Мамички, срам не срам јас да си прашам.... Моментално примам Гинодактарин вагиналети бидејки имав некое пецкање и чешање вагинално...Е сега, приметувам кога ја ставам вагиналетата толку ми е суво доле, што не можам ни да ја турнам убаво вагиналетата. Никогаш ова порано не ми се има случено. Можно е оваа сувост да е од вагиналетите или од бременоста ?
Mila,jas imav takov problem so utrogestanot. Duri i bolka osekav dodeka ja stavav. Pa si najdov nacin. Na prstite stavav malku pavloviceva mast, da se namrsi vaginaletkata i potoa ja stavav. A jas si mislev samo jas go imam ovoj problem
Абе влажност доле, нула Никогаш вака не ми било.... Сепак ти благодарам мила за идејата со павловичева
И јас си го имам истиот проблем POLYGYNAX ми препишаа и 3 дена ги ставав и толку зашто ужасна болка имам при ставање оти се огромни а мене осетливо ми е местото околу отворот посебно на делот кај што ме имаа исечено кога се пораѓав првиот пат пробај со нешто мачкај се за полесно да ја ставиш .
Mesinja zaboraviv vcera da ve prasam -nekoja pravela urinokultura vo Avicena? Dali pravat urinokultura so upat ili e privatno ? I verojatno se zakazuva.jas uste imam nekoi bolki vo stomak pa doktorkata mi rece da napravam urinokultura i plus krvna slika da proveram....
Jas sinokja koga bev do wc i se izbrishav imav krv na hartijata,crvena.. Se izvadiv od pamet i go gnjavev bebush da klocne da ne go mislam i klocna i zaspav nekako.. utrovo vo 7 i pol odam do wc pak krv.. Shto e rabotata znae li nekoja od vas? Imam li prostor za plashenje? Da napomenam ushte deka nemav mnogu krv tuku samo pri prvoto brishenje nekolku kapki potoa se brisham pak nema krv..
@Mariangel , да си одиш на лекар најпаметно ќе е. Можеби не е ништо, и штом нема многу крв треба да е во ред, ама да ти е мирна душичката, доктор да ти потврди.
Не се плаши,ама отиди пак да те прегледат на брза помош.Погледни ако имаш во твоја близина болница што е со посебна брза помош само за трудници.Ем помалку е чекањето,а и повеќе внимание обрнуваат таму.Оти сабота сигурно матичниот твој е затворен. И пиши после што си направила
I mene mi se sluci taka e sega jas sum vo pomali meseci neznam dali ima nekakva vrska toa i maticniot mi dade da ispitam mokraca i izleze deka imam bakterija streptokoka. Ne e nisto strasno ama moras na lekar
Vo Avicena bez zakazuvanje na privatno urinokultura e 350 denari, rezultatite elektronski se dobivaat utredenta. Nosis ili prva utrinska urina ili posle dva casa taa sto ke bide. Porano I so upat imam odeno, od maticen lekar, ako se sekjavam dobro bese 70 denari, ama ne sum sigurna.
Aj ke se javam verojatno u ponedelnik pa blisku mi e maticnava moze i so upat da idam.od maticen opst lekar ne ginekolog neli????
Taman se opustiv vcera od pregledot ,si bev smirena i raspolozena sega od sinoka pa i denes me boli stomak kako menstrualni bolki ...i veke me stava vo misla i pocnuvam da se nerviramdali stvarno imam nekoja urinarna infekcija pa zatoa me bili ili sto e neznam ?! Pijam magnezium i ke mi pomine ,posle pak pocnuva.sega kupib brusnica (kandirana,susena) sega dodeka da idam doma ke jadam malku taka ,a posle od nea ke varam caj....
За уринокултура не треба упат од матичен,на приватно се прави.Јас правев во Адриалаб пред два месеци зошто докторката ми рече дека е поевтино.Ако немаш бактерии резултати добиваш на мејл после 14 а ако има нешто ги добиваш наредниот ден.И ја носиш првата урина,никако покасно втора,трета,така се најточни резултатите.Во Адриалаб е 350 а во Авицена е 450. @Mariangel за да си мирна појди на лекар,не оставај така.Сепак не се само болки,туку крварење.
@Mariangel јас пред некое време пиев антибиотици и после нив одма ми се појави како осетливост и пецкање долу, чешање и сувост невидена, од самото бришење со хартијата ми протекуваше крв, црвена свежа и се мачкав со канестен неколку дена и помина. И со гин. се консултирав, од антибиотиците е.