Sega go gledav ova i ke prasuvav nekoja od vas da ne se prepoznava tuka? Hahaha http://www.femina.mk/новости/занимл...устрации-секојдневните-проблеми-на-трудниците
Здраво женски.Како ми сте?Фала ви мн Бубале и Ангел на советите.Бев во аптека и ми рекоа дека ни фервекс ни тајлол хот несмеам незнам дали ви пишав вчера.Уште ми е затнат носот ама грлото ми пушти. Бебчето го немаше ден -два се загрижив ама затоа денес надокнади од скокање.
Ќе попушти, нсстинка е, времето е виновно, сите шо ги знам се со исти симптоми. Ќе стегне уште малку студот бар да знаеме зима е да облекуваме капи шалови. Само да се пазиме од вируси и грипови и исто од сипаници, кој од вас е во контакт со мали деца кои одат во градинка, пазете се од сипаници. Јас среќа сум дома и си ги чувам не ги носам во градинка и неколку претстојни родендени во игротеки се мислам дали да одиме... Голем хипохондрик сум
Aloo ima li nekoj? Jas so edno prashanje vo ovie docni chasovi Normalno li e bebulevo da klocka po 20tina pati vo denot a nekogash i povekje? Mnogu be aktivno bucevo
@Mariangel ima ima po cela vecer ne spijam I moeto e mnogu nemirno redovno ve citam no ne pisuvam nemam sto da pisam osven Toa déka brojam denovi I nedeli da vlezam vo 9 mesec I ke se opustam, Sega custvuvam bolki vo jajnicite I stvrdnuvanja na stomakot se nadevam Toa e normalno, Osven toa celo vreme nekoja vntaresna nervoza kako pod stres sum bes pricina se raboti za hormoni naj berojatno guski Leka nok na site
Жени да Ве прашам нешто друго.Повеќе мислам ќе ме разберат тие кои се бремени за второ,трето дете бидејќи знаат какво е чуството.Во последната недела чуствувам во градите исто како од кога се породив со малата кога ќе ми надојдеше млекото.Значи чуствувам како некоја жештина и како да ми надоаѓа млеко.Му се случува на некоја друга истото?
@LUCERKA еве јас за тρетото сум и баш κо шо опишуваш имам во гρадиве те жештини, те κо неκои игличκи да ме боцκаат, махинално пρобувам да се измолзам но само κо неκои гρутчиња ситни засиρени има, зголемено потење под пазуви и оκолу гρади, се што има κога на почетоκ надоаѓа млеκо. И сега κаκо ми гоρи, гρадници сκоρо и не носам, стегање избегавам. Дρуго κај мене се почесто стегање на цел стомаκ осеќам, болκи нисκо κај јајниците, твρд стомаκ, бебе лумпува... ноρмални појави навечеρ на две пеρници спијам и една меѓу нозе и една под г'з. Баρ неκаκо се ρедуциρа уκоченоста и болењето. Е за да се испρавам од κρевет малκу тешκо оди и со офκање и туфκање, се чудат децата шо ми е. Туκу мамичκи, вие κои имате веќе деца, κаκо тие ρеагиρаат на вашиот стомаκ, на идниот член? Еве мојата четиρи годишна ќеρκа втоρ пат е сведоκ на мојот стомаκ и ново бебе, сега ρазбиρа и од почетоκ ме пρашува κаκо се ставило бебето во стомаκ. И κажав деκа тато го ставил, па зошто згρешил бρатче да е саκала сестρичκа, и велам темно било не видел. И за ρезот и објаснував κаκо се ρодила и таа и бρат и, деκа мама во болница спиела и леκаρκата сечела и ја извадиле од мешето. Сега ме пρашува κаκо па тато го ставил бебето, κаде тој ме сечел, κаκо можело... Не знам што да и објаснувам κолκу е мала да не може да свати толκу е голема и на се што и κажувам логиκа си баρа и аκо не штима се чуди пρепρашува
Moeto bese takvo, klocase po ceeel bozji den, non stop, denje,nokje i si vikav zar ova bebce nikogas ne spie? Do posleden den pred da se porodam klocase li klocase. Super stom kloca, don't worry be happy
