Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Кај мојот доктор :D :D :D Јас кај него редовно си одам, најдобар ми е :)

Преку стомак обавезно. После 12 недела прегледите се преку стомак, вагинално исклучиво кај мене еднаш гледаше за да мери должина на цервикс, ама не за бебето да го гледа.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Абдоминално ехо, на стомак, се гледа после 12 недела, вагинално само за мерење цервикс се користи. Е сега јас сум таа среќа со скратен цервикс па секој преглед и така и така ме гледаат.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.175
    Допаѓања:
    107.275
    Јас иначе денес, за некој 20тина минути, ќе одам да земам резултати, ич не ми се работи додека не ги земам. Се таму ми е паметот, свесно или не, брисеви и Приска, утре ќе идам па да ми ги прочита докторот и да ме упати даље.

4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Во 12 се прави прв скрининг, не во 16. Вториот скрининг е во 21-22 недела, не сум сигурна колку кошт аво државна, мислам дека е некаде околу 500 денари. Ај некој што правел ќе ти каже со сигурно.

На MargaritaD^2 и lovely mama им се допаѓа ова.
  5. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Симонида Котларова ме гледаше :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.175
    Допаѓања:
    107.275
    Мојот резултат од Приска вика low risk, ваљда тоа е ОК а? Брисевите чисти, уште да ја решиме бабарогата наречена Еши Коли :P

На Lisa_Maja и danichap им се допаѓа ова.
  7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Ok e ;)

8. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Idni mamicki da ve prasam dali nekoja od vas imala implantacisko krvarenje ?

9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lugjenca jas si dojdov preeska nervozna i razocharana od pregledot |( Doktorot me gledashe VAGINALNO vo 21 nedela i toa traeshe 2 sekundi taman go vidov glavcheto izgasi :@ Bris mi zema,gradite mi gi pregleda i mi vika: Alles gut.. Mokracha i krv mi zemaa,srceto so edno takvo aparatche go slushnavme i tolku od mojot pregled.. :envy: Ne si go ni vidov bebeto a ne pa polot da go doznaam i se iznervirav mnogu.. Za skrining i skrien shekjer mi zakazhaa duri za 3 nedeli a vekje sum od denes vo 21va nedela :x Kje si puknam. Mozhe do vecher i vo bolnica da otidam da im recham da me gledaat na eho :?:

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Jas da samo 2-3 kapki krv vecerta, a inaku cel den imav kako kafeav iscedok. Toa bese po 10 dena od koga napraviv test I

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Raduvaj se sto se e dobro so bebceto! Kje go vidis naskoro samo neka si raste i uzivka vo meseto!
    A kade gi pravis pregledite, nesto kako maticen ginekolog ili vo bolnica? Zarem ne mozes da si pobaras i eho?
    Eee, moderno zdravstvo!!! Barem besplatno li ti e ili plakas za pregledite?

12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Besplatno mi e da.. doktorot reche nemalo potreba od eho i vaginalno me gledashe i toa traeshe 2 sekundi bukvalno ne si go vidov bebeto bre :( Mu rekovme pak za eho vika se e vo red osven ako imate vie zhelba da ve gledam na eho ama jas da znaev deka taka rekol ke rechev da,a mene svekrva mi otposle mi prevede oti ne zboruvam germanski seushte i nishto ne bidna (facepalm)
    Inaku matichen mi e doktorot,ama kade i da otidam i vo bolnica i kaj drug doktor ke mi bide besplatno :)

Barem kazhete mi ima li vrska shto pokasno ke go pravam skriningot?? :?:

13. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    8.159
    @Mariangel изгледа нашто здравство толку покрива:^).Да си со приватно осигурање не верувам дека така ке те прокарат.На интернет читав дека кај нормална бременост доволно е само 4 ехо прегледи од кои 1 за утврдување на бременост,два за скрининзите во 23 и 32 нед. и последнот пред пораѓај да видат детето како е наместено.И е нагласено дека секој преглед кај матичниот не содржи ехо преглед,повеќе е за брисеви.Да се јавеш само ако имаш проблем така викат.А, и да одеш во болница истиот третман ќе го добиеш,имам одено 5-6 пати од мака.Последниот пат ме погледнаа подобро и видоа дека стварно си имам проблем,па добив некое внимание.Мене полот ми го кажаа дека е машко во 12 нед. ама тој скрининг беше на приватно платен.И на вториот скрининг само го потврдија тоа.Инаку гледаат на брзина дали има срцева реакција и толку.
    Мојот доктор ем сум со повеќе плодова вода и операција,ми зема последниот пат само брисеви,а ми нагласи дека за 3 недели ќе ми земе мерки.
    Битно е бебто да е во ред.Другото не се секирај и почни да се навикнуваш,тука прегледите траат 5 мин.;)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Abe sekako mi e najbitno da e bebeto vo red,ama veruvala ili ne nitu toj nemashe vreme da vidi dali e ok |( I posle vika gi videl i organite vo red bilo se a najiskreno kazhano znachi bukvalno 2 sekundi beshe ehoto.. Ah beee ke si puknam,so dusha chekav da go vidam i bash vaka si pominav :| Kje probam vo bolnica da vidam kako ke pominam ako nishto drugo ke si go vidam bebetoo..a skriningot koga ke mi go pravat ke bide sreda znachi tukushto vlezena vo 24ta nedela. Ne e kasno neli? :?:

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    jas denes imam rozevka krv samo se brisam inaku nisto , a pred dva dena imav neg .test

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    8.159
    Не е касно.Мене ме гледаа 2 еднаш во 19 нед.,ама оти не можеа мерка на главчето да земат,лошо беше поставено,правија ми во 23 на крајот уште еден.Поубаво е малку покасно,оти поголемо е бебчето и подобро се гледа.

На danichap и Mariangel им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.513
    Допаѓања:
    288.518
    Точно така. 4 ехо прегледи се доволни според нив, и докторот само по потреба и молба воведува додатен.
    Е сега јас оти одев со свеки или мажот, па ај среќната баба и татко да го видат бебуш го замолувавме.
    А прегледите беа цак, цак. Додека си се соблекол треба да се облечеш. Понатаму не ни земаше мерки, само срцева реакција и позиција.

Во болница ќе ти подвикнат ако немаш вистинска болка. Чекањето и стресот не се исплаќаат доколку немаш мака.
    На приватно беше друга песна. Па оти паралелно одев на приватно не се замарав што овој не ми обрнуваше внимание.
    Praenatest и јас правев.

Важно бебушите да ви се добри. Гушки до сите:hug:

На fairy88 и Mariangel им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.317
    Женски и јас се вратив од преглед денес. 2 секунди го ѕирна бебето, тоа клоца растура:) а за гледање и јас не видов ништо, слушнав само срцеви отчукувања, измери нешто и ми кажа тежината на бебето и толку. Па сестрата ме мереше и мене:smirk: нешто вагата не ќе да им беше во ред:rofl:ми додава мнооогу кила:P ее така е ког постојано сум ( смајли што готви) и :pizza::d::^:

На MilaP, Tajnaotrovna, Fatalnata и 8 други им се допаѓа ова.
  19. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Mesina kako mi ste denes, jas ne sum kako sto treba sabajlevo 4 pati povrakav, ne sum sposobna za nisto, nemam voopsto sila, samo mi se spie i sum bleda na lice, se cuvstvuvam nekako slabo, a trebase da odam na pregled pa poradi gadenjeto ne zaminav morav da odlozam i mi e krivo sega oti denes ne si go vidov bebuleto pa se nadevam deka e se vo red. Pozzz do site ;)

20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Нека ти ги види докторот,и кај мене стоеше lowrisk ама испадна дека не се совпаѓаат со бииохемиските резултти,тоа исто го има во самиот резултат.Доле стоеше 1:10 000 а кај биохемиските стоеше 1:246 па затоа ќе морам во 17-та недела пак да го повторам резултатот.