Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Fatalnata кај сите е различно, по некое правило прво мукозниот чеп ќе отпадне, ќе забележиш крв, па може водењакот да пукне, па болки почетни горе како стегање и отежнато дишење, болки во карлицата, коските над задникот и пубичната, па менструални и се појаки и појаки.. оние главните ќе те стасаат на болница после инфузија провокации. Сега сигурно секој ден ќе одиш на контрола, а нелиза царски спомна или... ?? Е Струга прво природно одат стално. Како ќе дојде така, ситно броиш ти :) Само со лесно!:hug::l:

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala vi germanki na odgovorite,epten ste mi od pomosh :*

Jas pochnav i nadvoreshno da go gledam dvizhenjeto na nemirnovo choveche vo meshe i mnogu mi e ubavo a i konechno i mm go pochuvstvuva so raka dvizhenjeto i toa 3 pati :inlove: :sun:

На flower30, fairy88, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    И нашата клоца многу, ама инаетчивче е. Ако ставиме рака на мешето, одма прекинува, па дури и моја рака да е. :D

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Bebulleee како си ти??
    Ми недостасувате @mama89 , @Eli23, @kallias i @kristina.k на темава. И не паметам дали се пофаливте за иненцата на вашите бебуши!? За Ели знам, принцезата и е Јана:l: Јас ситно бројам, крупно ми брои вагата,слабо ми служат нервите и цела сум :swear::envy::doh::puke: а пред се :pizza::^::pizza::^::pizza::^: хахаха

На ivi1987, flower30, mama89 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Бубале... Добра сум ДЕНЕСКА.
    Од петокот бев со ужасни болки во забот.. Конечно денеска се среди па за 1 недела ќе го вадам. Иначе со здравјето сум добра, малце се нервирам некое кило отфазла имам клаено ама ќе се среди. Работиме на случајот па ќе кажи за некоја недела. Иначе Ели, браво за името, вековито да и биди. И мене и на мм ни е омилено. Здраве боже ко ќе си имаме дундичка ќе си ја крстиме Јана...

На fairy88, ♡BuBaLe♡ и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Тука сум Бубале, читкам, ама пишувам колку што ми дозволуваат обврските околу малата. :)

На Mariangel и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @♡BuBaLe♡ и мене ми фалите нонстоп ве читам. Моето синче е имењаче со твоето, Стефан :inlove:. Уште малку ќе се дружиме и во темите бебе, само со лесно да е :l:

На Fatalnata, flower30, juli rak и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Hihi kaj mene kloca koga drzham jas raka a na mm nejkeshe taman ke stavi raka i prestanuva i mu pravevme finti i go seti duri 3 pati :lol:

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @jacqueline.s
    Нормално е така да прави бебето, не му вади муабети дека е инаетчивче... :lol:
    Ко ќе ја ставиш раката на мешето, му шириш топлина и тоа тогаш ужива, и си заспива... Ако сакаш да го чивствуваш-нежно ќе го потштипнуваш стомакот или ќе потчукнуваш колку да го размрдаш. (Е не ти да земиш да маваш хаха) ќе правиш исто при првите месеци ко ќе го сетиш како пеперутки...:angel: ајде позз:*

На jacqueline.s и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Еве ме и мене, од денеска послободна и конечно ќе си легнам без да се секирам и да мислам на испитите.
    Малово мрда, клоца, а мене меше слабо ми се познава. Еве скоро сум на пола пат од бременоста, синко научи дека бебето на мама е во мешето и кога ќе му кажам да гo гали бебето ми го гали мешето. А не дека разбира нешто :)
    Туку одамна планирам да ве прашам, имала ли некоја мака со затнати уши во бременост? Откако забременив нон стоп ми се затнати ушите, особено левото и тоа страшно ми оди на нерви.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Sabajle odnesen primerok za urinokultura a vo sreda posle 12 h.ke bile gotovi rezultatite.A cenata e 350 d.(privatno,ne pravat urinokultura so upat)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Mamicki denes cel den imam bolka vo polovinata, 15 nedela sum, dali e normalna takvata bolka ?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.054
    Normalno e mila, i mene me fakaat tie bolki povremeno.

I nie se nauchivme sa pretame, kolku e interesno, preeska se iznervirav neshto, mu objasnuvam na mm za rabotata i ova pochna da se buni, da pretka. Mnogu interesno.

На macunka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Tek da vidish kolku e interesno koga shutira masakr pravi :rofl: Sedish so gosti i toa chovecheto te kloca najsilno shto mozhe a tebe ti ide smea od shto ti e ubavko i si ja sobirash ustata da ne ispadne deka niv im se smeesh :D :D

На zajka1, macunka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  15. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Dobro togas da ne panicam, imav eden missed i celava bremenost ja pominuvam vo sekiracii

16. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Zdravo feminki eve me i mene :) jas sum veke vo 15 nedela a moeto bebence porasnato e duri do 105 grama, na internet citam do ovaa nedela treba da bidi 75 grama, i zatoa bas me zacudi...

На ♡BuBaLe♡ и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kako shto imaat pishano nekoi meshinja pogore,ne se sekogash tochni merkite za tezhina.. A i normalno e nekoe povekje nekoe pomalku da tezhi, ne sme site isti pa taka e i so bebinjata :) Ne mu se sekiraj,i so lesno da si go isterash ostanatiot del od bremenosta :*

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Teraj si po svoe tebe kako ti odgovara. Batali go mislenjeto na svekrvati, oti samo negativno ke ti vlijae i ke se nerviras! A ti ne sakas da idi da ti pomogni, neli? :)
    Isto i mene; vo 12ta mi rekoa na masko mi lici, sega vo 17ta mi potvrdija

Кажете ми Магнезиум од кога почнавте да пиете (ако има такви) ? Јас немам досега грчеви, но др ми препиша едни и ми рече можеш да почнеш да ги земаш.

Сигурно ќе се породиш деновиве (ако не и утре) :) Со лесно!

12та:)

19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    При прегледот во 14 гн докторката рече дека се сомнева дека е женско а следната недела во Санте плус ми потврдија. It's a girl :l:

На Eli23, ♡BuBaLe♡, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    redno bese da te ima vo temava ;)
    jas koga imav bakterija nesmeev da jadam del od zelencukot,prasajsi na ginekolog sto potocno treba da vnimavas :) imaj ubava bremenost.

@zalosna ti posakuvam se da mine vo najdobar red odomoraj si doma sega so ubavinite sto gi imas okolu :l:

На Adina и zalosna им се допаѓа ова.