Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Au ja da vidam sea dve crti kje se onesvestam :D a denes me bode stomakov dole, a za 1 nedela treba da dobijam i pocnav da se plasam :D kolkavo ti e bebceto inace? :)

На danichap, Sofi95 и mama89 им се допаѓа ова.
  2. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    5 недели и 3 дена

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Mislev na bebusot sto go imas domce vekje, mislam posle mene deka se porodi :D

4. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    А, извини не те разбрав.

Овој месец, на 3ти направи 6 месеци.

На LUCERKA, S.Snezana, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    So lesnooo,dobre ni dojde :*

На S.Snezana и Sofi95 им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.516
    Допаѓања:
    139.331
    Апаратче за притисок да си купиш. Во бременоста знае да се качува и паѓа притисокот, па да боли глава. Мене свекрва ми ми купи :) Ако сетиш нешто со притисокот, оди си дома, мери, јави се по тел кај матичниот, сега сите со вируси се, полошо е. Ако е сериозно сам ке ти каже кај да одиш. Периферните крвни садови крварат повеќе - нос, заби поради повеќе крв и нормално е. Јас секој ден кога секнам нос имам крваво, но се трудам никако да не ставам капки. Докторката смета дека се штетни. За забите купив една грда паста ама ефективна. Не крварат непцата толку.

Јас бев у вторник. Ужас пензионери. И викам на една баба да влезам на време сум, само печат да удри доктор, трудна сум, вика твој проблем и мене не ми се чека. Хаос до пола саат доцнење оти некој дознал дека има некоја неизлечива болест и им се онесвестил или умрел не сфатив и докторот отишол со него на кратко. Како и да е, веќе вторник и петок никаде. А бабиштето кога излезе надвор и реков - внука ти вака да чека.

Право на клиника без упат. Они сами ке направат. 15 мин работа. Вагинално и абдоминално ехо, еден прогестерон или што ќе кажат. Може не е ништо ама крварење не е за игнорирање. Ако е ништо ќе те смират ако е нешто на време ќе реагираш.

Јас спиев 10 саати :) Вчера цел ден скитање, и изгледа се преморив. Денеска генералка по дома, у пар. Вие се изморувате ли толку брзо? Јас на секои 15 мин мора да седнам.
    Хемоглобинот ми е 12, а железото кај се гледа? Не знам на резултатов да видам. Др рече супер се, ама од досада се читам.

На flower30, coconaut и slobodka им се допаѓа ова.
  7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Devojki da prasam mozebi nema vrska so bremenosta ama mene eve vejke dva dena desnata noga kako da me boli muskulite ns cela noga kako zdrevena mi e so mozi da e?

8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mamichki jas vchera se dvoumev dali da odam vo bolnica,oti bebush cel den si shutirashe kako fudbalerche a i plus si rekov sama ushte ednash ako se sluchi da imam krv ke odam sigurno.. i fala Bogu nema ni traga od krv a i bebush mashala si e temperamenten i me smiri da ne bidam vo panika :) Fala vi sepak na sovetite :)

На ♡BuBaLe♡, juli rak, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Taman, kje bidat 1,5 god. razlika.
    :clap: za hrabrosta i so lesno da si ja iznosish bremenosta :*

На Sofi95 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mami kaj ste beee? Shto ve nema? ^_^ Pofalete se neshto dosadno neli vi e? Jas si pravev amerikanski palachinki i nemav vreme ni da gi sliknam imavme gosti dodeka raskrenav kujnata dojdov vo dnevna imashe ushte 1 palachinka ostanato hihi :rofl:

На Pcelka94 и fairy88 им се допаѓа ова.
  11. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    @Sofi95 добре дојде.Ти подавам рака за храброста.Со лесно да ти е.Барем двете ќе си ѓи израснеш заедно.

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
  13. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Здраво мамички, да се пријавам и јас во темава, 5 недела сум, но со душа чекам да поминат уште 8 дена за да го чуеме срценцето, до тогаш се боцкам секој ден со прогестерон бидејќи имам кафеав исцедок и докторката виде уште малку крв во матката што треба да се исчисти, плус миом, кандида и циста од 7 мм на десен јајник, најмногу ме загрижува оваа цистата многу голема е некако, се надевам ќе пукне, имате ли искуство со водени цисти во бременост и што земате за кандида?

На m.i.g, ♡BuBaLe♡ и slobodka им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Добредојде,со лесно да си ја поминеш бременоста.За цистата немој да се плашиш,сестра ми ја имаше и и пукна во 12-та недела без никакви негативни последици,значи воопшто не е опасна во бременост.За кандида прелистај наназад по темава,доста мешиња имаат проблем со кандида ама најдобро е гинекологот да ти каже што да земеш за да ја исчистиш.
    Добредојде и na другите нови мешиња,со лесно на сите :)

На Maneli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    mene vo pocetok na bremenista mi bese taka nogata me bolese od dole se nagore celata noga,traese nekolku dena ne mozev ni da stojam na taa noga.
    mm mi pravese mala masaza ama si pomina posle nekolku dena.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    So lesnooo mila :* nemam iskustvo so cista i kandida neka kazhat feminkite so takvo iskustvo :)

На Maneli и S.Snezana им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    141.622
    На Sofi95 и Maneli им се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Мамички како сте? Гледам се множат нови мешиња, старите се олеснија не напуштија, се е во најдобaр ред. Е сега од оние што мируваме да прашам како ги поминувате деновите, мене многу ми е досадно, бидејќи морам да лежам постојано, па веќе и тешко ми е позиција да си најдам добра, на креветов дупка напраив више :) Дај кажете некоја занимација, некој добар филм или книга во пдф ако имате. Поздравче и имајте убав ден.

19. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Другарка ми имаше циста за која се сомневаа дека е т.н. чоколадна циста, но на крај се испостави дека е водена циста, во секој случај советот од гинекологот беше да забремени - така цистите се сушеле бидејќи нема месечен циклус, така да ич нека не те секира цистата. За кандидата докторот ќе ти препорача вагиналети, треба да избегнуваш благо, има и пробиотски вагиналети, лукот помага, масло од кантарион, и да пиеш масло од семки на грејпфрут.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.190
    Допаѓања:
    107.337
    Јас за кандидата би ти препорачала да си примаш тоа што докторот ќе ти даде, во бременост поготово, зимај само тоа што препорачал доктор. Јас сега пијам антибиотик и превенивно ставам Линекс Лејди, ама по препорака на докор.