Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    Мамички, синоќа кога си легнав бебушка моја почна да си клоцка ко што си клоцка секоја вечер. Ама после некое време почна ритмично да осеќам како ми пулсира стомакот. прво почнав да се чудам како може во такви еднакви интервали да клоца, и си помислив дека нешто не е во ред :(
    Тоа траеше некои 15 минути.
    Сабајлево почнав да читам за ова интересно искуство по другите форуми и испадна дека бебчево мое икало :D :D
    Сонце... :inlove:
    Дали на вас ви икаат бебињата?

2. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Хехехе, мене 2-3 пати до сега ми се случило, ама немав поима дека бебето ика :D а баш ми беше чудно како така клоца на иста временска дистанца како часовник :D

3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Мојата секој ден по најмалку 2 пати икаше, а така си продолжи и од кога се роди :lol:

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.158
    Драги мои труднички, решено е оваа (како и други мега теми) да биде заклучена, со цел да се активираат темите во категоријата Бременост. Факт е дека сите муабети се вртат тука, иако има теми скоро за сè. Би ве замолила да не се лутите, ниту да протестирате, не сакаме категоријата да замре, туку да имаме повеќе активни теми, а не само една. Досегашните постови ќе бидат префрлени во најголем дел од постоечките теми. Се надевам дека имате разбирање за ова.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.158
    Драги мои труднички, еве ја вашата омилена тема, на ваше барање. Ама, морам да ви кажам, овде разговарајте за општи работи за кои што НЕМА ТЕМА. Ако има тема за она за кое што сакате да зборувате, пишувајте на соодветното место, а не тука. Во спротивно, ќе мора дефинитивно да ја заклучам темата.

На Dreem.Girl, Snow-Queen, senjorita.lombardi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    JEEEEEEEEEEEEEEE супер пак сме на исто место , на купче па да не мора да се бараме кај сме што сме до кај сме :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: супер , ајде бујрум на муабети :clap: :clap:

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Суперр ајде повелете на труднички муабети повторно :) јас утре влегувам во 38 недела и очекувам секој момент нешто ама ке видиме...иначе како сте денеска

8. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Мешенца јас предмалку се вратив од преглед и конечно му го дознав полот на бебчето,па да споделам со вас :inlove: Маж ми ќе се покакше од срeќа му се исполни желбата,по согледувањата на гинекологот искача дека е машко :$ Има само една негативна работа карлично е па пак ќе морам на царски :sweat: уф што се плашам...
    Ве частам со колачиња :*

Прикачени фајлови:

На koritsaki, kravce, karak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    ајде ајде до пораѓај уште стопати може да се сврти, не му ја мисли многу, уживај во бременоста, до крај ќе смени сто позиции бебушката твоја :rofl: :rofl:

мммм колачиња :clap: :clap: :clap:

10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ^
    Леле мила,дај Боже. Иако не верувам од генетика не се бега и мене мајка ми царски ме раѓала. Јас сум страшливец по природа што се однесува за операции па затоа цвикам !

11. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Честитки и лесна бременост... ова со колачиве не е фер ми се пријаде сега мора да идам да купувам хехех мала шала :D

12. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јеееееееееее,еве ја нашата тема. Мама25 не се секирај,може ќе си се сврти бебето, и мене ми беше карлично до 34 недела, па дури и врски фатив за царки, кога на последниот преглед бебево,оп си се свртело. Ако не,па и царски не е страшна работа.
    Инаку јас од денес влегувам во 35 недела, уште малце па ќе се гушкаме со бебуш.
    Фала за колачињава, ама стварно сега кај ќе барам благо...?

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јееее нашата темааа :) ветуваме анна дека овој пат ке пробаме да не ја злоупотребуваме темава :D и така сите сме при крај во оваа тема после договарај се со новите трудници ;)
    инаку јас од сабајле многу чудно се чуствувам, некако немам сила за ништо, а и повремено имам некои чудни болки во долниот дел на стомакот уфф, овие лажните контракции веке стануваат напорни, а и движењата на бебето денес се многу по силни од претходните денови незнам зошто е вознемирено бебето, дали оти го наместивме креветчето па ептен му се допадна :lol: како и да е имајте убав ден :*

14. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Јас сум во 39 недела, и да ви кажам исто се чувствувам, ги немам тие лажни контракции, веќе се ближи терминот, нема никакви симптоми, а се надевав дека за Нова Година ќе си бидам дома со бебушка. Се плашам да не не ги распознаам вистинските болки, бидејќи имам висок праг на издржливост на болка. :D
    Се прашувам дали пример една недела пред да се случи може да го препознаеме моментот!? Тој мукозен чеп го нема да падне, стомакот уште не е спуштен, ќе си почекам изгледа јас. :^)
    A Cecilia ни ја нема, Dria не е активна гледам може и таа се породила, така да јас сум на ред. :o

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mesinja,koja nedela se stavase Rhogam injekcijata? Na pocetokot od bremenosta mat.ginekolog rece deka ke moram da ja primam oti sum rh neg.a mm e rh pozitiven.Treba sama da si ja kupam ili? Slusnav nesto,ako sam si ja kupis fondot refundiral del od parite?

16. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804

Во 28 недела јас ја примив, и да сама мора да си ја купиш, бар јас ја купив 3000 денари беше е сега фондот што како враќа незнам дека уште не сум отишла немав време од работата сега ќе одам деновиве па ќе видам дека триста глупости се зимаа за да ти ги вратат парите позз

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    и јас се револтирам од високиве цени на лековиве за трудници :devil: како може за бабите и дедовците ( несакам да навредам никој ама....) полнат цела вреќа лекови од аптека и плаќаат 100 денари а јас витамини,магнезиум... и оп илјадарче ;( а овие лекови што треба обавезно да се земат,како рогамот,зошто да треба да се плати 3000 денари? читам и за некој лек ,сурфактант мислам дека беше, за недоносени бебиња,околи 1000 евра една ампула :o аман бре луѓе! за бебе се работи што едвај си ја одржува душичката во живот ;( ама се рефундирале после средствата.... откако ќе треба да отидеш на 100 шалтери и ќе си речеш поубаво да не си ги барам парите назад :devil: Треба трудниците и децата да имаат повеќе привилегии!

На karak и Forko им се допаѓа ова.
  18. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Толкава бука за пораст на наталитетот, а никакви олеснувања.
    Јас па уште и клексани примам 3 месеци, 3000 денари се 10 инекции и се примаат секој ден, а фондот враќа после месец-два и тоа 70% без ддв, јас до сега сум платила 21.000 денари а ми вратиле само 5.800 :@ Ај само да се породам за некоја недела и се да биде ок, па парите налет...
    И јас сум влезена во 9 месец и не сум осетила контракција ни лажна ни права, или пак јас абер немам како изгледа лажна контракција :D а исто и јас имам висок праг на издржливост, многу често ако нешто ме стегне во стомак знам да си прилегнам и да станам ко нова :lol:

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Meshenca I jas so vas se raduvam za vrakjanjeto na temava. So lesno neka vi e. Ve gushkame so mojata princeza. Da znaete deka ve cekaat volshebni denovi so vasite soncinja. :*

На LaChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dria

dria Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20

:D И јас сеуште сум во исчекување на денот Д иако веќе влегувам во 40 тата недела.Тука сум секојдневно и само шетам по форумов.А болки имам секоја вечер и грбот и долу стомакот и се си мислам еве сега це биде ама се биле лажни контракции. :P . Веќе не ми е ни страв само едвај чекам да биде да се запознаеме со бебушката. Поздрав до сите со лесно нека е.