherihija koli bakterija.. Vo site tri periodi mochkav po 2-3 kapki i me pecheshe i solzi duri mi techea,a eve sega se primetuvam denovive mi se povtoruva pak toa ii odma me fakja strav da ne ima neshto
Уринарна инфекција е, мене докторот ми даде Утисепт дека сум подложна на уринарни проблеми, ама овде на работа ми е малце проблем вц-то, па ете почекав малце не отидов одма во вц и сега ме боли левата страна. Нормално е мислам. Пијте многу брусница, по литар на ден бар
Женски, се повеќе и повеќе ми течи колострум, а 21 недела сум. Знам дека не е ништо лошо, напротив, дека е убаво, и дека градите ми се подготвуваат за доење, ама некако чудно ми е, и многу рано ми изгледа. Веќе капки излегуваат цели. Некоја со слично искуство, чисто ради да знам дека не сум во ретките случаи
По се изгледа јас сум најголемиот дебелокожец овде,сеуште не сум го осетила бебушко да мрдне а ниту пак имам мешенце,а сум поправена само 2кг,дали сево ова кај мене е нормално или мене осетот не ми преработил,инаку од вчера влегов во 5 ти месец
Мислам еднаш зборевме за ѓумбирот, и се сложивме дека е да се грицка по малце, сега само што ми кажаа дека предизвикува спонтан Да не сум си умислила јас дека некоја од вас кажуваше дека грицка кандиран ѓумбир? Не дека јас се залетав којзнае колку да изедам ама грицкав и јадев колачиња и пиев вода со ѓумбир и чај со ѓумбир. Фала богу се е во ред, ама баш ме замисли
@coconaut @mama89 и јас имав ептен зголемен исцедок а еве и чешање почна па брисеви во пролече однесов и кандида покажаа овие ми ги препишаа вагиналетки ќе почнам од вечер да ги ставам па ако нешто ми е терсене ќе побарам некои други да ми препорачат док. зашто имам контрадејствија од све и свашта тоа е се ќе си потрпиме у трудноча
Mila jas utre polnam 20 nedeli a duri pred nekolku dena go osetiv bebush,i jas 2kg sum samo popravena do pred nekoj den mi beshe samo moeto meshe shto si go imam celo vreme ama eve naednash mi ripna a vo sreda kje vidime dali se e vo red konechno.. I jas se nervirav se sekirav,ama ete go sekjavam sega celo vreme i denes i vchera i mnogu sum srekjna Kje go pochuvstvuvash samo trpenie
Таман си. Јас кога влегов во 5ти немав ич стомак, ете имам и сведок @kristina.k .... ако веруваш, сега во 20 и 21 недела нагло порасна мешето, од нигде никаде. Од што бев штица, за една недела станав топче напред, хахаха. Така да, ќе си рипне тоа, кога ќе се крени на горе бебушко. А за клоцкање, почекај уште недела-две ќе почне по малку.
Мамички да ве прашам нешто.Бремена сум 21г.н и на последниот преглед докторката ми рече дека имам малку плодова вода.Бебчо се развива нормално а мене ми препорача да пијам многу течности.Дали некоја имала слично искуство?
Ахх бее,колку само сакам да го осетам , ама штом така велите така нека биде ке почекам уште недела па и две ако треба ,а и заборавив да прашам за повремените менструални болки што ги чуствувам и згплемениот исцедок некој совет за ова
@a.c.k.a во право е Жаки и за мешето и за мрдањето, наеднаш се појавува меше, а за прворотки покасно се чувствува. Уживај си ќе се јави бебуш кај да е .
Ние бевме на преглед и се е во ред. И докторот кажа дека е девојче хахаха. Да ни е жива и здрава. Уште недела и нешто ке влезам во 7 и дури сега дознавме.Инаку све е ево ред тоа е нај битно. Како бргу минува времето не ми се верува. Него сакав да ве прашам сум слушнала дека е штетно фарбањето поради амонијакот а дали може со кна да се фарба ?