Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Душички, уживајте и галете се со малото.. Големи да растите :*

На Eli23, MilaP и mama89 им се допаѓа ова.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Devojcinja, da ve prasam dali znaete kade ima kursevi za trudnici i kolku kostaat? @mama89 cinam ti odese na nekoj kurs.moze info?

3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Мамичка, каде ги најде тие бодиња? /Ми требаат да купам малецки цакани, се ни е големо нас, а имаме веќе 3600. Со 3300 не пуштија од болница па сега малку се попраивме. Ама пак малецко си е.
    ЈАс торбицата ја спремив крајот на 8ми, затоа што се некако мислев дека порано ќе се породам. Ама очигледно сум се излажала.
    Инаку кој ни е сега следен со терминот?
    И сакам слики во темата Последно што купивме за бебуш.

Последна измена: 9 ноември 2015
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    ♡BuBaLe♡ Јас мислам исти ни се термините со два дена разлика сме (по на докторите кажаното :) ) мене последна менструација ми беше 20 Март ама немав редовна после првиот пораѓај и не ми се знаева плодни или не-плодни денови и не знаеме кога е зачнато , но мене рано ми почнаа лажни контракции на матката ко камче ми се прави посебно деновиве почесто па си викам нека се стрпи малку бар 36 недела пуни да напраиме па потоа добре ни дошло хаха :) :)

@Eli23 боденцата ги купив од џамбо и ептен ми се убавки дури некако поубаво ми изгледаат и од стружанка или некој бутик со акнати цени до плафон , ги исправ и исти останаа и во големина и многу се меки а евтини се и тоа многу за разлика од други продавници , но боди како боди брзо омалува на бебе па затоа земав три од 6-12 месеци и мајками купи две од 0-3 месеци и едно од 3-6 месеци , па ќе си менува и друг некој нешто ќе донесе и ќе си има :)

На Eli23 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Во Систина има секоја среда бесплатни предавања за трудници , можеш да се информираш на ФБ, или на нивниот инфо број.
    Утре е тема исхраната во бременост.
    Во ординација Ложанковски организираат вежби и предавања за трудници, таму коштаат 1200 месечно за 2 часа неделно!
    Би требало и на ГАК да има ама не сум сигурна.
    Позз

На slobodka и only44you им се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Сабајлево приметив поголема количина на густ исцедок кога се избришав, како топче беше бојата како безбојна, бело жолтеникава не можам да ја дефинирам, дали е ова некоја инфекција, на брисот пред еден месец имав само кандида. Осекам и некое пецкање доле и болка кога мокрам.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Од Кандидата ти е Кокосче, мене не ме дочуваа линексот и еве ме и мене со исцедок од антибиотикот. И чеша и се праи. Кандидата не ја лечиш? Не ја оставај така, мора да ја излечиш. Од кандида при пороѓај многу лесно фаќаат бебушките инфекции на очињата, нормално при вагинален пороѓај.

Морав да редактирам да ви пишам вчера што ме задеси, си идам од кај дадето ми од гости и ме фати една јака неподнослива главоболка, ужасна. Ај со мм ќе поминеме од Итна да ми измерат притисок, влегувам внатре една докторка која личеше на се освен докторка, ме извади од такт. Ми мери притисок и вика 125/100, долниот е низок, аман викам докторке јас никогаш немам висок притисок, приближно да ми се да, ама висок никогаш. Толку е вика итно на ГАК да те видат. Среќа се помислив малце и отидов дома измерив два пати притисок 120/70, да повисок од што ми е нормално ама не е 125/100. Како бе така може, па трудна сум, не им е срам да ме малтреираат и да ме потресуваат. Да не ви кажувам само како ми измери притисок, на две на три, нит пулс, нит ништо. Сакаш ли да те боцнеме, не, епа добро. Мислам тоа ли преглед на трудница? Дома испив лимонада со цитрон и мандарина, легнав и до сабајле топ. Сабајлево мојот нормален притисок, 90/50. Не го оправдувам тоа што се десило на клиника, ама дека има никакви доктори има.

Последна измена: 10 ноември 2015
  8. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Stavav Polyginax, ama radi urinarnata infekcija ispiv dve dozi antibiotik, se mislam sega dali da zemam Ginodaktrin, a pred nedela dena zavrsiv so antibiotikot i polyginaxot i odma problemi.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Епа оди кај матичниот да ти даде нешто. Мене ми даде Линекс Лејди ама не помагаат многу.

