Многу да се пазиш душо.Ако ти кажат, тогаш подобро ќе е во болница да останеш.Ќе бидеш цело време под контрола.Со лесно и позитивно да мислиш.Многу е важно да си спокојна,бидејќи стресот не е добар за време на бременоста.Гушки за тебе и бебушкаhug:
Се навикнуваме, се учиме, си се гушкаме. Чудно од почеток ама се прилагодуваме. Со лесно тебе и на сите идни мамички.
Ќе издржиш мила се ќе биде добро верувај , денешниве бебчиња навистина ептен се нестрпливи за да искачаат ама ќе мора да издржат уште малку во меше за нивно добро биди силна , што повеќе труди се да одмараш и да бидеш смирена со позитивни мисли
Ce izdrzam moram samo sto sega na nisto ne licam me dounistija so ova iglive mi idi u .. Da zaminam koga ce vidam igla.. Sega kalium mi falelo nesto povrzano so srceto abe dupki dupki na site strani utre pak treba da davam krv puknav
Офффф мила ајде само за добро да е мајки сме и најсилни сме за нашите најсакани буциња ќе издржиме , како Господ никој не е , те гушкам и ти праќам сила
Мешенца мене ете кандидата ми ја нема веќе , мокрачата вчера резултатите супер покажаа нема ни инфекција ни некаква бактерија , крвта супер и железо и шеќер се супер а јас се убив од чешање ме чеша отворот од кај што се мочка дури и крв на гаќите имав малку од тоа и кога мочкав сега имаше крв неколку капки и во шољата од што ли ќе да е ? Незнам веќе што да правам па сварив цело тенџере камилица чај и секое идење во wc ќе се одмивам па да видам така ... Што мислите вие?
A da se javis na lekar neli e malku podobro? Ili ako mozes idi da te vidi, da ne si slucajno otvorena pa poradi toa imas krv..... m?
Не крв имам од отворот од кај што сее мочка зашто многу се чешав јас го прашав гин. и ми кажаа декаа не знаел зашто така ме чеша бидејќи се чисто ми покажале резултатите и сега треба сама на себе изгледа да сум доктор па да го најдам виновникот што ми ја иритира "комшивкава" почнав од синојка да се измивам со камилица и ќе видам може ќе се смири малко.
А да смениш прашок за перење, или да ги вриеш гаќите и да ги пеглаш? Може си само преосетлива сега и да ти сметаат такви работи.
Toa e duso,vo bolnica e uzas sekoe sabajle ti zimaat krv,infuzii,plus drugi terapii no bidi silna se ke bide vo red ti si silna mamicka i ke izdrzes
Јaс пoреткo кивaм нo си кивнувaм и јaс се држaв зa стoмaкoт кoјзнaе кaкo и е внaтре кaкo земјoтрес не oсекaaт
Жени, јас бев вчера на скрининг, 22+1 ден по менс, 3 дена поназад по големини. Се на се, докторот рече е задоволен. Ама девојкава наша ептен е напрчена во муцињата, немам вакво нешто видено, хахах (на татко и, јас немам напрчени муцки). Си расте, докторот рече се е супер. Крвната слика е ОК, уште си е во границите, само малку послабо од минатиот пат. Ќе јадам повеќе цвекло Ајде сега, полека полека, да си ја ситниме втората половина од бременоста, почна побрзо да лета времето сега. Што значи постелка на преден ѕид? Тоа го прочитав на извештајот отпосле дома кога дојдов. Тоа е ОК, така? OPV b.o. i SA + ???? Овие дека мм ги зеде отпосле од докторот, па незнам што значат. Ако има некоја поупатена, нека ми каже
Постелката може да биде на задниот или предниот ѕид на матката. И двата се ок. На преден ѕид, само поинтензивно ќе ги осеќаш ударите на бебушот.
Ќе пробам и така мила фала на совет ептен сум осетлива во вторава бременост па ваљда ќе помогне тоа ги вријам посебно и да ги пеглам