Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Јас сум 22 недела, мене матичната ми рече да си закажам од 25- 29 недела.
    24 недела не е 25+0, туку 25+0 е 26 недела.
    Ако закажуваш на ГАК еве ти бројче: 3228-440. Морало со закажување една седмица порано.
    П.С. колку кошта на ГАК ова испитување? Знае некој?

2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Жени знајте како сум раздразлива денес?!?!Абе ми иди да се изнаплакам ама на работа сум.Незнам кој пат да го фатам.Се ме нервира.Хормоните ли се што ли е нека престани неможам.Кога ке ми текни на малата дека сабајле ја оставив и дојдов на работа уште толку ми се плачи,а тоа се случува секој ден ама ете сега ми се плачи.Што да правам?Дајте ми совет,лек ке полудам

3. bella24

bella24 Истакнат член

Епа вака мешковци, вчера на два пати забележав малку како кафеав исцедок а сум 15 недела до сега никаков проблем не сум имала. Минимално беше ама со болка во кичмата и се јавив на матичната ни рече одма утрогестан да ставам вечерта и денес од сабајле. Ставив и синоќа денес нема ништо фала му на бога, сега пак ставив ама нолката си продолжи во кочмата не е јака болка ама пак осеќам. Јајници не ме болат, чиста бистра урина е. Резуктатите ситр се океј ви пишав и предтоа. Незнам што да мислам ме фати некоа плачка неможам само во тоа ми е умот да не се влоши нешто. Матичната итре треба да ме виде, на семинар е вчера и денес. Некое искуство утрха? Убав ден :*

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не се плаши, земај си утрогстан, до утре не може ништо да биде. Утрогестанот го даваат превентивно, нема контраиндикации, па поарно да се спречи отколку да се лечи. Мене докторот ми имаше речено дека кафеава крв не е страшно, т.е. тоа е стара крв и најчесто безопасна. Утре ќе си видите на ехо, 100% сум сигурна дека нема да има ништо страшно, поминав низ истото само во првите недели. Опушти се, не се стресувај, не прави си напор, ќе биде се во ред :)

bella24 likes this.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Хаха душичкаа, мислам дека немаш спас од хормоните. Ама нема потреба толку да бидиш нервозна, макар шо и јас бев премногу ко бев трудна.. Земи смириси ги живците. Земии јави и се на малечката попрајте си муабет, нека ти раскаже што прави со што си играа, кажии дека ќе се видите ко ќе си одиш од работа. Купи и нешто што таа го обожава, едно ќе ја израдуваш друго понема да ти сметаат хормоните. Мене лек за хормоните ми беше музика до даске и чистење низ дома... Се надевам ти помогнав :*

LUCERKA likes this.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

@Bebulleee фала ти многу.Си купив чоколадо:emo:.Уште сум никаква,ми се плачи

Ти поскувам што побрзо и ти вакви маки да имаш

Last edited: Nov 17, 2015
    Bebulleee likes this.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Srcka 24ta nedela e 23+1 a polna e 24+0 :) Jas ke ispituvam skrien shekjer slednata sreda odnosno 23+1 ke bidam togash :) I skriningot duri togash ke mi go pravat.. |(

flower30 likes this.
  8. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

ZDRAVO NA SITE,ETE :*JAS SEGA SUM NAJNOVA OVDE,DENES SE PREFLIV VO OVAA TEMA,SE NADEVAM NA DOBRO DRUZENJE...NA SAMIOT POCETOK SUM,VCERA BEV NA GINEKOLOG I DOKTOROT MI RECE SAMO VITAMINI DA PIJAM VITAL PREGNA I TOLKU...PA SE NADEVAM VO PONATAMOSNOTO DRUZENJE KE RAZBERAM STO PONATAKA,VI POSAKUVAM NA SITE NAJLESNA BREMENOST I UBAVI MOMENTI:l::hug:

9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dobredojde mila i so lesno :*

gabimama2 likes this.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Dobredojde i Cestitki ,da si imas lesna bremenost.i jas pijam Vital Pregna,ama pocnav posle 3mesec so niv,a do togas piev folna kiselina ,ana i vo niv ima folna taka da stom ti kazal doktorot taka slusaj si go;)

Last edited: Nov 17, 2015
    gabimama2 likes this.
  11. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Mariangel likes this.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Добро ни дојде на темава!!!! Нека ти е со лесно !!!

gabimama2 likes this.
  13. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

da @flower30 mila, taka mi rece doktorot pa jas kako prvace ke slusam :inlove:

flower30 likes this.
  14. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

blagodaram @slobodka draga :*,ke mi bidat dobredojdeni vasite soveti

slobodka likes this.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Ај ве молам за итна помош, Вие што сте во поголемите месеци.....
    Само што бев до тоалет, и гледам гаќите напред скроз мокри, како да сум се помочала!!! Прв пат ми се дешава, сум имала секрет ама вака мокро небило до сега никогаш. Во паника сум !!! 22 недела сум, бев прошлата недела на скрининг , ми рече докторот дека цервиксот ми е затворен 4,5 см. Знаете ли од што може вака да ми се направи???

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Истото ми се случи во иста недела, со цервикс 4.5 на скрининг. Јас бев на гинеколог да провери, ме гледаше со спекулум, ме натера да се накашлам земаше од исцедокот и излезе дека не е плодова вода. Ако ти е мисла, ако е целосно водено а сметаш дека не е мокрача или ако има благ мирис оди за секој случај. Ако има мала густина најверојатно е исцедок. Мене ми рече докторката ако ми се случи пак да ставам секојдневна влошка, да легнам пола саат и ко ќе станам ако е водена да одам веднаш.

slobodka likes this.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Eej i jas ovie 3-4 dena imam zgolemen iscedok ,ama ne sum bila na lekar,segs koga ke gi nosam rezultatite ke ja prasam...od sto e vaka tolku zgolemen iscedok ?

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се јавив кај матичната сега, и она ми рече да мирувам, ама јас сум на работа моментално. Има сосема мала густина ова. Фала за одговорот. Ќе видам како ќе се одвива, се надевам дека не е ништо страшно.

kristina.k likes this.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Инаку нормален е зголемен исцедок, јас имав премногу водлест белузлав скоро течен и цела бременост се плашев од тоа да не е плодова, само проверував, со страв се туширав да не истече нешто па на крај испадна дека нема шанси природно да се отворам и цервиксот не ми се скрати ни мм. :D Само убаво е да се праша гинеколог повеќе заради мислата.

20. slobodka

slobodka Популарен член

Да, да во право си, мораме да сме на опрез. Затоа и се јавив предмалку на мојата. Ми рече да одморам и да се напијам магнезиум, дека не е плодова во никој случај. Ама пусти страв кога се видов одма кренав паника, дека првпат ми се случува во оваа количина.

flower30 and kristina.k like this.