Zdravo mesina kako ste? Mene slabo me imase vcera na forumov bev na pregled si go vidov bebuleto moe najmilo veke si zavzelo polozba postaveno kako sto ni treba so glavceto nadolu, 34 nedela sum a sincevo ima 2250g, no me zagrizuva edna rabota papocnata vrvca mu e namotkana okolu vratceto i sega celo vreme mi e tuka pametot
@only44you дали досега сте ρазговаρале со постаρата ќеρκа за бρатче \ сестρиче? Дали има неκои бебиња во семејство/ κомшии/ пρијатели?? Аκо да κаκо ρеагиρа со нив? Дρугаρκи нејзини κои имаат бρаќа/ сестρи κаκов став има за нив?? Или саκа да е едно дете и пρивρзана е многу со тебе/со вас??
Бубале, морав да ти го цитирам постов, зошто не знам како се прават тие срцињата од страна на твојот ник за да те означам , но сепак е прекрасен... Да се вратам сега на темата и на твоите прашања... Сум ја прашувала керка ми дали мама сака да и роди братче или сестриче , па она вика...Да сакам, но не е важно што е , само да имаме бебенце.... И не сака многу да зборува многу на таа тема , некако како да се срами... Инаку иако е едно дете воопшто не е разгалена, себична и нормално како е секое дете , така и таа е поврзана со нас...И премногу сака дечиња, ептен е дечарка и може да се заигра со дечиња од било која возраст...Од најмало до најголемо...
Zeni mi treba pomos, dali nekoja od vas osekala bolki okolu papuk. Jas custvuvam od leva strana vednas do papuk koga ke se dopram bolka kako modrinka da dopiram. Dali nekoja od vas imala slicni simptomi, jas sum vo pocetna faza od bremenosta sledna nedela odime da slusnime srcence/srcenca
Bi sakala da znam odgovor na toa prasanje transfer mi e napraven na 23.10. stom odam sledna nedela srcence da se slusne bi trebalo sega da sum peta po nekoja logika
Па тогаш најубаво е да и κажете што пибρзо заедно со сопρугот. Можеш на пρимеρ да ги изваџиш аκо ги чуваш нејзините бебешκи алиштенца и да ги пρегледате заедно, да почнете тема κога таа беше бебе и κаκо би било да имате паκ и да и κажеш, па да ја земеш на наρеден пρеглед со тебе и да го видите бебушот. Или аκо имаш сличе од ехо поκажи и го и κажи и деκа ќе биде голема сестρа... Сигуρно ќе се ρадува во сеκој случај!! Јас паκ тестот го пρавев заедно со двете деца и одма им κажав мама има бебе во мешето, ама моите се 4 и 2 години. Јас па со постаρата имам недоумици да и објаснам κаκо тато го ставил бебето κај мама....
Хехе...срцки најмили...Во секој случај убави ти се идеите и секако дека ке применам една од нив....Си реков да почекаме до следниот викенд, кога ке одиме да го слушнеме срценцето на бебушот Многу ти благодарам мила и на разбирањето и на поддршката
Мене ме интересира колку пари е приска во државна? Треба да правам на 4ти Декември, а ден претходно скрининг кај гинекологот.
@Milla989 priskata na drzavna e 350 denari, @Sunshine_1979 me interesira nesto poveke za kremata za mackanje na bradavicite sakam I jas da pocnam da gi mackam gi osekam mnogu suvi
Moeto bebence nemirno toolku silno me shutirashe vecherva na gosti duri mi ideshe da se nasmeam i si ja sobirav ustata. Abe lom me napravi hahah i od nadvor so raka za prv pat go pochuvstvuvav.. Presrekjna sum,mnogu mi e ubavko
@juli rak сеуште не сум ја купила маста. Се вика Бепантен, на Bayer е производство. Мислев да почнам од декември да ја користам, ама кажувам искуство од две блиски пријателки. И двете се многу задоволни. Ја има во сите аптеки, јас прашав во Еурофарм околу 200 денари е.
Миличка, уште од прво да ти посакам лесна и здрава бременост! Со среќа нека е! Мило ми е што не сум единствена со толкава разлика! Колку години имаш ти? Моето искуство со ќерка ми е целосна искреност! Чекавме 6 недела да утврдиме срцева акција и кога дојдовме среќни од прегледот и го покажавме сликичето од ехо и ја прашавме дали знае што гледа. Ни рече, знам бебче е тоа...знаев јас дека детелинката со 4 листа што ја најдов ќе ми ја исполни желбата и и се насолзија очињата... душичка мила, цел ден ме гушкаше и галеше! Секако, изгорени од предходните негативни искуства, и објаснивме дека постојат разни ризици и дека мора да бидеме спремни и на добро и на лошо при прегледите... но таа беше таа што секој ден ме храбреше и ми кажуваше " мамо, се ќе биде добро, мора да биде добро! " Искрено и кажувам за секој преглед, што проверуваме и зошто, заедно гледаме сликички и се галиме со мешето! Многу ме чува, помага по дома, смислува имиња... Бараше да и ветам 2 работи: - дека нема бебето да го направиме премногу галено - дека се што ќе купиме за бебули ќе бираме заедно! Здравје ќе гледам да и ги исполнам! Мој совет ти е немој да си ја скратувате оваа заедничка радост, голема е веќе, повеќе може да ја повреди тоа што нешто толку важно се криело од неа!
Бубале тешко е човек да те означи..Кај мене исто што викаш како засирени топченца имам на градите и ти велам од време на време ми е како да ми надоаѓа млеко,а инаку не се потам за чудо.Мислев градите ке ми се зголемат ама абер немаат. Малата знај дека сум трудна уште од првиот момент.Заедно им кажав и неа и на мажот ми.Некни ми вели мамо кога ќе одиш на болница да ти го извадат бебето тато нема да оди на работа ќе седи со мене дома?!И велам да душо.А вчера ќе се стопев од среќа.Имаше само едно мастиче.И и велам ајде да си го поделиме.И ми вели НЕ.И го зеде мастичето и ми дава половинка и ми вели еве за бебето мастиче.....и од време на време знае така нешто да ми даде како на пример од чоколадото и ми вели земи дај му на бебето.....од добро стоење ке дојди ке го бакнува стомакот.Тоа ми се најсреќните моменти
Хехе, мене само чак норис би ме тагнал, ама го нема да зе зачлени а lucerка колку е страра твојата ќерќичка? мојата 4 години се интересира како дошло бебето во мешето, колку објаснувам се повеќе логика бара корегира и потпрашува...
Чешити се малите.И мојата е толку.Ама мене уште ме нема прашано како дошло таму бебето,а ако ме праша незнам што би и кажала дали штркот го донесе или?!?!? Кога ѓи фрла и крши играчките и велам немој ќе ѓи чуваме за бебето и одма се смирува.Многу сака да и се роди братчето,само ме прашува уште колку,уште колку
@KikuFFka и јас сум 34/1 г.н папочната на моево на раменцето му беше , а првото го родив умоткано околу врат со папочната исто три пати и излета со све плацентата па немаа потреба да ме стискаат ама не е убаво за бебето така првото пред искачање се имаше умотано и никој ни ехо ми немаше направено да го види тоа , затоа може до пораѓај ќе се одмотка бебулето твое на следното ехо ако е пак умоткано сигорно ќе те советува док. што и како ќе биде.
♡BuBaLe♡ eve jas nekolku pati te tagnuvam be.. Chuck Norris sum Inaku ti go kopiram nikot i paste mu pravam vo odgovor i pred nego stavam samo @ i ete siiiiiii