Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Пчелке а уринокултурата стерилна ти е?

Pcelka94 likes this.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Што е најинтересно покажа стерилна и брис за кандидата исто , затоа се чудам што ли ќе да е :) на крај испаѓа изгледа дека гаќиве се виновникот :)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа не пипкај таму веќе, не чешај, оти осетлива е кожата таму.

4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Сега од камилицата ми се подсмири гледам некако делува чајчево :) , и сега камилица со мед ќе си сварам да си пивнам па ќе се смири поубаво :)

5. flower30

flower30 Форумски идол

Ja moze pak so smesno prasananje:Dpred nekoe vreme edna feminka imase pisano koi shamponi/regeneratori ne treba da se upotrebuvaat vo bremenost ,pa sakav da prasam dali maska so agranovo ulje smee?? Sakav da kupam maska za kosa pa na bea pisuva vo sostav agranovo ulje pa dali da zemam??

6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Шампони против првут се забранети.
    Арганово уље може и против стрии , нега на лице и како дел од состојките во шампон.

flower30 likes this.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Fala ti za brziot odgovor.Ke si zemam sega da ja probam.

danichap likes this.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Избегнувај и разни сапуни и гелови за миење, пробај 2-3 дена само камилица и сода да користиш, не е страшно ниту штетно ќе издржиш зошто некогаш и средствата за хигиена знаат да направат реакција!

10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Добар ден добри мамички, денеска е ден за фрузура и за шишање...не ја бива вака, лежејки дома заборавам и да се исчешлам и да се исчупам... а ќерето мора да има убава мама!
    Море убав ден денеска, а плус тоа среќна сум оти вчера на скринингот докторката беше ептен задоволна од развојот на момата моја, си одиме со 10 дена напред во развојот, ми кажа долгонога ќе била (мама е 182 цм. висока па има на кого ) и околу 1,5 кг. сме стигнале:l:.
    Ноќеска за прв пат почнаа и грчевите на нозете и поинтензивна киселина ама и тоа е дел од бременоста, ќе помине за 2-3 месеци ;)
    Убав викенд на сите ви посакувам:sun::sun::l::f::l::sun::sun:

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@zalosna издржи мила,држи се и биди јака и со позитивни мисли и се ќе биде добро.За малечката знам колку ти е тешко,јас бев иста април месец кога заглавив во болница 9 дена и мм не ми ја донесе за да не се плаши и после тоа ми беше лута само пола саат па на крај ми се џитна и не се одвои од мене.Ќе заборави,малечка е а и ќе и надокнадиш после тоа само ти биди добра сега со бебето па се се заборава и се надокнадува.

zajka1, zalosna and only44you like this.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Mesinja ja spored rezultatite imam bakterija vo urinata i poslabi zelezo i hemoglobin,kolku sto se razbiram.
    Vo ponedelnik ke pravam urinokultura da vidime koja bakterija ke iskoci:(

Attached Files:

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не да имаш бактерија, ајде до понеделник ништо, во понеделник уринокултура и пиј многу брусница, можеш тоа и одма, брусница без шеќер, избегавај шеќер, избегавај бело брашно... Не се сеќирај тоа не е нешто што е ретка појава, сите ја имаат ;)

Хемоглобинот ти е на долна граница ама не е ниско, не е за лекарства, калинки, цвекло, сканаќ и ќе се оправи ;)

flower30 likes this.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@flower30 не мора да значи цела бременост ми беше вака урината, а уринокултура 3 пати правев стерилна беше. И крвта не е многу слаба.

15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

За тело користам бебешки шампон а доле секогаш со млака вода се измивам никогаш не сум користела купки и други хемикалии само ете секоја бременост е различна првата ми беше како мед и млеко ама вторава не може иста да е , ајде уште малку имаме 3 недели брзо ќе летнат хаха:)

Sunshine_1979 likes this.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

@AngelOfArh @kristina.k jas osekam ovie 2-3dena deka malku mi se vrti pa si rekov namaleno e zelezoto.A deka ovaa nedela me boli stomakot (kako da me sece) koga mokram i doktorkata rece urinokultura da napravam.Arno ama jas sabajle ne mozev da dodrzam i dvapati mokrev pred da idam vo laboratorija:$:$.I sega ponedelnik urinokultura ke napravam da vidime sto ke ispadne.Pa daj boze da nema nisto(ama nekako ne veruvam:)).
    Angel,Za caj od brusnica taa na Vitalia bese najdobra da se pie ,taka?ti takva piese?
    @kristina.k vie kako ste so bebceto?kako napreduvate? Sega e najubaviot del-guskanjeto so bebceto ,taka:inlove:

kristina.k likes this.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@flower30 овие два дена супер сме (fingers) првиот ден двајцата плачевме :D
    Преубава е и бременоста уживај во секој момент, после чудно е без мрдањето во меше, а гушкањето со бебуш е незаменливо. :inlove:

18. flower30

flower30 Форумски идол

Ajde daj boze se da e super i da si napreduvate kako treba.Jas eve ja osekam kako mrda sega ,kako salto da pravi vo stomak:$:Dama i edvaj cekam zdravje da dojde denot da si se guskame :inlove::inlove::inlove:

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Цвеќенце, да тој на Виталиа, 85 денари е кутија во Еурофарм, најефтина досега што сум нашла. Чим имаш симтоми некоја вештерка има ќе ја решиш не се сеќирај ;)

flower30 likes this.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

I jas imav bakterija vo urinata, piev dve dozi antibiotik, i posle edna nedela pak simptomi na infekcija, i mene me secese dole koga mokrev i cesto mi se odese, napraviv urinokultura izleze sterilna, ne znam sto da mislam. Vo meguvreme pijam brusnica od Vitalia. Da ne znae nekoj vo Avicena, Adria lab ili nekoja druga od privatnive kolku e urinokultura i dali rabotat so upat od maticen?