Замислете тек мене ко ќе ме видат со 4 и 2 годишно и со стомак, какви комњнтари сум се изнаслушала, какви погледи ме прострелале..[/QUOTE] Така и на мајка ми и викаат четвртото дека го родила за плата од државата хаха
Да, од непознати најчесто така, аааа убацо си направила, ќе си земаш пари сега Од помалку блиски па и од непознати кои некое време ме набљудуваат како се борам сама со двајца на каса во маркет/ на шетање кога синко скока од количка/ плаче по нешто да се купело/ на детски родендени каде темпераментот му доаѓа до израз , коментарите се "кутра жена, со кој ум трето ќе раѓаш, те жалам и сл... Исто и од поблиските кои знаат дека сама ко ѓавол се мачам со двајцата, мм по цел ден на работа, па и кога не е на мене е се и тие и куќата.... варираат од типот "тешко тебе, кај се реши за уште едно"па се до "јака ти душа на храброста, жена херој си, господ да ти даде сила, децата се благослов". А тие нервози кратко траат, брзо растат, ќе биде тешко на почетокот, ама па колку и да се тешам сите викаат колку поголеми деца поголеми нервози.... само да сме здрави и живи и на број, само тоа е битно!
Eve jas shto si se podnoviv denes,majchina knishka duri vo krajot na 5ti mesec Hemoglobincheto e super,12 e ne e voopshto padnat od koga lezhev vo bolnica. Zdravje za 2 nedeli sme na pregled (skrining) pa ke si go vidam nemirnovo bebule i konechno ke go doznaam polot pa da pochnam malku po malku da go podnovuvam da ne mi dojde na kraj se naednash Inaku i jas nekolku pati sum iskusila od tie glupavite komentari Ednash beshe od prodavachka vo market,pred nea edna poznanichka mi chestitashe brak i ovaa koga slushna lelel. Ti li se mazhish? Pa kolku god si? I jas i kazhuvam vika lelee jas na taa vozrast so dzamlii si igrav a na 26 se omazhiv eve sega 27 sum i vika da ne si trudna vikam da vika eeee pa zatoa I samo dodeka zboreshe tuku naednash se pruzhi od kasata mi go galeshe stomakot i mi vika aj da me fati majata Mnogu se iznervirav ama samo i se nasmeav i si ispadnav A drugo od tetka mi "najbliska" shto se omazhi na 17 godini mi vika i bilo zhal mala sum se omazhila kako nea od peleni vo brak Da se chudish od muabetive Gospodeeee
Е @Mariangel колку години имаш па шо толку млада те прават за мажење?? Јас од 16 со мм сум ко омажена, на 22 планиравме брак и дете ама од оправдани причини на 24 се зедовме, и тогаш ми коментираа млада сум била и сл... Па може и младолика си! Јас да ме видиш повеќе од 20 не ми даваат, од ко се паметам иста сум... А такви коментари трудна е па затоа се мажи
Pa jas najmnogu se omazhiv porano za da ne zhiveeme oddeleno so mm bidejki raboti vo Germanija a i negovite se tuka.. A i shto ima mene nekoj drug da mi go pravi esapot be Jas ne se mazham oti sum trudna Bog da chuva.. Nepolni 21 imam inaku i bash si se osekjam taman ne smetam deka rano sum se omazhila bidejki mi e super so mm
Мене уште за цигари ме прашуваат во продавница колку години имам.Кога се пораѓав во болница една сестра ми вика ее што се секираш млада си ке имаш пак дете колку години имаш имаш 18?А јас 26 имам.Секогаш постоеле и ке постојат вакви простачки коментари
@monik55 наредноит пат кога ќе раѓаш 27 да имаш, и со бебуш да си одиш домче А како ти ена новата работа??
Дај боже мила со душа чекам да поминат 5 месеци да галам пак меше.Се надевам дека до тогаш ке најдам и работа бидејки од оваа небидна ништо.
