Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    141.622
    Znam te sfakam,nervira i toa kako,oni mislat ti zavisis od niv i ke cekas i nema da reagiras i pravat sto im se saka i moze.Najzalno e sto plakas a ne dobivas nisto.Plus retko nekoja sestra ili doktor da najdes da se "od majka rodeni " pa da te sfatat i da se odnesuvaat covecki,a najzalno toa im e dolznost i plata zemaat za toa.Ama ete ,nie ke si patime zaradi nivnite frustracii :(:(

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Јас на мој термин чекав саат време на трансфузиологија, значи каква дрскост уште јас бев од закажаните а тие си заминаа на пауза, затоа што времето им дошло и ги чекав да се вратат пола саат, потоа ме маткаа не ми земаа крв, а јас стојам пошто гужва од пензионериве нема кај да седнеш, а не смеам да стојам треба да лежам поради проблемите. Значи сташно беше се дури мм не им отиде и ги направи лом им се закани дека ќе ги пријави па завршив за 2 минути работа. Катастрофа трудниците немаат никаде приоритет.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @jacqueline.s фала жаки, се снајдов за интернет малку. Утре те чекаме :* :l:

Мешиња се читаме за неколку дена, фала за честитките , кај сите се најубаво и со лесно! :*

На Fatalnata, ♡BuBaLe♡, zajka1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Најлошото е што ради желудников не смеам да пијам ништо ама баш ништо дур од што ме болеше отворот од вагиналетите за кандидата што ми ги дадоа ги прекинав оти "комшикава" осетлива станала , а дур во четврток имам ехо закажано а болкиве секојдневни ми се што веќе сумњиви ми станаа па си реков да ве прашам да не паничам

5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Prasaj go bas doktorot i jas deneska pak gi osekam i se nrrviram, a ne mi se odi na lekar posto ke sakaat vaginalno da me gledaat, a ne mozam vise, aman od toj pregled.

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Хаха за тој преглед со првата бременост по немав гајле , а со вторава јок јок никако , истенчена и испукана ми е кожата доле ужас на секое бришење крвче малку имам а хорор вагиналети да треба да ставам ем отечена ем боли кине и ги прекинав три ставив уште три требаше ама ништо :) а за пашување обавезно ќе го прашам ама пред искачање од ординација ќе го прашам за да не ме стаи на бокс и да ме проверува :) :)

7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да,смееш.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Еден ден сме разлика :D 21+1 сум јас :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Devojki vo mokraca imam bakterija streptokoka ima nekoj nekakvo poznavanje ili iskustvo

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.182
    Допаѓања:
    107.322
    Отечена си може и од кандидата така да ставај како знаеш и умееш вагиналетки, не може да се откажеш. Мене од кандида така ми се дешавало, отечено, осетливо, за никаде. Не знам како се плашите од преглед а имате мака. Така една кај мајка ми во амбулата стиснала нозе не сакала да се породи, ќе си идела, таа истата му избегала на докторот од стол кога сакал вагинално да ја прегледа со ехо, до крај на бременост не отишла оти и било страв. Едвај го родила детето, ја врзале на крај. Немојте такви да ми бидете еј, ќе ве карам!

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    141.622
    Ee super !a znaes pol ???

12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Осетлива ми е доле кожата од тоа што отеков бебето ми е спуштено ептен и нормално е да е отечена бидејќи се припрема за главниот ден , а не ми е од кандидата бидејќи не имав голем процент (така ми кажа док.) сега немам ни чешање ни ништо , а за тоа што се плашам да ме прегледа матичниот вагинално е тоа што нема осет на рацете , за раѓање гајле немам фала Богу страв многу многу и не ми е зашто знам што ме чека втор пат ќе раѓам , првиот пат уста не сум отворила да викнам а не па сега :) , него доктори какви на денешницава си имаме да ти е страв да отидеш .

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.182
    Допаѓања:
    107.322
    Затоа јас бегам далеку од ГАК и државните болници, дајбоже сите да можеме во приватно ама нема. Додуша да не ми плаќаа породување ни јас немаше да знам дали ќе се пораѓам во приватна болница, па кога ми кажа мм ептен ми олесна.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    kristina.k Cestitki i od mene, neka e zdravo i zivo bebuleto, cel zivot da bide srekno i nasmeano i da se gordeete so nego :l:

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Знаеме.... дундичка мала е... хаха, така си ја викаме :rofl: Ти знаеш?

@S.Snezana , јас не сум имала до сега. Докторот што вика за бактеријата? Ти даде лекови?

16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I taka jas bez da vidam deka nema da mi stigne krem a pravam kroasani so krem go prativ mm vo 4h da odi da kupi krem,i go fati guzhva vo soobrakjajot poradi soobrakjajka i sega si chekam krem vekje 1h i se nerviram oti sega ke si dojde svekrva mi i ke mi se mesha i ke naogja mani vo toa shto go pravam kako i sekogash i ke si puknam :@ Edna tura se ispeche ama drugiteee |(

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Bev jas denes na posledniot pregled konecno, ne me stavija I denes na ctg ama si zakazav poroduvanje za denovive :inlove: :inlove: :inlove: odvaj cekam...ke bidam so induciran poragaj, ke mi stavat vaginalna tableta za da me fatat bolki I poragajot ke mozi da zapocni. Se citkame denovive zenski, so Gospod napred ke ve izvestam za bebuska uste vednas :*

На mama89, Sunshine_1979, danichap и 14 други им се допаѓа ова.
  18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Ponedelnik treba da odam kaj nego ke vidime

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    @bella24 си ги средував документиве шти ги имам од бременоста и кај мене бебуш 13та недела, 64г, потоа во 19та недела 250г... значи малку поголемо бебенце ете на почетокот ми погодувале прво, после на крај утка се :D а според тие тебели Дани што ги даде 13та недела е 23гр, а 19та недела 200г, така да види баш нареден преглед колку ке биде... инаку големо бебе родив јас 4400г, може да си очекуваш големо бебенце :D

На bella24 и only44you им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    So lesno da si se porodis. I jas imav zakazan induciran poragjaj na posledniot termin i den pred termin me fatija bolki i si se porodiv bez nikakvi anestezii i lekarstva.
    Tebe za koga ti e zakazan poragjajot?

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.