Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.226
    Допаѓања:
    107.490
    3 лимона исцедени во чаша со рамна лажичка сода, нека изрврие и направи гаргара со течноста и голтај, намалува тт, врака енергија и грло средува. Максимум 3 пати на ден, 3 дена по ред, повеке не. Овој лек ми е од хомеопатката и многу ми помага. @LUCERKA

На LUCERKA и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Така докторот ми кажа како демек лажни контракции ми биле тие инаку осеќам како камче стомакот ми се прави и гуркања на бебето ама на неопределено време и некогаш знае мнооогу болно да биде тоа , и сега отокот доле ко повеќе да е изразит ептен ми е спуштено изгледа ама не го осеќам дека е свртено со главче удолу но ќе видиме сега во четврток на контрола што ќе каже док.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ance pa i mojata placenta prethodnata nedela na pregledot gledam ja pisale stadium 2 so lakuni, sega me zamisli, mene ne mi spomnaa inekcii za zreenje na belite drobovi, samo da produzam so aspirin i redovni kontroli na transfuziolog. bebeto si odgovarase na nedelite bese 1kg tesko. Ti kade odis na kontroli?

Последна измена: 10 ноември 2015
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Абре мора ли толку народ без осет и култура да постои ццц , идам во продавница сабајле со синко и као демек прв пат се сретнувам по леб со една жена и ми вика на сред пат -"Ауууу ти уште едно дете ли ќе имаш!!???? ццц" , абре се чудам и не можам да и се изначудам што сакаше со тоа да каже !?
    Епа фала му на Бога јас си чувам а не комшии , свашта бе сите си земаат за слобода на говор .

5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Тебе и те примиле !! Мене несакаа да ме примат за истава работа - мерење притисок, пишував пред некој ден. Како говедо ме шуткаа од одделение на одделение, никој од цела поликлиника небил надлежен замерење притисок. Потполно те разбирам како се осеќаш, и јас низ слично си пројдов. Од нив ми се качил притисокот. Ужасни се !!!

6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    И на мене ми кажа постелка со втор степен на зрелост, не ми кажа ништо за дополнителна терапија. И јас пијам аспирин.
    Ќе ја прашам матичната, во четврток ќе одам кај неа!

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Не се секирај... тежината е само пресметка според мерките, никој всушност не ја мери тежината на бебето, ниту па може да ја знае дури не се роди.

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I mene taka mi vikaa koga me sretnea i ne me videle oddamna i mnogu me iritirase toa odnesuvanje, kao, auu pak si trudna ti? E toa prasanje mnogu me nervirase, demek oni kje mi gi hranat ili cuvat decata pa im e tesko, bezobrazluk :x

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Летово се онесвестив додека шетавме низ лептокарија и мм штом се освестив, право во кола и ме однесе во ГОБ 8-ми Септември! И влегуваме таму на информации, тие пола персонал надвор пушат цигари а таа на шалтер вика "ние не сме стручни за трудници, не може да ве примиме одете си на ГАК." мм ја премоли само да ми измери притисок да не се гњавам цела ноќ на клиника ама не сакаа, ги молеше и тие надвор што си седеа ама ни со прст да мрднат!
    Му се јавив на матичниот општ лекар, дојде дома човекот ми измери протисок, ме прегледа и излезе дека ми паднал шекерот!
    Искрено, најценета и за почит ми е категоријата ТРУДНИЦА, ама изгледа од ретките сум, абе живот даваш ама ич не те рецкаат. На трансфузија викаат предност имаат крводарителите, тие спасувале живот а трудниците може да чекаат ... е нема смисла!

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ама ај прв пат да ме видела да си речам ете не знаела ама секој ден ме гледа и се среќаваме во продавница и по улица и сега на сред пат као демек незнаела и кажа некои зборови што не можам -НЗС да им најдам , некои ми се испонашале и со тоа -"Ти мрда ли бебето !?" , и една од село кај мажми ми вика -"Лелее чим порано ти промрдало ти пред девети ќе го родиш" ццц луѓе што ни грам мозок во гавите немаат

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    @pcelka i @kallias post: 2586677, member: 28891"]I mene taka mi vikaa koga me sretnea i ne me videle oddamna i mnogu me iritirase toa odnesuvanje, kao, auu pak si trudna ti? E toa prasanje mnogu me nervirase, demek o ni kje mi gi hranat ili cuvat decata pa im e tesko, bezobrazluk :x[/QUOTE]

Замислете тек мене ко ќе ме видат со 4 и 2 годишно и со стомак, какви комњнтари сум се изнаслушала, какви погледи ме прострелале..

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Да погодам... најмизерниот коментар што ти го рекле е дека трето дете за помош од државата раѓаш. :rofl:
    Одма некако ми идат простите македонски коментари во глава.
    Еве ние најглупите коментари што ги слушнавме од простиот македонски народ се:
    - Аааа... женско??? Е ај, не се секирајте, може второто ќе е машко.
    - Правиот маж прави машки деца.
    Мислам сега за сега се околу полот... ќе видиме потаму што ќе се измисли... хаха

Едит.... да имаше и такви кои не тешеа на почеток дека можеби докторот грешно видел дека е женско.... хахаха

Ми иде главата да си ја расцепам кога ќе се сетам!!!

На flower30, ivi1987, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Никаде немаме приоритет, дури во маркет еден маж ми застана пред мене се брзал, во автобус ме бутаа да седнат пред мене пензионери, мизерија...

14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мамички, може ли да ми кажете кој лекар издава упат за испитување д-димери ?

15. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    jas odam vo plodnost vo bitola .i jas pijam aspirin poradi namaleno vreme na hemostaza .aspirinot mi go prolzi i gi primiv inekciite vo slucaj da ne dojde do predvremeno praganje ama eve vlegovme vo 9ti

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.226
    Допаѓања:
    107.490
    Мене вчера една баба сакаше да ми влезе пред мене, имаше пред мене еден човек, па јас па бабата. Му вика на човекот ќе ме пуштиш ли преку ред? Мм и вика бабо жена ми е трудна и со страшна главоболка, почекај си го редот. Не вика докторката и оваа се нацрта на врата. Значи стварно немаат осет.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    maticniot genikolog

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Нека немаме приоритет, не им барам на никој да ми дава предност, нит преку ред, нит ништо. Ама за здраствениве установи навистина си БАРАМ ФЕР ТРЕТМАН. ДА БИДАМ ТРЕТИРАНА КАКО ЧОВЕК. Без разлика дали сум трудна или не, ако видиш човек со крв на лице со покачен притисок, значи е некој итен случај, не го шуткај човек во тој случај до врата на врата. Итен случај. Чим сме стигнале до итен, нека не третираат како такви.

19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Хахаха, не се познаваш дека си трудна !!!! затоа не те ферма, хахахахах

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.226
    Допаѓања:
    107.490
    Па не се познавав, 4ти месец и во дебела јакна, башка буце, ама не е битно, ред чекав и јас со ужасни главоболки кај докторка која не ме ни прегледа ко што треба а демек и нагласив се убаво, 14та недела, имам низок притисок, често ми се спојуваат, ама не бре брате, никој не те слуша.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.