Lele kolku novi mami, ushte dve gi chekame od temata podrshka Denes sakame da ja raduvame mama mnogu, samo ja skokotkame vnatre.
Devojki sakam da prasam kako bese kaj vas jas sum 9ta nedela a nemam nikakva promena vo gradite vo red moze pokasno da dojdat promeni?
Јас мешиња не сум во тек што се имате пишувано.На сите нови мами им посакувам добредојде. @zalosna како што кажав не сум во тек и ти посакувам брз опоровак. Треба овие дена да одам на преглед,ама во последно како нешто зголемен исцедок имам доле.Незнам што ке биде. Имајте убав ден
Чекај, чекај, ќе дојдат промените. Рано е сеуште реално, премногу рано, ама ќе почнат да се појавуваат промени, мене ми се зголемија сега и знам одвреме навреме да си приметам беличко на брадавицата, 15та недела сум. Сега се затемнуваат ареолите, ке забележиш, ќе почнат да се зголемуваат и да ти сметаат прслуци. Мене веќе почнаа и да ме чешаат.
Само мене не ми се менуваат градите што е ова незнам каков ген ке имав ни со првата бременост,а гледам ни сега,освен жолтите тоцки како млеко и од време на време што ми се чини како млеко да ми на надоаѓа.
Чим те чешаат градите, ќе почни и мешето да те чеша. Тоа е знак за СТРИИ, можеби нема одам ама... Ти препорачувам да си земеш павловичева од розевата..(повеќе од пола павловичева ии малце бадемово масло..) Мачкај се насабалје и на вечер, ако ти е мачно така можеш само навечер па ко е дојдеш до поголеми месеци обавезно 2-3 пати..Е ако ти е мн мрснаа таа, можеш да земиш Johnson Baby млеко за тело и да се мачкаш исто. На многу жени им го имам кажано ова и немаат стрии, сесттами се мачкаше со ова 1 стрија немаше па ни целулит, се немаше поправено ич се беше во беебе и во меше.. 4100гр беше. И здрава храна пред се, на време јадење и тоа... Ајде поздрав и со лесно
Охо стомак од пред тоа чеша. Јас целулит немам, генетски тоа, ама стрии имам бидејќи имам големи скокови во килажа на неколку пати. За мачкање се туширам со гел и после со регенератор за тело, павловичева не планирам да мачкам туку кокосово, ако се појават па сеа тоа е, што да праиме, ќе си ги носиме. Многу многу не се замарам со тоа какво ќе ми биде телото, планирам да родам уште 4, ако на секое се замарам кај ми е крајот
Ахх со ова поткршување на заби, паѓање на пломби... цела сум лепи прелепи, се вадени нерви, полнети канали, пломба на пломба.. а вчера ми се скрпи цел заб
Struga e se nenormalno ....Gospod da brani i cuva od vakva ludnica...gledaat deka termin mi bese do 13 noemv. a jas aber nemam za bolki porodilni mi kazaa dojdi na 15 noe. ke ti stavime provokacii i ke te porodime, ako i taka ne biva togas na carski. Odam na 15 pak ne sum otvorena, bolki neam a ctg taka kazuva, bebeto super, mi velat vrakjaj se doma nisto ne praime :/ gi molev da me porodat carski abe ne i neee i se vratic doma eve vtor den od ko me vratija jas ne dobivam nikakvi bolki za porogaj samo se potesko i potesko mi e..sekoja vecer povrakjam,kiselinive me udavija, sinokja glavobolka me ubi mislev ke puknam, ete karlicata me boli da se dvizam nemozam povekje i so za dzabe me maltretiraat. Sega mi kazaa da idam cetvrtok ako sum bila podotvorena ke mi stavele provokacii ako ne mi vetija ke me porodat carski aj da vidime so ke bidi od seto toa
Со што паста ги миеш забите бре до толку што се расипуваат и кршат? Немој само со Колгејт оние белите, тоа е само сода и гипс, ништо друго, јас моментално Лакалут користам, задоволна сум. Купи си асална паста, со заби не се игра.
ne e vo red da povrakas i da imas glavobolki.a zosto e cekanjevo ?da odis i da im kazis cela situacija i kaziim deka imas bolki i neka go pocnat procesot
Chekanjevo e zato sto se nerazbrani...gi molev da me porodat abe ne i ne se e ok ke si cekas da dobies bolki i so mi vikaat obicno davame 10 dena plus od termin, Dobro i da davaat ama jas nemozam povekje pa dusa mi izleze :/ sinokja dozivuvav kosmar mislev deka mi dojde krajot...
