Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    можеш да не ти биде шубе да се разодиш до кај гинекологот онака чисто информативно

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ништо не ти е ни тебе ни на бебушко не се секирај од тоа ти се лоши уште повеќе.

3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    фала ви многу :* ете уште сношти ми помина лошењето, сигурно ми било од наеднаш што вдишив, ама повеке нема...
    понекогаш несвесно ги правам некои работи, заборавам дека сум бремена , ама мора да внимавам повеке ;)

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и јас знам да влезам у тоалет да зачистам со полирапид ама збегавам да вдишувам многу...а морам сами живееме :worried: не често... ама не му е ништо нели? па со што да чистиме? :?:

5. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Кај нас на работа доаѓаше хигиеничарка да чисти до 7 месец со полно работно време и роди нормално здраво дете.Си работеше со ракавици и маска по потреба.
    Така што еднаш неделно ако зачистиме нешто по дома, не може ништо трагично да биде, што да кажат жени што работат во фабрики или хигиеничарки по цел ден.
    Јас исто користам и полирапид и арф и циф, меѓутоа со ракавица и тоа брзински за 5-10 минути да финиширам чистење на крај, оти ужасно ме нервираат траги од бигор на славина и исушени капки на огледало :@
    А нормално избегнувам јаки средства како доместос или незнам солна киселина(тоа не ни купувам) или било какво средство што нема потреба, бидејќи домот не ми е јавен сервис па да треба секој ден да дезинфицирам.

На eli25 и Forko им се допаѓа ова.
  6. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ништо не му е не се секирај ,јас цела бременост ги раотев сите работи по дома ,доместосот ми беше многу јак нели дека иам остар мирис па чистев со полирапид

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и јас кога го чистам вц-то чистам со маска и ракавици, и во последно време чистав со глосс, зато шо доместосот мн ми мирисаше, секогаш кога чистам се отварам за да имам повеке воздух :) ама ете така бидна сношти, ама затоа сите ве советувам да си внимавате за не ве фака паника како мене после ;)

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    фала ви мешиња :* него...пишав нешто у темата за секс во бременоста има ли некој да ми каже поискусен слично искуство? :?: :lol:

фала ти најмногу :*

Последна измена од модератор: 11 април 2017
  9. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Девојќи мене многу ме мачат кошмари последниве денови. :sweat: Еве денес успеа денов да ми се уништи...
    Се плашам да не му се случи нешто на бебево... Не ми се верува дури како мозоков ми продуцира такви хорори, да се будам препотена среде ноќ...

10. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Мене ми рекоа дека е нормално да имаш секакви соништа и дека не треба многу да ги толкуваш. Нам трудниците ни се качени хормони и сетилата ни се три пати поизострени од порано, така што, се што ни се случува преку ден си го репродуцираме на сон во вид на кошмар или убав сон, (веројатно зависи од тоа кој е песимист а кој оптимист, не знам не сум психолог). Меѓутоа, немој во ниту еден момент да дозволиш твоето бремено главче да мисли дека ќе се оствари нешто што сонуваш, затоа што ќе ја поминеш цела бременост во мисла што би било ако би било. Уживај си во бременоста, твоето буце во стомак си ужива сместено под срцето на мама :*

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    40.726
    Истата бев и јас , и пред и после пораѓајот . Се некои безвезе работи сонував ,ама не е ништо страшно
    Сонував се нешто дека на бебето ке му се случи , ама се е од тоа што сакам да му е најдобро на бебето
    Ама еве здрави живи и јас и бебе :lol:

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Викаат дека трудниците кои имаат кошмари ќе имаат полесен пораѓај. И јас бев со кошмари, посебно последните денови.
    Без гајле нормална работа е што сонувате многу.

13. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Девојки ме интересира дали е нормално да се има тахикардија во 10та недела ??? и дали може нешто да се напијам, пошто цел ден ме мачи :(

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    мешиња ајде и јас да ви се приклучам :lol: Како се справувате со нискиот притисок, Леле спијам немозам да функционирам 19 недела сум , пред некоја недела на преглед ми измерија 70/50 лелеее мислам дека ќе запијам стоејќи :yawn: :yawn: :yawn:

15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И јас сум со низок притисок, по цел ден како издрогирана сум...ама ме убедија дека за во бременост било многу подобро притисокот да ти е низок, одколку обратно...
    Инаку гледам наутро да се расонам со чаша цеден лимон, и пијам многу течности...во итни ситуации, ако треба да завршам некоја обврска пијам нескафе или газиран сок. Само така ми се крева притисокот инстант, инаку левитирам и не сум способна ама баш за ништо.

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    мена најмногу ме убива и вторава смена на работа не се издрзува спијам..... Ај да сум дома ќе прилегнам ама вака немозам :yawn: :yawn: и плус гинекологот ми забрани нес само турско мозе :tmi:

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Како сте мешенца со бебенца :)
    јас денес бев на преглед, се видовме со цуцето :lol: многу беше неумен, ама ич не сака да го гледат незнам на кој е волку срамежлив :D инаку пораснат е и рекоа дека немало да ја чека нова година многу биле големи шансите да се роди околу 38мата недела, оти се спуштил неверојатно ниско (е колку е тоа јас незнам ) и до сега е тежок околу 3кг, што мене посебно ме радува. Му спомнав на докторот дека по сигурно е со царски да ја редиме работава да помини и за некоја среќа тој се сложи со мене, и од понеделник натаму ке се договараме како и кога ке биде Д деи :$

На roza102 и karak им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Аааа сењорита ти значи ситно ситно броишм ајде нека е само се во ред и со убаво да си поминиш па кога и да дојде д денот нека дојде, само живи и здрави да сте и двајцата :*

Јас иначе денес баш си правам муабет со мм, му викам лелелеее па јас за 2 недели влегувам во 9 месец :o колку брзо минува времето значиии, ќе треба од понеделник да почнам со спремање,да ги исперам алиштенцата,постелата,да го наместиме креветчето,да спремам торбата за пораѓај оти не се знае кога ќе му се излезе, може му се брза, може пак ќе сака да си поседи внатре во мешето на топличко повеќе,којзнае..ќе ни каже тој кога ќе одлучи :)
    Вие мамички кои сте сега во брзо време, си купивте ли се што треба за бебето? Јас уше некои ситници треба да земам, не сум 100% спремна, здравје само :)

19. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и јас незнам што е тоа, мене денес ми даде една другарка список за на болница бт што и кажале што треба да носи, ај ке го напишам во темата кај шо пишува што треба за на болница ;)

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Здраво мешенца како сте мене малку ме снема ама тука сум ве читам Добре ни дојдоја новите мешина доколку ги има и со лес нека му е на тие што се пред самиот крај да си се олеснат :D Јас имам многу за фалење :lol: како прво во средата бев на контрола и си го видовме бебушко наш се си е во ред душе на мама бевме околи 614 g што докторот констатираше дека тоа е добро според неделите му ги видовме сите органи ама баш сите и се си е добро развиено, срценцето добро си чука, дури и очичките ни ги покажа ама буквално се ни покажа докторот, надолу си е свртено како што треба и попочната врка е нормална само за полот се измачивме да го видиме се завртив дури на страна за да ни се каже што е :lol: ама на крај успеавме и тоа нели првиот пат ни рече му личи на женско и овој пат му личеше така нормално легната му личеа на устенца ама кога се свртив на страна му се виде таквото :rofl: (машко е и докторот искоментира е машко е 100 посто сум сигурен дека е машко нема промени му ги видов и тестисите и таквото :D) според неделите си е секако поголемо веќе имав и пишано тука нема промени.
    А и со мамичка се е во ред притисок супер. урина во ред, железото само малку надолу ама уште не е страшно, тестови во микробиологија и патологија чисти ехе нема ко мене :lol: дајбоже така да продолжи.
    Се извинувам за долгиот пост ама морав да се изнафалам и јас :$ :$ :$

На HeidiDiWalt и roza102 им се допаѓа ова.