Девојчиња, ај да ве прашам нешто оти ме загрижи. Јас природно имам испапчен папок, е сага можете да замислите секој ден повеќе и повеќе излегува на надвор како топче. Денес од сабајле, имам страшна болка кога ќе го допрам папокот, т.е. некој милиметар-два над папокот. Значи боли на допир и осеќам малку стврднато под кожата. Вака на движење не осеќам болка. Инаку сум 22+2 денес. Ако имало некоја со слично искуство ве молам споделете, оти ме плаши да не се има направено нешто што не треба. За жал вчера кога бев на преглед немав болка за да прашам, денес почна да се јавува и тоа доста наеднаш и интензивно.
Nie ushte sme so meshence ne sme se olesnile utre zdravje Boze odime na bolnica pa ke vidime sto ke se sluchuva, ma da mi najavija deka ke mi stavat provokacii oti jas aber nemam od bolki i ne sum otvorena a terminot bese do vcera poz mamicki ako mozam ke ve izvestuvam kako sum i dali ima nesto novo
Срцка оти не се јавиш кај матичната/от? Не трпи болка, ако е сабота извини му се. Подобро е така отколку да трпиш болка.
Ќе се јавам, пишав порака кога ќе е слободен да ми врати, оти беше дежурен вчера и сабајлево па може да спие. Во меѓувреме тука прашав дури да ми врати
Немој да се плашиш ама ич.Мене хемоглобинот ми е послаб па не ми дадоа лекарства,само појачај железо во исхрана природно.А за бактериите ич да не му ја мислиш,може да нема ништо,јас кога останав бремена имав во бактерии 3 +++ и леукоцитите ми беа до плафон па кога правев уринокултура искочи дека немам ништо па немаше потреба од лекарства и беспотребни грижи.Кога повторив крвна слика со урина немаше ништо,чисто се затоа олабависе и пред време не се нервирај.
@jacqueline.s и на мене почна тој период да ми излегува попокот и ме боли.Сега на моменти е повеќе нанадвор,па некогаш како повлечен.Барем јас така го чувствувам.Нежно е местото нормално е да имаш болка на допир.И јас имам таква болка.Нема да се допираш и нема да те боли Само кај мене и бебето некогаш ме мава со рацете низ папок и тоагаш ѕвезди бројам.Не се секирај нормално е.
@jacqueline.s јас немав и немам испапчен папок ама болка осеќав со првото околу папокот. Мислам дека ако постелката ти е на преден ѕид и бебето потпрено напред болката е поинтензивна. Ама сепак консултирај се со доктор.
Мами, ај ве молам давајте ум и совет дали ми е потребен скафандер за излегување од болница! Терминот ми е при крај на јануари, имам обезбедено транспортер и планирам наскоро да купам и облека па останува недоумицата дали ќе ми треба скафандер или само ќебенце!
@Sunshine_1979 Твое право, јас да сум не би носела скафендер. Транспортерот е доволен јас мислам ќе си го облечиш убаво бебето, со едно кебенце, или вреќа шо било. И така од болница право дома ќе си одиш.. Незнам ти си знајш, јас да сум вака ќе направам
И нешто офф топик, ај помогнете ми кажете каде да најдам мој мали пони играчка која ми треба за роденденската торта на ќерка ми како укрси, немам сила да шетам бидејќи утре влагам во 36 недела
Mene denov ich ne mi e po keif Se mi e naopaku i se nerviram mnogu neshto za sitnici neshto za pokrupni raboti neshto nemam poima za shto i dali se mi se sobrani povekje raboti eksplodiram deneska Eve veke i pametot mi se vrti mislam od nervoza,bebush kloca cel den dali i nego go nerviram pa se buntuva.. epten mi e zhal za nego shto taka se osekjam ama posilno e od mene
Гледам TLC... кој е дома нека пушти. Емисијава се вика Породилни игри. Хаха интересна е и си велам камо кај нас да има вакво нешто хаха @Mariangel дефинитивно ќе ти помини нервозата.