Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Комолицирано е кај мене имам скулиоза со кифоза и сега од бременоста имам страшни болки во грбот ама чекам да наполнам барем 30 недели да ме оперираат царски рез :sweat:

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    верувам како не.На Бебуле и велев дека ке ја фати мајата за да остани трудна,а тебе те прашав оти не спиеш?:D:D:D

На Tinushka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Не се разбирам баш ама ти посакувам со лесно да ти е

На Bebulleee и Tinushka им се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ајде добро утро милички :) јас како најстрвна во последниот месец уште посабајлечки мрсничко ми се јаде хаха :) едвај чекам мм да си дојде утре чваркички и мевце да ми донесе од село :) малечкото во меше ни минута не одмара шутира ли шутира по цел ден и цел ноќ ме клоцка како да сака фудбалерче да биде :) :)
    Имајте убав ден мешенца :*
    @Bebulleee иди уште денес на дежурно нека ти ја извадат даа пломба и нека ти го остават отворен да се смири или ако е ептен при крај нека ти го извадат да не се измачуваш болки да трпиш .

На Fatalnata и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Добро утро и од мене! Јас ја буткам 15та недела, да ви кажам право јас се осеќам одлично, само онаа расеаност и деконцетрираност ко да ме напаѓаат. Губам воља за работа околу 14 часот и сум буквално бескорисна тој период. По дома ми е кај паднало таму останало, ама решив зимава да ја прогураме а здравје на пролет мајка ќе си ја земам да ми помогне да ја исчистиме куќана пред да дојде бебуле на свет. Вчера сум била на концерт, си поминав феноменално, прекрасно, уживав цела вечер. Е сеа да ве прашам има некоја веројатност малиов миш во мене да го осетам уште во 15та недела? Пред некој ден ме боцкаше десно доле, ко слепо црево недајбоже се исправив и престана, пак се свиткав пак почна. Потоа станав ја ставив раката таму и скроз престана ама ко да ми помина нешто од внатрешната страна осетив, црвецов е или цревата се буткаат место да му направат, ептен ме буни. Битно убаво така ми дојде. И цело време на десна страна осеќам дека ме боцка, ќе седнам или ќе станам и прекинува одма. Имајте убав ден, јас морам да го работам овој прекрасен ден :(

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ај добро утро и од мене.И јас да ви се придружам у ненаспаните,изгледа дека цело време лежам и ноќе сон не ме фаќа а и место не ме фаќа во кревет,неможам да се наместам ни лево ни десно.Умрена сум за спиење ама ко ќе легнам неќе и крај.Не памтам кога последен пат спиев три саати без престан.Оваа бременост многу рано ме фати несоницата,со првото последните два месеци ради дебелината и големото меше а сега крш,неможам веќе.Инаку мене таман ми се отвори апетит сега пак почнав како пиле да јадам,не ми збира желудников ништо,среќа само што немам киселини и среќа уште не сум поправена ни грам :)
    Имајте убав ден сите :)

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Иви и јас немам апетит, уствари немам за храна, имам само за овошје, ташната за на работа полна ми е со овошје. И исто не ми збира желудников ништо, со кришка леб со манџиче никогаш не сум се најадувала, сега и таа ми е многу, кога јадам ручек со супа мора да ја изедам супата па попосле од ручекот. Поправена сум едно килце само.

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мамички едно прашање... Со што ги депилиравте мустаќите во рана бременост? Се глеам сабајлето, ко Гоце Делчев сум се напраила (facepalm)
    До пред да останам бремена со крема Veet се правев и немав гајле месец дена.... Сега не знам дали би имало некаква штета ако се правам пак со кремата , или да се правам со лепенки ?

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Незнам шо да направам, досега 2 деца ќе родев со овие болки.
    Тука до нашето село има еден човек стоматолог е, и многу го фалат.. Ама дека недела(будала колку сум за да не вознемирувам друг трпам ужасни болки)
    Утре планирам да одам Прилеп кај матичната да ми го извади и да се куртулам.
    Сабалје во 6 сато си легнав... во 8 станав од спијање не ми се спија ама болкиии, незнам шо е ова од никакво апче не ми поминува кетонал само се напив сношти кај 4сатот ми помина за 20 мин ама ко станав сабалјево неможев да се исправам од желуникот..

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mila jas skoro imav bolki vo zab i mi pomogna 1 sholja mlaka vodichka so 1 i pol lazhichka sol vnatre, zemash pogolema goltka i ja drzhish na zabot shto e mozhno podolgo i plukash taa goltka zemash druga goltka i se taka nekolku pati kolku mozhesh povekje.. Samo toa mi ja smiri zabobolkata mene :) Se nadevam kje ti e i tebe od pomosh :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Исто,исто срцка,синоќа вечерав мандарини и банана што не ми се случило до сега.Термит станав за овошје и зеленчук,само од тоа ми е убаво на желудников.ама нормално е,како ни расте мешето така си се поместува се внатре нема многу место за големо количество на храна.Плус јас и ти сме тука со неделите,те читав дека си го осетила бебуш,чудно е на почеток ама многу убаво и сега како ќе поминува време се почесто и посилно ќе го осеќаш.И јас во 15-та негде го осетив и еве веќе цела недела ме поздравува :D Уживај сега во периодов и клоцкањето што следи :)

На AngelOfArh и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    majka90.jpg (facepalm)

На KikuFFka, zalosna, Sunshine_1979 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс вчерa вo сaлoн сo вoсoк ги депилирaв и ме исчупaa ,пa aкo сум бремена треба дa сум и убaвa хехе a не жбунoви нaсекaде ,некoј некa кaже и другo мислење.

На Mariangel, Bebulleee и only44you им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Добро е не сум сама. Ја мислев нема да ми веруваат дека сум ја осетила бебушка, ама убаво ме погали. И сега секој ден ја осеќаш или повремено?

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не,не таман си е и првото го осетив тој период :) Првиот пат негде пред една недела го осетив како да ме погали под пупакот од страна негде и знаев дека е бебули,после тоа два дена не го осетив па после тоа пак.Обично навечер го осеќам по еднаш до два пати.Вчера ме поздрави два пати :) ама да знаеш нормално е на почетоков да не го осетиш и неколку дена,поинтензивно кога ќе помине уште некоја недела.Битно почнаа да не поздравуваат :)

На AngelOfArh и Fatalnata им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Леле што убаво, ме поздрави и мене бебушка моја, ама сум среќна, сега едвај чекам и татица да го поздрави :D

На zajka1, ivi1987, Tinushka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    I jas moeto bebche go osetiv vo 15 nedela :) sto e skoro pa nevoobichaeno za prvorotka :) bas nekako nezno kako da mi go galkashe mesheto od vnatre i ne bash sekoj den :)
    zatoa pak sega oti ni e ubavo vo meshe ne sakame nadvor :)

На fairy88 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Еми од кај мама има ли поубаво, ајде буцко искачај има други тетки што чекаат на ред, а машала има и тетки што им се јаде мекици :D

На flower30 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Nisto i denes me vratija :) nemam bolki :) postelka zrela, bebush odlichen, ne sum voopshto otvorena, ne vredelo ni so provokacii mi kazaa :) domoliv za carski ne me fakjaat i sega mi dadoa rok uste nekolku dena da me fatat bolki i pak ako ne me fatat cetvrtok na kontrola :/

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    @http://forum.femina.mk/members/danichap.40565/
    Нити сум прочитала дека шампони против првит се забранети во бременост,ниту некој ми кажал.Јас користам Head& sholders и до сега ништо не ми фалело

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.