Мила мие цели 7 месеци немаме односи иако имам нормална бременост и мојов е ужас не сака и толку... на почетокот со молење едвај ќе ми напраеше ќеиф а сега ич бре ко да не сме маж и жена ама па затоа кога ќе се породам ќе му ја мисли хахаха @zalosna срцка како си , дали сте подобро .
Da mila podobro sum cekam deneska da mi kazat dali ce me pustat doma so lekot od koga go namalia dobro reagirav bebus si e ok i jas nemam bolki..samo izgleda do kraj na bremenosta ce treba nekoj tabletki da pijam to e se..
И ние на поле секс сме тапа, прво не сакаше пред докторот да даде амин, после ја со антибиотиков и кандидава, па едвај чекам сега да се исчистам и да поуживам малце, а еротски соништа тон, поготово дека ја читав 50 нијанси последната книга, оф леле мори мајко, иди да те видам
Cuti znam kako ti e kolku solzi sum pustila za toj pusti sex..edvaj raka da pusti a cim pusti nervozna sum i ko diva macka odma se trgam em sakam em nervozna sum zosto demek posle tolku vreme se setil na sex de ..abe katastrofaaaaaaaaa i jas i toj Se si go zamisluvam so druga i potajno si placam za nikade sum znam
Кај нас не е лошо на таа тема, неможам да се пожалам. Изговор - бурните хормони за време на бременост, а тоа некого го пали Прво тримесечие чекавме, т.е. импровизиравме Од 4ти месец на ваму си е ОК.
I jas imav eden period takov.. Koga sakashe mm pochesto sex jas mu vikav ti pa samo na toa mislish nishto drugo ne te interesira i se lutev,a sega pa koga skoro pa ich nemame se lutam i si mislam deka ne go privlekuvam deka sum mu debela deka saka nekoja pozgodnichka u krevet.. Bash sinokja ova mu go rekov i me karashe vika ako nekogash si mi bila najubava toa e sega i ne si stvaraj dzabe nervozi i takvi misli.. Ama aj veruvaj de Mislel za bebeto a ne znam ni jas kolku pati mu objasnuvam deka ne mu smeta na bebeto Aj se nerviram
Cuti istoto e i kaj nas ..duri nekogas koga ce pokusa da mi se priblizi (mnoguuuuuuu retko) kako stram da me vajca mi se cini kako se od pocetok da e i neubavo se osejcam ama toa e nekako ce isturkame do kraj pa ce vidime posle kako ce bidi zdravje samo
Мешенцааа ама сум се натепала чварки абе и синко во меше слави само скока и шутира од среќа каснал мрснечко хахахахха
@Mariangel не се нервирај,многу мажи не сакаат да имаат секс кога сопругите им се бремени. Кај мене сексот е забранет,но пак ме јаде црвот,викам можеби ќе оди со друга.Се некои такви мисли ми се вртат во главата.Не дека некаде е излезел се е дома,ама се нешто нервоза ме тера кога помислам на таа тема.Инаку врвот беше кога го прашав дали му фали секс,ми вика па не баш.Ставив си во главата дека ќе немаме секс и некако немам некоја желба.Кај мене па обратно,јас па имам голема желба. Туку овие денови се се караме и двајцата сме нервозни.Вчера се испокараме за неговите.Ми вика се сме криле од неговите и требал да внимава што им збори(исто не знаат дека лежев во болница и не ги знаат точните проблеми кога ѓи имам).Сега се кара зошто не им кажеме што име планираме за детето.Па и свекрвата вчера не праша и кога кажаме дека немаме одлучено,ни вика е ако де кријте го името.Претходната бременост уште одма во 4 месец имавме име го кажавме на сите и кога не успеа бременоста, реков додека не родам дете на никој не кажувам за името.Сега ја врте работата,демек мајка ми да беше жива ќе сум и го кажала името,а од неговите криеме како да не му се родители. А, што ме највеќе нервира кај нив е кога кажам нешто,гледат одма да истрапаташат на сите.И треба ли за се да потсетувам да не зборат по народот,што правам јас тука.Викам му збори со твојте да не зборат се што им кажеме, м вика ти на нив уста не можеш да им затвореш. А и друго, свеки планира да дошла тука да ми помагала со детето.И тоа три месеци додека и е максимум дозволено да седе без виза.И вчера татко му коа му запна, ти додека мајка ти е таму треба да одеш на терен на работа,они сами ќе го чуват детето.Овај мојот вика неќам-дете ќе ми се роде,јас по терени ли да се мавам,татко му оди што ќе правеш таму нема да им требаш.Па ми пукна филмот па им кажа,ако маж ми е на терен кој ќе пазарува.Свекрвата не може да ја пратам до продавница или до апотека кога појма нема од јазикот.Значи пак јас треба да излавам,а од озгоре треба и бебто да го влечам со мене,оти сигурно само нема да го остава. А, и елката не ми стаса.Виде на интернет врнале му ја на продавачот Денеска сум многу негативна,ама мораше некаде да се искажам...
Mesinja eve i jas da pisam,sabajle go prativ mm ja odnese mokraca za urinokultura i sega ke vidime so rezultatite sto imam i sto nemamSe smeevme sabajle mu vikam da vozis vnimatelno da ja odneses cela do laboratorija,ako ne ke ja sobiraat od kola Inaku da ve prasam -za skrien seker mene mi rekoa da ispitam 24 polna da bidam -e toa bi znacelo deka treba 25+1 pa nataka neli ???? Da znam koga da idam da baram upat
More kakva sneki meki nikoj nemi treba ni majka ni sveki sama sakam da si gi rastam decata..ne sakam da si imas kavgi so mazti ama ako imas sansa ic da ne ti idi usto poubavo za tebe ce bidi sama se leka poleka..da si uzivkas so maloto zdravje samo
Јас викаше да дојде на кратко,месец највеќе да не биде без ич.Му бев рекла на мм дека не е добро дека мајка му ќе губи од работа,ама она сама викаше јас ќе дојдам колку сакам да ми дадат слободно толку ќе ми дадат.И прво беше зборот за 40 дена да седела тука, е сега вика,а не јас ќе седам 3 месеци.И што да и правам,не може да и кажам неќам да седеш толкудолго.Додека живеевме заедно замараше за некои глупости и се се нервираше со неа,оти ќе требаше да и преречам.Сега ич нема да ми е гајле,предупреди го мм дека ако почне мајкаму да ги изведува истите глупости како порано ќе и кажам и нема да ми е гајле дали ќе се лути.
Само да ви кажам дека труднички панталони, фармерки и тренерки имате во Мегафешн (спроти Рамстор - Центар, кај МИ-ДА Моторс и на Бит пазар) и тоа мислам дека се на 50 % попуст. Јас си земав од таму тренерки супер се погодија а цената смешна 300 ден.
@fairy88 Имај во предвид дека ќе биде потребно да отидете на педијатар, ти на гинеколог, до аптека...не е само пазарењето. За околу бебето ќе додје патронажна сестра која ќе ти објасни се што е неопходно. Околу детето помош некоја не треба. Него му требаш ти. Повеќе трпи домаќинството кое секако ќе се стави во втор план и готово. Доколку жената е на место секоја помош е добредојде во оваа фаза. Мајка ми беше на посета исто, но немав никакво мешање околу бебето, ме помагаше во домаќинството. Ако е помагање е добро, да не е одмагање. Во своја куќа како млада снаа и дете да се чуствуваш. А мажот ќе ти треба, и тоа многу, никако праќање по терени. Не само за горенаведени обврски, туку и како партнер кој ќе пружа емоционална поддршка. Едит: Најде ли Хебаме?