Штета за работата, баш читав колку ти е потребно да излезеш од дома. Но здравје само, уживај дома, млада невеста си сега, нета те галат малце сите таму, па ко ќе ти е мажето дома со него под рака и користете уживајте.. Прочитај некоја книга, срга ќе почнат новогодишни филмчиња, празници... Тука сме ти и ние за дружење во секое време. Ако кожеш запиши се на некој курс, јазик или сл. ќе ти биде добредојдено за кога ќе ја најдеш идеалната работа
Многу ти фала на подршката мила моја.Со тек на време сите коцки кеми се наредат како што треба го знам тоа.Ве гушкам сите и галете ги мешињата нема поубаво и помило од тоа
@monik55 сум ти кажала многу пати колку сими драга, колку ти се восхитувам и те почитувам, се дружевме во едно осетливо време за двете во жиботот и си споделивме поддршка и утеха. Иако вертуални, ова катче ми даде многу пријателки кои ми помогнаа да премивеам една криза, реална или виртуелна искрената прегратка се чувствува. И од срце ти посакувам уште поголема среќа, љубов, радост, исполнетост!! Ќе ти се случи мила, и еден ден ќе застанеш, ќе се чудиш како си успеала да ги заспиеш децата и да имаш сила да станиш и да испиеш кафе на раат и ќе си правиме муабет, ќе видиш
Па срце и јас сум иста со притисокот и матичната и во ремедика ми го кажаа истото подобро низок него ли висок. И ми рече не се малтретирај да одиш да чекаш ред има еден куп вируси. Туку една чаша кока кола кисела вода или црно вино навечер. Иако не пијам газирани ми рече не е проблем кога имаш главоболки. А тоа лимонче мандаринче си оди секојдневно. Никогаш дум немала глабоболка а сега некои денови не се издржува..
I jas vo 4ti mesec gi imav najgolemite glavobolki shto vo zhivotot sum gi dozhiveala.. ne se sekirajte ushte malku ke vi pominat i posle kako pesna ke vi bide bremenosta.. Eve jas si uzhivkam se mi e super vo vtorovo tromesechie Bebush mashala vaka ako prodolzhi ke ima izmestuvanje od levo na desno na stomakot koga ke potporasne
Добро вечер од мене...ме немаше долго време и читам многу убави работи. Нека им е со среќа на мамичките кои си ги донесоа на свет своите прекрасни дечиња, Божји благослови да се излеваат врз вас. А на новите им посакувам додобродојдовте Инаку јас добра сум, 15 недела стигнавме и приметувам дека ми се јаде малку повеќе, како е кај вас ?
Секаков народ има насекаде без контрола што и како ќе кажат , а годинките баш и таман ти се хаха една година си помлада од мене јас во Април ќе направам 22 па второ детенце ќе си имам , за народ што и како ќе каже ич не ме брига живеам за себе и моите дечиња , сопруг си имам злато во све ми помага кога е дома (само јас го нервирам и малку претерувам хахаха до хормоните ќе да е)
Ај добро утро Станата сум ранкото,дури и кафето сум си го испила Вие како сте? Имаме нови мамици на темава,нека им е со среќа и да си имаат лесна бременост Јас само мрзоволно читам и не ми се пишувам многу. Синко мава ли мава,уште од сабајле.Најнова тактика му е да ме мава низ попокот,дека помека е таму кожата и му е изгледа интересно Па, земам ставам си ја раката да не мава на празно и го карам да не ме удара така,оти ме боли. Времето ми е тмурно и депресивно, а јас треба да учам.Книгите што ѓи купив почнаа прашина да фаќат Денеска нема бегање,сакала-неќела- епа мора. П.С.Свари кафе за добро утро Имајте убав ден гушки
Не ми е мене проблем притисокот кога е низок, знам, кока кола и готово, ама кога ми се спојуваат стварно не знам што да се напијам, па тогаш иде лимунадава. Иначе лимонот го снижува притисокот, затоа го пијам, а кока кола го зголемува. Ни јас не сум по доктори ич, ич не сакам, дека почекав малце сто пати се премислив да си идам, ко да знаев што ќе ме снајде. Од сеа натака ќе го земам апаратот од кај свекрва ми и ќе си мерам сама, нема да се замарам со овие лудаци. Пак ќе речам, многу сум против насилство, ама и докториве се дно дна некаде, во поликлиника Ѓорче поготово.