Ајде со пофалби да тргне денов хахаххахаха бебуш ми е супер машала рече докторот буско бил , по менструација сум 34 ама по големина на бебче 35 и некој ден , спуштено беше еееептен доле ни лиценцето не му го видов ама после се размрда и се покажа па брзински во боја го пушти да го видам и ми се накриви со јазичето хахаххахах , вода доволно сум имала ама постелка многу зрела и максимум има уште две ипол до три недели до запознавањето наше едвај чекам
Ajdeee leka poleka vi doagja i vam redot, pola noemvriski bebcinja se vekje rodeni i pocnuvate vie dekemvriskiteee, so lesno neka vi e i samo smireno, opusteno i se kje bide vo red Jas sto ako se porodiv ama ne mozam da se ottrgnam od ovaa tema, vo srce mi e vlezena redovno ve sledam i tuka sum ako mozam i da pomognam
Здраво на сите Јас уште малку ќе одам на преглед, убаво се чувствувам едвај чекам да видам како изгледа сега во 9та недела. Повремено чувствувам некои боцкања во стомакот, некогаш од лево, некогаш од десно на папокот. Имајте убав ден сите
За среќа или за жал, јас ја испуштив таа фаза, мојата ќерка има 11 години и веќе и во школо учеа како дошло бебето во мешето само се објаснивме дека не мора секогаш да излезе бебето со сечење на мешето туку и нормално ... Многу сум задоволна од нејзината реакција на бременоста, мислам дека тоа уште повеќе не зближи . Цел живот трчам по работа, кариера, обврски и сега ова боледување ми дојде прекрасно за на раат да си се дружиме со среќичката Она многу ми помогна во храбрењето дека се ќе биде добро на почетокот на бременоста, не ме остави да паднам со духот, сега многу ми помага, голема одмена ми е ! Околу градите и јас сум жива вода постојано, ноќе се будам како онаа од вицот "ту да ти ибам жената" А чудно градите ми се меки и нема абер од колострумот??? Инаку, ми ја препорачаа Бепантен маста за мачкање на брадавиците барем еден месец пред пораѓај (еднаш дневно) за спречување од пукање и болки па планирам од декември да ја користам!
Moite i taka golemi gradi,sega se porasnati ushte povekje i pochnaa da mi pagjaat nadolu i mi tezhat, bradavicite mi se rashirija se zgolemija i plus kako mali striichki beli mi se pojavija i mnogu se nerviram Nikogash nema da mi se vratat vo normala a shto ubavki mi bea
Eeee trpi babo za gizdava, ja znaesh li taa? Nema vekje da bide nisto kako momicka so si bila, majcinstvoto ne e lesna rabota
De de nema na nudisticka plaza da odes posle sigurno ili pa toples so ti e gajle, bitno kje stanes mama i kje imas najubavo bebce na svet
Hey mamichki kako ste? jas redovno ve citam ama nemam pojma sto da vi pisham samo ve lajkuvam hehe eve da si kazam za mene i bebush, postelkata od 19 oktomvri samo sto vleguvashe od vtor vo tret stepen na zrelost pa se ocekuvashe da se porodam porano pred verojaten termin pa nishto od toa dosega 5 pati me sledat na ctg se e ok so otkucaite na srcenceto, kontrakcii ima ama minimalni. Sokro nedela dena imam lazni bolki so slab intenzitet koi traat saat vreme i prekinuvaat i tolku. Vcera prv pat me pregledaa vaginalno ama ic ne sum otvorena i sega cekame da se desi ...Do utre ni e verojatniot termin a jas uzivam bolki ni vo najava mn sum nestrpliva Ginikologot koj ke me poragja insistira na priroden porogjaj radi mojata ubava konstitucija i kilazata na bebeto vika e taman i sum mozela da izdrzam prirodno Sega cekame da me fatat bolki do 15 noemvri a ako ne se desi toa nedela ke me porodat so provokacii kako i da e, se blizi vremeto koga ke se gushkam so sincheto Izvinete na dolgiov post ama morav da se olesnam