Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Davaj recept vednas :inlove:

На stilas7 и Mariangel им се допаѓа ова.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mmmm izgledaat mn fkusno bravos za tebe

На only44you и Mariangel им се допаѓа ова.
  3. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Mh, mh, mh, a jas kakva salata sum napravila denes za vo kombinacija so kiflichkive cista 5ka. Abe prsti da izlizes samo uste da mozevme da se stavime zaedno za da ja kompletirame kombinacijata i nazdravje da ni e hehehe. Inaku sekoja cest bravo vkusno izgledaat :D:P

На only44you, m.i.g и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Hihi pa ajdeee bujrum doagjaj i donesi od salatkata kje si apneme :P

На KikuFFka и only44you им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.305
    Eve ja tikva da ve ponudam ;)
    IMG_20151105_214210.jpg

На ivi1987, flower30, LUCERKA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Leleeee ligi mi potekoa :D Od preeska ja mislam taa tikva pechena i ushte slikava mi faleshe uf :D Nazdravje kasni si i za mene :*

На flower30 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Имам две тикви дома, утре ќе печам дефинитивно... вечерва веќе јадов потпечени соја топчиња :D Ајде, ајде мамички, гледам јас убаво си ги раниме бебушките, нека ни се здрави и живи.

На flower30, LUCERKA, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Daj mi edna :P

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    не бе, не ти давам... ќе дојдиш задно ќе си ги јадиме поарно... хахаха

На zajka1 и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.305
    Ja na zdrava hrana sum udrena, ne jadam se. Pijam po litar jogurt na den, jadam po kilo jabuki, kalinki, krushki, shto ima... Pijam mnogu voda i ne jadam leb i bel sheker. Ja nemav taa sreka da zabremenam so 60 kilca pa mora da pazam.

На jacqueline.s и Mariangel им се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ohooo ja dodeka si dojdam sezona na tikvi ke pomine :( ima i tuka ama zaboraviv da si kupam :drunk:

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Јас си јадам лепче, ама интегрално.... некогаш си купувам, некогаш си месам, ама по едно парченце на оброк, и тоа тенко :) Бел шеќер во благце ако има нешто, инаку во какаото ставам стевија. Кафето и онака без шеќер го пијам.
    А за пазење, сите треба да пазиме, колку и да сме имале на почеток. Еве колку пазам, па пак ми велат сум станала округла, хаха. Мајка ми кога ми вели, што да очекувам од други, хахахахххах. Само мм вика, поубава сум била :lol: Инаку еве 5ти месец, уште малку 6ти... имам 5-6 килца плус откако останав. Се надевам ќе се држам, ама сега најлошото иде... трето тромесечије, ќе ми се јаде како луда.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dimoska

dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    47
    Не мора да значи дека ќе ти се јаде како луда.Мене цела бременост и за првото и за второто дете ми се јадеше најнормално,само што имаше некои работи во првата бременост што не можев да ги смислам.А инаку и да си кажам мислам оти нема врска која со колку кила останала бремена.Јас останав со 60 кила а сум 170 висока значи бев баш слаба.На пораѓај имав 85 кила,само среќа моја што цела тежина беше во стомакот.Ми беше едно метро пред мене.На рацете и нозете не кладов нисто плус.:D:D:DПосле раѓањето за неколку недели немав апсолутно ништо вишок.За три месеци после првата бременост останав повторно бремена :D:D:D(мислевме од еднаш НЕМА да ФАТИ)ама се излажавме.Вториот пат се поправив едвај 7 кила.Стомакот ми беше како кога ќе ми дојди.Од кога се породив пак ништо.Секоја е приказна за себе.Само со лесно да ви е на сите.Дај боже сите да помините како што јас поминав лесно и двата пати.:D:hug::inlove:Не споменв дека не внимавав нешто многу во исхраната.Додуша одсекогаш се хранам здраво единствена мана ми е што јадам премногу леб.

На flower30, zajka1 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Менее оваа табела срци не ми одговара никако до килажа :) дебелчо бебчо е изгледа :) и 13 (23гр) и 14 (43гр) недела да е мене ми рекоа дека е 64гр, должината одговара со мали отстапки ама тежината???? Гледав и други табели затоа ве прашав лични искуства ако се сеќава некој или води евиденција

15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Добре дојдовте нови мамички ајде нека се пуни темава со пуноооооо мамички со живи , здрави бебулиња во мешињата и само убави постови да се редат :)

@S.Snezana за забот барем почекај уште малку не мора сега да го правиш ако не те боли , бидејќи анестезија и правење во првите три месеци не препорачуваат ради тоа што тогаш се оформува бебето .

На zajka1, S.Snezana, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Znaes tocno koga si ostanala bremena? Moze si imala porano plodni denovi i si bila porano oplodena, a nedelite ti gi racunaat od posledna menstruacija... Ne e bas 100% tocno, ako ja gledame tabelava site isto teski bebinja kje ragjame :D jas sum ziv primer 4 doktori 3500 mi kazaa, bebus se rodi 4400, znaci i merenjata ne se 100% tocni :) inaku spored dolzina na bebeto, ponataka spored dolzina na koskite se opredeluva tezinata, ama mevceto nemoze da im se izmeri... Bebus moj bese so obrazi, gze, butki i zatoa bese tezok tolku :D

На Fatalnata, dimoska, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas vejke bev imav silni bolki i kazav na zabolekarkata da znae i mi stavi i anestezija oti vadese zivci morase bese mn rasipan i mi rece deka anestezijata e lokalna nema nilakov problem zatoa sakav da prasam malce misla mi e

18. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Ич да не се секираш и да не ти е мисла. Бебушко си е добар. Кога се мора, се мора, не можеш болки да трпиш.
    Инаку да прашам, дали некоја од вас зема доболнително калциум? Или само во исхраната преку млечни производи?

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @S.Snezana и јас цела бременост си истргав муки со заби зашто и пломби ми испопаѓаа и заби ми се испорасипаа , многу нормално дека поубаво да се направи забот отколку болки да се трпат и јас минатата недела отварав заб со анестезија и во 4 месец отварав два заба и лек ми ставаа , нека не ти е на мисла стоматолозите знаат ;) не е препорачливо да се прави во први месеци ама кога се мора се мора :) уживкај си и имај си лесна бременост :*

На kukla21 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    И јас правев заб во 9ти месец. Морав. Докторката ми објасни дека нема ништо штетно во супстанците што ги користи. Јас без инекција го правев забот.
    Инаку ми појасни дека избегнувале да поправаат заби чисто од причина трудницата да не се стега и да не доживува страв, напнатост.

На zajka1, S.Snezana, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.