Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    За депилирање што прашувате.... досега редовно депилирам раце, нозе, и интима издепилирав, веѓи, мустаки... се.... Ама со восок :) Да не бидеме шуми, хахахха!!!

На mimidjon и only44you им се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @Bebulleee срцка иди кај тој човек не се труј со апчиња само , нека ти олесни малку јас имав така болки еднаш и докторот ми дојде скоро во 0:00 и тоа недела , ми го извади забот и бел ден видов тоа му е работа и ќе си работи ако сака пари хахахха иди не седи дома да трпиш.
    За депилирање цело време си се депилирам со восок ама баш секаде.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Предходно веќе ја имам напишано листата на продукти кои не се користат во бременоста. Конкретно за шампоните, оние против првут содржат Salicylsäure, на пр. Stierproxal, или шампоните кои содржат Teer кои не се препорачливи во текот на бременоста.

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.881
    За јадење и јас не сум стрвна и гладна, ама поучена од тоа дека неколку пати ми се слоши од глад оти не ми се јадеше и после наднаш прегладнев, сега пазам, гладна не гладна 3 оброка да изедам. И да не ми се јаде, седнувам и каснувам. Желба само за овошје имам можам тон да изедам, за друго не.

А бебето го сетив и јас, околу 15та недела после почесто. Сега се сеќава и преку стомак :)

Депијација јок, немам мустаќи, бричам нозе и препони, рацеве треба да ги средам со восок, ама не иде време :) И стварно се трудам да сум убава трудница, многу жени кога ги гледам се несредени, а бремени. Може си имаат мака, несоници, болки, како и да е, јас сум си ветила дека ќе се грижам додека можам за себе. Трудна сум, не сум болна :)

На zajka1, Fatalnata, Pcelka94 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas pa cela bremenost se mijam so Garnier protiv prvut, pojma nemam deka bil steten.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Гледам и јас да јадам, таман работа, мора да јадам ја за да расте и моето јаболче :lol: Оваа недела сме јаболче :lol: Ама ете моментално сум заглавена на работа и не можам да излезам па гнетам јапонски јаболки, 3та по ред, едвај чекам да завршам па ќе се почастам со некое мевце, таман за ручек.

Иначе за средување мене многу брзо ми растат влакната и стварно немам време за депилации. Имам купено восок или јас или ќе ме среди некој пред породување некое време со восок, а до тогаш бричот. Јас сум плава, плави ми се влакната ама сега од витамини и хормони растат брзо. Косата многу ми се разубаве, иако ми паѓа од што многу ја врзувам, сега малце ќе ја одмарам пуштена, ноктите ми се остри и јаки како никогаш. За облекување гледам да сум скоцкана секогаш, подобро во едни фармерки ама тип топ, отколку во нешто што не ми доликува или во вреки да одам. Додуша одам и со хеланки и со туники, ама гледам тоа да е за викенд, а преку недела поелегантно.

На only44you, mimidjon, Viktorijaaa5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Mesinja ,pak jas so nelogicnive prasanja:D,utre oti sum na rabota ke moram doma da mokram(kupiv sterilna casa)pa mm ke go pratam da ja odnese vo laboratorija.
    E sega dali znaete otprilika kolku vreme treba od "procesot na ostavanje urina" :)do nosenjeto vo laboratorija??? Zaboraviv da prasam koga bev vo sabotata.

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @flower30
    Најдобро е веднаш да се однеси, и да не се ниша урината во чашката.
    - Колку шо знам можи да постој 1 саат.Епа ако не сум точна нека ме поправи некоја.:)

9. ance87@

ance87@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Pa bi mu trebalo okolu pola saat verojatno(najveke do saat) pa zatoa prasav

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Epa togas ke ja ubrzame rabotata:)
    @ance87@ znaci ne prviot mlaz??

