1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.106
    Не ми е јасно зошто превентивно ви велат да користите вагиналети, табелети, креми и што уште не?
    Заради чести проблеми со кандида или овојпат заради антибиотикот?

Јас не сум за тоа медикаменти да се даваат превентивно.
    Често читам, загрижени мајки сирупче по примена вакцина им даваат на децата превентивно за да не кренат температура.
    Навистина не ми се јасни работиве. Некој со логично објаснување? Зошто даваат докторите таква препорака? Стварно ме интересира.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Сега баш коментирав, значи се претерува со превентивно витаминчиња, антибиотичиња, масленца, сирупчиња, па после децата имаат намален имунитет, не да ќе имаат, ами ќе го немаат. Јас сум многу против лекарства и синтетики, да не мора да се пијат пренаталните ни тие не ги пиела, вагиналеткиве ус антибиотик гледав да се најбезбедните на свет. Стварно се претерува, стварно. Јас еве 5ти ден сум со главоболка, ама не пијам ништо, водичка, цедам сок, овошје свежо и толку.

На bella24, jacqueline.s и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  3. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Сега доаѓам од гинеколог, имав огромни болки не можев да се исправам ме видоа на ехо пукнала цистата меѓутоа внатре во матката има сеуште некаква течност, вечер треба да одам да ме видат пак, бебушот е во ред за сега, за кандидата ми препиша вагиналети канестен, на крај се прашувам зошто мора секогаш се да биде толку комплицирано;(

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Мила не се сеќирај, чим бебуш е во ред ти само уживкај си, одмарај, не мисли на лошо и кога е одиш на контрола се да биде во ред ;)

На Maneli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Кога ќе ми текне дека лежам од 10-ти Септември,ми се лоши.И колку и да наоѓаш некоја занимација,се се здосадува.Земи отвори си Пинтерест на нет,има многу добри работи таму,листај списанија,нека ти донесе некој близок добра книга.Мене искрено веќе се ми е здосадено,секој ден ист и секој ден одвај чекам да дојде 16,30 за да си дојде малечката моја од градинка па после веќе ми е супер,нема досада :)
    Од филмови City of angels и Notebook ми се омилени,ако не си ги гледала обавезно да ги гледаш :)

На coconaut и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Читај книги, јас викендов го прележав па само тоа ми помагаше. Ја прочитав последната од 50 нијанси, книгата Греј што ја раскажува уствари, ја прочитав Последната пролет во Париз и на Нора Робертс 2 почнав :D

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Добар ден мешенца големки и мали :*
    Ете пола од ноемвриските бебенца се родија , и ноември ете полека доаѓа до пола и ние со декемвриските бебенца сме на ред :) :) :) хухуху едвај чекам . Па си реков ај да ве прашам се спремивте ли вие мамички ?
    Јас со првото дури во 7 месец и торбица имав спремно , а со ова некој мрза при крајов ме фати се уште во септември исправ и испеглав и пред некој ден начекав ептен цаканки малечки бодиња по 119 ден. многу меки а бидејќи немав ич купив 6 и комплетче купив а кога ќе ми текне уште колку работи треба да докупам оф оф дури и торбица немам купено хахаха а во четврток 34 г.н пуни праиме

На Eli23, m.i.g, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Ќе купиш Пчелке, само парички спреми си. Јас сакам едно цакано боди да купам и за едно посебно бебе да купам поклонче и право и за моево буце.

Иначе не знам дали ви кажав, на последниот преглед на сликата е плукнато ја, плукнато, со носе напрчено, муце напрчено мислиш селфи праи, едни образи за гризење и штипење, едно меше топчесто, мирно, мирно, докторот го притискаше за да мрдка. Мм декларираше дека личи на мене и на сите им кажува, како можеше исто да биде на мајка, исто, што ген ќе имаше све што е бебе во наша фамилија, и од сестра ми и еве од нас да личи на мене :D

На podravka, zajka1, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Пари се спремни само јас малку мрзлива хахаха
    А бодињата на сите има напишано ептен убави работи на англиски и меки ептен се убавки , чорапчиња и капче купив и плус уште колку имам ехееее ама пак ново си е ново новиот член у ново да си дојде хахаха

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Нормално, после ќе носи од дади и батковци, ама за прв пат па да го дотераш. Башка ќе се носат, ехеее, ќе износи се. Да се само живи и здрави!

На flower30 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Така е само живи и здрави да се па ќе си носат заедно и ќе си менуваат кога ќе пораснат батковците :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Jas bash vcera se rasprasuvav niz muabet so majkami i so svekrvata sto se ke mi treba da nosam so mene na bolnica da pocnam pomalku da si ja spremam torbicata zosto broeni denovi vednas pominuvaat a za bebusov imam kupeno recisi se. Utre treba da ocekuvam da mi go donesat krevetceto edvaj cekam da vidam kako ke izgleda sobata, a uste ponetrpeliva sum da si go zemam vo pregratka maloto. Koga ti e terminot pcelicke?

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мене уште од К.Паланка мажето треба да ми донесе транспортерот и другите алиштена и уште да купам кебенце , торбица и памперс и тие поситни работи за бебуш .
    На 26 влегувам во пуни 9 месеци (36г.н) па точен термин баш и немам зашто рани контракции на матката имам и дека второ бебуле ништо не се знае :) :) едвај чекам

На ♡BuBaLe♡ и KikuFFka им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Ако ве интересираше, пошто ја само у овошје и зеленчук си го претварам детулево, ние сме сега лимунче, и тоа без сајтов ова ми текна :D Дали си го споредувате бебето со овошја, зеленчуци...

http://www.fakulteti.mk/galerija/goleminata-na-vasheto-bebe-od-nedela-vo-nedela#11

На ♡BuBaLe♡ и monik55 им се допаѓа ова.
  15. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Фала мила за поддршката, сега за 1 час повторно одам во болница и ќе видеме што ќе биде, чекам да дојде 16ти да го чуеме срценцето, тогаш ќе ми олесни:*

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    Здраво мамички и од мене. Моето е сега кокос:) Се полни темава со нови мешиња, со лесно на сите нека им е, да си растат во мешињата и сите со тикви да завршиме во породилни приказни :P
    И како оди редот овде, чим една се породи доаѓа нова:) Сегазнам @pcelka е на ред, после неа не знам која доаѓа, ама кај и да е ми се ближи и мене декември:inlove: Околу отстапувањето на места, еве јас дс си се договорам со @Bebulleee чим јас ја напуштам темава да се приклучи официјално и таа, може??? :l: :hug:
    Туку да ве прашам, како ви е состојбата со забите?? Јас сум буквално со пломба на секој заб, многу ми се умртвувани, 3 со апикотомија, се само се поткршуваат, ронат пломви, и ко плукни залепи сум... Оббаа бременост една пломба ми падна и ми ставија нова, ама последниве денови ко шо се заредиж јади џвајак и ќе крцне нешто, и само осеќам со јазикот гребка потскршено:swear: па освен витамините почнав и калциум да пијам дополнително. Два дена сум со затнат нос и болки во грло, се лечам со супи и чајчиња, по едно парацетамолче ко ќе не се трпи главоболка и така. На лекар не планирам ни да одам. Тие кои морате да мирувате користете последни шанси за таков луксуз! @Sofi95 дали уште го доиш првотобебенце?

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    ♡BuBaLe♡
    Миличка дај боже, ајде готово да го потпишеме договорот.. Хехе
    Го отворив линкот од Ангел па си видов и јас до кај ќе бев..."29+4"
    Дали некогаш ќе ми помини оваа мака? Утре прам 4 месеци од киретажата.
    Туку ај доста од мене со негативност, ќе дојдам јас кога тогаш, ама знам дека ќе дојдам и ќе бидам најсреќната на светот....
    Сега ви посакувам на новите трудници честитки, а вие што сте при крај со лесно, радувајте се и гушкајте ги своите најмили

На ivi1987, Sunshine_1979, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Cuvstvuvate li bolki vo polovinata, normalno li e za ovoj period od bremenosta i pokraj toa sto lezam me boli, kako tapi bolki cel den.

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Normalno e mila se siris, raste bebceto.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас се спакував два дена пред термин и се породив ден по термин не се секирај ;) во 39 н пазарував :) Ќе бидее се :) Инаку мешињаа ЈАС И БЕБУШ СМЕ ДОМАА ДЕНЕС НЕ ПУШТИЈА МНООГУ СУМ СРЕЌНА :D и маж ми зема една нед одмор и ќе си бидеме тројцата заедно :)

На Sofi95, kukla21, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.