@Mariangel ne se nerviraj,sigurno se e dobro,pa ete za brzo pak ke ides na pregled i togas ke si go vidis bebus poubavo. Inace nekoi doktorise strasni so ponasanjejas kaj taa sto mi e pisana maticna vo 12 nedela koga bev celo vreme mi pravese nekoi muabeti nepovrzani so pregledot i jas celo vreme morav da ja prasuvam dali e se dobro.I onaka samo ke se nasmevne i pak muabeti.Pa ja tamu ne sum otisla ns muabet za vremeto ili bezveze muabeti tuku za da doznasm dali e se vo red so bebceto.Ama ete morame da trpime.Samo se da e vo red so bebcinjata i so nas pa se ke zaboravime posle.
@KikuFFka аκо многу повρаќаш и си изнемоштена може да дехидρиρаш, најубаво оди си до гинеκологија и неκа ти дадат инфузии. Κо лежев со κρваρење до мене беше една со таκов случај, сестρите ми κажаа деκа многу имало κаκо неа, не е за игноρиρање значи таκва состојба! Ова ти е мој совет, ти посаκувам бρзо да се опоρавиш! @mama89 не ја забележав!!
@m.i.g заборавив да прашам што направи ти, како се договоривте? Јас бев денес, бебуш беше 3600 ама многу високо, а и затворена сум целосно и закажавме царски деновиве, со Господ напред да е се во ред па ќе ве известам.
Јас сум во петок на контрола и тогаш ќе се договориме со докторот што ќе правиме, ќе ве известам секако . Ајде со среќа и лесно да поминиш да си се гушкате со бебушот за брзо па можи и ќе се начекаме низ болница хехе
♡BuBaLe♡ blagodaram za sovetot ama veke mi e podobro si podlegnav malku da odmoram i sega se cuvstvuvam dobro. A ne sakav da izbrzuvam pa odma na bolnica oti mi e veke smaceno od tie sistemi jas imav mn maki otkako ostanav trudna se do 5 mesec celo vreme povrakav od se mi se gadese obicna voda da se napijav i nea ja povrakav a ne pa nesto da jadam i poradi toa bukvalno reseto me napravija od sistemi i veke ne mi deluvaja. Toj period mi bese kosmar na niedna trudnica ni e posakuvam takvo nesto da dozivee samo za togas neka ostane toa, ne deka sega ne povrakam i do den denes sekoe utro mi e kako za dobro utro ama eve denes bese nesto poveke od voobicaeno pa rekov da se pozalam taka moze ke mi olesni i gledam da pijam poveke tecnosti, caevi, jadam cveklo toa mn mi pomaga vo takvi slucai, a za bolnica potesko bi se resila vo krajnosti.
@m.i.g фала и тебе со лесно, што и да се договорите. Таму ќе сум, па секако знаеме како изгледаме, ќе се видиме се надевам.
Здрaвo труднички мили,јaс сум oд инв.фoрумoт нo сaкaм oвде oд вaс дa прaшaм дaли некoјa имa искуство штo oстaнaлa бременa сo инвитрo и имaлa хиперстимулaцијa???
Zdravo, jas imav hiperstimulacija, mi ja zabelezaa na eho, reakcii nemav, osven mozebi mali bolki vo jajnicite i poduen stomak, ne mi dadoa soveti sto da primam ili praktikuvam
Добро утро мамички, Со каков прашок ги перете алиштенцата што ги спремате за бебињата? Користите ли омекшувач?
Jas seuste nemam stignato do toj del no na vnukmi mu gi perime eve vece godina dena so Duel Sensitiv ne ti e mnogu skap za razlika od Persil Sensitiv a ni vrsi ubava rabota cisti mu se alistencata i mirisaat ubavo.A omeknuvac nikako ne mu stavame toj od koga se porodi javi atopicen dermatit i sekade kade sto go nosea ni kazaa nikako omeknuvaci za mali deca pa kakvi i da bile a nie mu imavme chico mislam deka bese kupeno.Sekoe detence individualno reagira no i jas za nekoj mesec koga ke se pripremam ke si koristam samo prasokot za da posle ne se mislam dali nesto mu smeta.
Zdravo.I jas sum so slicna manekenska bremenost cesto povrakam pred eden mesec i zarabotiv dehidratacija pa edvaj se dvizev od grcevi po teloto od narusen elektroliten status vo organizmot. No nesto nauciv sega sum 5mesec vece no koga povrakam pocesto od 2 pati dnevno i se osetam omalaksana pijam plus i elektroliti rastvoreni vo kokakola bidejki vo voda nemozam da gi smislam.Ne se stetni a mi pomagaat da ne dojdam pak na toa deregje Probaj zemisi od apteka ima so razni vkusovi pij si po edna cesicka dnevno koga ti e poloso ke ti zameni infuzija.
Значи здравствово наше е хаотично.Матичниот ми рече со истиот упат да одам на исто место за да ми се продолжи боледување ама било многу покомплицирано.За конзилијарно мислење треба да се закаже дирекно таму во соба 28 и нов упат а комисијата се состанува секоја среда така да мене ми пропадна продолжувањето на боледување зошто јас отидов денес,требало вчера а во вторник требаше на комисија да одам и сега можам да се сликам.Лошо е кога нема да те информираат како што треба па се паѓа во вода.Сега се молам одмор од работа да ми дадат да не одам со крварење и болки.ете мешиња да знаете ако некогаш ви затреба колку е комплицирано тоа конзилијарно мислење,да не се зезнете како мене.
Meshinja vekje 2 dena naednash kako da ne sece nekoja bolka kaj jajnicite po 2_3 sek i presranuva, a sinokja saat ipol imav tapi kako bolki kaj kicmata,pa se sirea na kaj jajnicite i nagore kon matkata traea po 40 sek i se poftoruvaa na 20tina min. posle saat ipol prestanaa, eve sega nisto ne me boli....Mozno e da se nekakvi pocetni porodilni bolki? Bash bea cudni...:/ Koj ke ceka do utre, togash sum na kontrola :/
Пробајте во вторник сопругот да отиде во Букурешт и на комисијата да им објасни што се случило, нека ги замоли да ви помогнат, они го заведуваат предметот како доставен а во среда ќе го дополнат со конзилијарното мислење. Или матичната може да ти даде ново боледување со друга дијагноза или замоли го општиот матичен лекар да ти издаде ново боледување, може со 2 дена прекин тоа да го направи е сега за тие 2 барај одмор да ги покриеш! Биди упорна и ќе ти најдат чаре! Де бре па тие матичните, зарем прва трудница упатуваат на комисија...или работава е " нит бриге, нит памети" сами да се снаоѓаме!
Па тоа вика и докторката што ме прими дека мојот матичен знае како оди процедурата а и жената рече дека новиве закони се само на штета на пациентите.Ми рече дека многу трудници изгубиле продолжување на боледувањее за само еден ден.Ама ќе види сопругот после и со матичниот па и со комисијата,мора некако да се направи зошто реално неможам да одам со толкаво крварење и болки на работа.Штета за нас трудниците што мора да се малтретираме зошто не сме доволно информирани со сите нови закони кои излегуваат преку ноќ.