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @flower30 Ko proveruvav mokraca jas bitola kaj kosturski sestrata mi rece deka nemoram da go pustam prviot mlaz nastrana.
    Razgovarav i so familijaren prijatel- doktor mi rece podobro biloo i prviot mlaz vo caskata za da se ispita podlaboko, sto ima vo prviot, vtoriot mlaz... Neznam so da ti recam javise sabaljeto ke ti kazat od tamu znaat tie.

13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas sekogas doma mokram vo sterilna caska mm ja nosi vo laboratorija za saat vreme otprilika ja ostava tamu, a tamu otkako ke ja ostavime mislite odma ja zemaat za obrabotka, vo taa guzva sabajle. Obicno nosam vo prolece, pobrzo davaat rezultati. @flower30 vo koja labiratorija ke ispituvas, jas sega sakam avicena ili adria lab.

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Ова го има на страницата на авицена како правилно да се собере урина. :)

За преглед на урината и/или уринокултура неопходно е да се земе, после лична хигиена ( тоалета со топла вода и сапун ), првата утринска урина ( среден млаз ) во стерилен сад и во најкраток можен рок да се донесе во лабораторија. Ако не сте во можност да дојдете веднаш, урината може да се стави во фрижидер. Прегледот на примерокот од урина треба да се направи најкасно 2 часа од неговото земање, а максимално 4 часа ако урината се чува во фрижидер.

Најдобро е да е искористен средниот млаз бидејќи се избегнуваат било какви загадувања и резултатите се најточни. :)

На blessed2, Miss.Sweet, coconaut и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Bebulleee ke nemam vreme da se javam sabajle,otvaraat od 7.30 a jas veke toa vreme izleguvam za rabota.
    @coconaut jas vo Avicena ke ja nosam-tamu vo sabotata i krvna slika pravev.Zadovolna sum od niv ,imase mnogu guzva ama mnogu brzo rabotat i usluzlivi se i na vreme gi prakaat rezultatite.
    @RainBow fala (ete objasnile za takvite kako mene:D)-jas ke gi "fatam" prvite 2casa od ostavanje na urina :D
    :D

На kukla21 и coconaut им се допаѓа ова.
  16. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Јас се осеќам супер и да ви кажам дека си ја осеќам беба во мене како си пливка баш како пеперутки како да се бранува нешто во мешето. Баш когс бев на ехо како легнав го осетив тоа чувство си реков нешто од позитивна трема од возбуда и докторката ми вика леллее колку е активнооо си пливка си мрдка,а тоа беше 12полна недела.. активно бебенце на мама. Баш сега си го сетив на десно од папокот си пливка :* така да можно е да се сети мрдкањео и порано.

На flower30, ♡BuBaLe♡ и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Moja koleska bese na ispituvanja i i kazale deka i taka urinata ne e sterilna, deka za bakterija se zima urina so kateter a ne se mokri vo chashka. No nikoj ne pravi taka nazalost. Ova e od poznat urolog od svetot, ne e od doktor od klinika.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mila jas 5-6 pati imam praveno poradi problemi so bubrezite i mene sekogash mi vikaa nautro da ne se izmochkam tuku vednash da se odmijam so voda i sapun i potoa da ne se brisham voopshto tuku da go ispushtam prviot mlaz nastrana a veke drugiot del vo sterilna chashka :)

На flower30 и slobodka им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    I jas taka ke napravam utre,jas inaku prvpat pravam urinokultura i zatoa ne znaev.Ama tuka ste mi vie ,ne se sekiram;)

На Mariangel и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Na mm ama ich ne mu se slusha za seks |( Pochnav da se nerviram,izgovorot mu e deka mu e strav za bebush a ne znam zoshto ne veruvam vo toa? Mislam treba li da mu nacrtam deka imam normalna bremenost i deka ako ima nekakov rizik doktor ke ne predupredi? Chuden mi e, eve veke 3 chasot e on si nana a jas ne mozham da zaspijam od misli :drunk: