Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas gi peram so Merix decji sapun, super mi go podnesuvat i dvete decinja i za prvoto na sam pocetok od nego stavav i sega so vtorovo i nemame nikakov problem. Toplo go preporacuvam i plys ekonomicen e ne e ic skap :!:

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar denn od mene :hug: Bebushov moj znae kako da me usrekji,od vchera od koga pochnav da se nerviram shto ne si go vidov na eho i so 300 misli bev dali e se vo red izgleda pochuvstvuva kako mi e i pochna da shutira vo meshe cel den i toa mnooogu posilno od obichno i mnogu me raduvashe :inlove: i toa presudi da se odlucham da ne odam vo bolnica,ke si ja pochekam sredbata so bebule za 3 nedeli i kje si maftame togash :P Drugata nedela samo ke odam po majchinata knishka i nekoi popusti ni davaat od butici samo za bebinja okolu 80€ pa ke mu porachame nekoe alishtence vo neutralno boiche oti ushte ne znaeme shto e :D :sun:
    Ve gushkam sitee :hug:

На blessed2, Angel.Heart, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    eve me i mene uste si cekam kerkami si uziva neke pa neke da izleze denes bev na ctg i samoa izvadija lenta i mi rekoja vaka e arno nema nisto odi doma ako ne ti pukni vodenjakot ili dobies bolki ela nedela da te vidime pak i tolku ne bebe vidoja nine mene me pregledaja nisto si dojdov doma kong pomocana

На KikuFFka, Fatalnata и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Како со сапун, зарем не користиш прашок за машинско перење?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    прашокот е со мерикс дечји сапун таков мирис :D

На Sunshine_1979 и kallias им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Само биди упорна, мора да се најде излез!
    Јас имав сличен проблем, требаше во среда да однесам конзилијарно на комисијата ама бидејки беше лето и работеше комисијата до 14 часот, знаев дека нема да стигнам после конзилијарната комисија (таа почнува со работа од 12) па пред да одиме на клиника поминавме во Букурешт со препораката од матичниот гинеколог, им објаснивме и ги замоливме да ни помогнат...се согласија па наредниот ден им однесовме и конзилијарно да го комплетираат предметот!

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Аха, не сум приметила таков прашок! Ќе побарам низ маркетите! Thanks!

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zdravo na site :) nova sum vo ovaa grupa, odvaj cekav da stignam do tuka :) sabajle pravev proverka beta hcg mi e na 13. den od transfer 370. Dobro bi mi dosol sovet sto smeam da jadam i pijam vo bremenosta.

На mimidjon, ♡BuBaLe♡, Mariangel и 8 други им се допаѓа ова.
  9. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Samo od sebe si pomina, hiperstimulacijata mi ja zabelezaa na eho. Jas osven bolki vo jajnici (podnoslivi) I poduenpst nemav drugi reakcii.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Се надевам ќе се најде некое соодветно решение,уште го чекам мм да отиде до кај матичниот.Измешана ми е главата и одвај чекам нови вести.Ама мора да искочи нешто.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Izbegnuvaj ananas, nane, mislam deka i dosta zacineta hrana ne e bas preporacliva, isto taka i ljuto, hrana sto pravi gasovi kako lekja, grav (mada jas se po malku jadev, samo caj od nane i ananas odbegnuvav), isto jadi si ovosje mnogu pisi na google kje najdes mnogu iskustva i od drugi forumi i statii, pretpostavuvam vitamini ili folna vekje ti e preporacana od doktorot :)

На Stasija и flower30 им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ne znaev za cajot od nane??? Jas veke nekolku dena go pijam..... A zosto ne smee da se pie ovoj caj ?

13. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    8.159
    Бидејќи предизвикува контракции на матката,затоа не е убаво да се пие во бременоста.
    Прекини да го пиеш и не си прави стрес околу тоа дека си го пиела :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Зошто ананас не? Јас од сево ова што го наброја јадам редовно. Гравче, лутичко и зачинето обожавам... чај немам пиено , ама за нането не знаев... само за жалфија и за магдонос знам. Ананас пред 2 месеци секој ден јадевме... па со мм можам да кажам дека една недела само на ананас бевме од овошје. Машала до сега сум супер, бебушка е здрава и си расте, и крвта ми е подобра од било кога
    Има некоја посебна причина за овие работи што не треба да се јадат?

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    141.608
    @Stasija dobredojde vo temava i cestitki za bremenosta.
    I jas prvite 3meseci pazev sto ke jadam-ne jadev majonez,ne piev caevi,dvapati jadev luto i si imav problem so stomakot..ama sega jadam od se (kolku mozam umereno:?:) , i jas ne jadam ananas citav na internet mislam za kontrakcii deka predizvikuval,ne pijam nane (i drugi caevi osven brusnica)....sepak za pomirna da si bides konsultiraj si se so doktorot(iako mene maticnata mi rece jadi i pij se,samo pomalku leb i blago da ne se zdebelis:wasntme:).
    I da-tuna ne smee da se jade vo bremenosta i dziger(ama jas pred 2nedeli ne izdrzav i jadev malku dzigerce:)

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Добредојде.... ќе си видиш со докторот... ако имаш нормална бременост, самите тие ќе ти кажат да си тераш нормално како и до сега. Јас искрено, чаeви ретко пијам, ама се друго си јадам, само гледам да е поздраво. Овошја секакви, салати, манџи, супи, ориз, компири, гравче, млечни производи, јогурт, интегрален леб и интегрални тестенини, 2 шољи кафе на ден и многу вода - тоа е моето мени. Да не се лажеме сега, грицки, мицки, благо не пропуштам, само гледам да не претерам :D
    Само опуштено, и уживај си во бременоста ;)

На Mariangel, Stasija, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @Stasija добре дојде ти посакувам лесна и безгрижна бременост исполнета само со среќа и живо , здраво бебуле .
    За храна јади си све што ќе ти посака душичката само умерено и не премногу луто, зачинето или многу благо , повеќе јогурт и зеленчук пун со железо и други витамини исто и овошје :* позз

На Stasija, jacqueline.s и S.Snezana им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Го пијам 3 дена со ред по една чаша.... Се надевам дека нема да имам некој проблем ?

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    141.608
    Snaa mi piese nane so vnuk mi koga bese bremena i ona vikase deka naneto ja smiruvalo ,doktorkata i rekla da pie.Eve go vnuk mi decko od 5god.Taka da site razlicno kazuvaat...ama pak konsultiraj se so doktor ako sakas da prodolzis da go pies

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    На slobodka, jacqueline.s и fairy88 им се допаѓа ова.