Издржи сега мила уште малку, за стружани знам дека е така, воОхрид ќе беше со царски породена досега во времето ко беа охриѓани во Струга дури и опомена добија колку многу пораснал процентот на царски. А јас пак шосреќа имав, охриѓанка кај струшки доктори се погодив и ме измалтретираа за природно до толку шо најјаките болки ги задремав и на крај се смилуваа за царски ( од ко им привлезе мм) Ако ти пукне филмот можеш со матичниот да се договориш во Охрид да се породиш, дури стасаш сала за ц.р. готова ти е Само со лесно и со убаво да си поминеш мила и да си се гушкате со бебуш за брзо
Срцке со години имам мака со моите зби, ген плус велат охридската вода била за забите лоша, плус три бремености за 5 години... лакалут, пародонтакс, такви пасти користам, мада нема кај да допре на заб пастата, кај мене е 100 посто пломба се, плус имам блага пародонтоза и вратови на забите.. за вилици да си штедев досега место по 10 пати пломби подобро ќе направев
Fala za ubavite zelbi, se nadevam denovive ke bide ako i denes mi e macno tolku ke im odam...inaku zapnale za prirodno i ne popustaat, i jas sum za priroden proagjaj ama sto koga nemam uslovi koga ne se otvaram,taa prckata od doktorka mi veli tebe i 24h da ti teci provokacija sega ne ke se prodis, pa so togas cekas da me poragjas prirodno ma so me macis, od kaj e taa tolku sigurna deka jas ke se otvoram do cetvrtok pa da bide se prirodno, i sto ako ne bide pak po moe carski ke bide..samo so me maltretiraa, kokoska. Bebevo ne e mn golemo mi kaza mozes da go rodis so priroden porogaj samo toa gp poftorubase, e sto sakam da bidi bucko pa ke i kazam ubavo.
♡BuBaLe♡ Ооо ќути вчера бев прилеп кај матичната, ми го отвори забот сношти раат се иснаспав. Да ги допијам апчината за една недела на вадење. А за проблем немам никаков со забиве ама ете овој од немукает.. Иначе сите ми се цице...хаха
Знам женска, познато ми е се. Само не дозволувај најубавиот и најочекуваниот момент да ти го расипат вакви работи, мада знам дека е лесно на збор а во тебе вриеш... И јас имав искуство со12 и кусур саати провокации инфузии, напони добив за раѓање а НЕ ОТВОРЕНА!!! Мм ќе ги заколеше. И на отпусна листа ми пишува цр со позитивен исход без посериозни или катастрофални последици! Само со матичниот врски за директ царски, еве сети се само за ели23 и мама89, најтазе се, после терминот само маката ја кркаа а царски требаше пак!! Навистина барај, макар и со танески во ох, да не те мачат само за џабе!!
Срцка би те советувала веднаш да одиш на царски, ни провокација ни ништо. Ни да се мачиш ни ништо. Зошто да чувствуавш болки и на природен и на царски. Тие маки шо ги претрпи сестрами незнам, несакам да те заплашувам, ти кажувам за ти полесно да си поминеш. Исто и неа ја фатија болки оди на болница отворена 5 прсти, по некој саат 9прсти се отвори. Докториве цело време и велеа дека бебето е 3200гр. и дека можи природно, не и кажале дека има тесна карлица. - Почнал пораѓајов таa никако неможи да се породи, се онесвестила на сред пораѓај притисокот 150-100. На бебето му ја заплеткаа папочната врвка околу вратчето.. И итно на царски.. Ко се породи бебето беше 4100гр.. Несакам да те заплашувам со текстов ама мислам дека подобро ќе ти биде царски, плус и немаш болки.. немаш потреба да се мачиш. Незнам ти си знаеш.
Mesinja ,ne mi odgovorivte za skrien seker ? Od 24-26 nedela se pravi ??? Mene dr.mi rece da ima polna 24 nedela (a toa e 25+0,neli)??? I kazete mi kako ide procedurata??