10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas mislam urinarnata infekcija ne mi e izlecena, rezultatite utre ke bidat gotovi ke vidam, a od tie vaginaleti aman, stavav i kanesten i polyginax i pak stara pesna.

11. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    idni mamicki da prasam jas nesto ako nekoj imal slicno iskustvo.od vcera sum 36 nedela a od pred eden mesec mi kazaa deka placentata e veke zrela,togas bese vtor stadium,primiv dve dozi na flosteron i odmarav bebcevo si napreduvase super vo 30ta nedela bese 2200 gr vo 34 nedela 2670gr.i sega na kontrolata 36 nedela bebeto e 2530gr i mnogu se zagriziv.zosto celo vreme bese 6dena ponapredno a sega parametrive go pokazuvaat kako pomalecko;(

12. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Здраво женски.Јас сум болна т.е настината и ми е тешко.На работа сум и те ме фаќаат жештини,те ладно ми е.Пијам чај со мн лимон,ама неможам да доседам.Бев до аптека и ми рекоа освен парацетамол ништо друго,а јас им побарав тајлол хот или фервекс.Не е то исто???
    И грлото ме боли.Кажете ми некое чаре
    Поздрав до сите

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Јас мислам да не се сеќираш за параметрите ич, не се точни секогаш и тоа нека ти даде малце мир, ќе знаеш колку е тешко тек кога ќе се породиш ;)

Луце јас мислам да не пиеш ништо, лимон со сода, парацетамол ако имаш тт и доста ти е. Фервексот не чинел викаат не трудни да го пијат а не па трудни. Јас не би пиела ништо, додуша не ни пијам еве ме малце ко настината, со сок цеден од лимон, цитрон и мандарина се лечам. Вчера за главоболката ич ништо не се напив а многу ме болеше.

На jacqueline.s и LUCERKA им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Кажете ми како ја пиете содата?Често слушам ,а незнам како да ја пијам

15. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    za nastinka samo paracetamol vit c ,pantenol za shmukanje za grloto i poveke tecnosti cedeni sokovi i pileska supa

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    @LUCERKA јас бев ко тебе пред 4 дена, само чај, супа, цедени лимони и потрокали, по некој парацетамол и љути бомбони на грлото, абе три дена голтни плачи бев од болки , ама на лекар не отидов, ем за џабе, нема шо да ти дадат,ем со болни да не се мешам. Еден ден прележави преспав, се мачлав на грвот и градите со мукоплант за деца имам, или викс или нешто слично помага, масажа со ракија и лежење повеќе и мирување,и многу течности. Сем парацетамол нема друго шо можеш. Се надевам ќе ти помине и тебе без да мораш антибиотик, побарај во аптека едни бомбони за лижење ко анестетик делуваат а може и во бременост, не се сеќавам како се викаа.
    @ance87@ прво може грешно да се земени мерки во брзање. Друго, дали докторот ти провери движење на крв во папочната врвца на бебето? Тоа треба да се следи зошто може да се случи да прекине дотокот на крв во неа до бебето, знам еден ваков случај на бебе кое се роди во 9ти месец со кило и нешто од таква случка, па еве ја здрава права си напредна. Се надевам нема грешно дс ме сватиш или да ти создадам само паника, но побарај за ден два контрола, дури и кај друг лекар, јас така би постапила.
    @LUCERKA за киселините и јас сода пијам, едно кафено лајче сода ставам в уста и неколку голтки вода да ја турнам и така.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    a zosto ja pies sodata?i da imas indikacii za pienje toa e vremenski ogranieno i kontrolirano ne sekoj taka a svoja raka smee da zema soda

18. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    mi pravese dopler rece deka snabduvanjeto so krv i kislorod si e super i mi zakaza kotrola za dve nedeli,koga prasav na sto se dolzi promenava na kilaza mi kaza deka nema za so da se sekiram ama samo tamu mi raboti mozokov, a bebusov e preaktiven celo vreme e vo dvizenje

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    @ance87@ чим е така не се замарај и нервирај, 100% е грешка во пресметка, сегс нели на почесто ќе одиш на прегледи и на следниот ќе видишќе си биде во ред. Нека премери и два пати за секој случај, се зависи и од положбата на бебето, кои параматри ги внесол лекарот, колку точно мерел и сл. Знаеш дека се тие од прилика стално, еве тие кои родиле и со кило промашени им се!