Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Ah toj pusti strav, mi se slucuvalo i mene da mi se mokri gakite, nekogas pot, nekogas iscedok, eve uste sum so toj strav deka nesto mi tece, nema boja samo gi navlaznuva gakite. Ineku moze i od vaginaleti da e ako stavas utrogestan, kaj mene istekuva kako voda, celo vreme me preplasuva, sekoe sabajle ziva voda mi se gakite. Denovive ke odam na kontrola i jas i ke prasam.

2. flower30

flower30 Форумски идол

Auuu sega se isplasiv i jas,mene mi e taka voden i beluzlav iscedok kako koga sum imala kandida,ama ne me cesa.I jas vcera vikam ne daj boze da e nesto strasno...lele Gospod da ne cuva ,sekoj den so nekoi novi desavki sme :^)

zajka1 and slobodka like this.
  3. Верче4

Верче4 Популарен член

Здраво девојки, сакам да ве прашам дали некоја од вас се соочувала со овој проблем, ми зема докторката брис и за резултатот денес ми се јави ми кажа дека е се во ред само постои сомнение за хпв вирус а бидејќи сум бремена сега да се контолирало дури по една година и многу се исплашив што се не изначитав ми рече да си појдам на редовната контола која е на 10 декември дека нема потреба да одам порано ама пак неможам само на тоа мислам главата ме боли цел ден :worried:

juli rak likes this.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Мешиња,тие што лежите цело време,ве фаќа ли сон,спиете ли ноќе?Јас еве подолго време неможам ни еден саат да поспијам,а доаѓа време за легнување мене ми се плаче зошто знам што ме чека.Неможам веќе ни да лежам,неможам никако да се наместам,денес ќе ми пукне главата.Нервоза ме фаќа,плачка ме фаќа,досадно ми е и незнам ова до кога ќе биде вака.Ептен сум осетлива и нерасположена неколку дена.Вечер одам пак за инекција ама незнам дал ќе ме гледа на ехо,веќе трета недела како не сум го видела бебуш а кафеав исцедок уште за извоз,не престанува,ми се смачи веќе.И страв ме фаќа да не биде вака до пораѓај,тоа најмногу ме мачи и плаши.
    Ве читам се нервирате за после пораѓај за свекрвите ама јас реков за кај нас нека е се добро со второво не сакам баби ниту еден ден да ми се моткаат дома.Со првото дозволив првата недела да ми помагаат ама само ме нервираа што ми се мотаат по дома па пресеков а за второво уште од сега падна договор,помош не сакаме,само на кафе чат пат може да дојдат :)

zajka1, fairy88 and Pcelka94 like this.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Мешенца ете јас у мисли до преку глава , докторот ми кажа највероватно и воедно и сигорен бил дека 36 или 37 недела ќе сум се породела , го прашав за кандида што имав Полигинаксот едвај некако ги докористив и дека немам повеќе чешање , а он ми кажа дека кандида не била страшна воопшто и чим едното кутивче сум потрошила и да ми се појавело чешање и пецкање пак не смеам ништо да ставам , и како за беља ете го пак на отворот за мокрење што е иритација од гаќите и сега само спавача смеам да носам без гаќи цел ден и со вода и сода да се мијам .Па ми кажа во 37 недела само еден надворешен брис ќе ми зел и тоа со насмевка -" Ако до тогаш не се породиш " така ми кажа , ноќеска имав болки во кичма и препони ужасни денес онака само, и цело време лежам страв ме фати ..и не ме провери вагинално за да не испровоцирал нешто затоа што бебето од што ми беше спуштено едвај и со ехото можеше да види :/ а другата недела на проценка на ГАК треба да идам .
    п.с - Извинете за долгиов пост но морав да си олеснам

juli rak and fairy88 like this.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

@Pcelka94 Nemoj da se sekiras se ke bide vo red,cim bebceto e spusteno podobro e da ne te cepka vaginalno em ke te zdoboli em moze da iskomplicira nesto.Cim vika deka mozno e da se porodis znaci postelkata vtasala,plodovata voda e namalena,kolku sto sum informirana na eho po toa poznavaat,za kandidata ic da ne se sekiras site ja imame samo vo bremenosta zaradi hormonite e poizrazena i ne e opasna za bebceto cim si ja izlecila,beloto pranje ke ti se zgolemi sto e normalno za 9 mesec :)
    Nemoj da se plasis se ke pomine vo najdobar red ete za 1 nedela ke odes vo GAK tamu ke ti kazat podetalno i cekame dobri vesti.So sreka :*

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Пчелке не се нервирај.Мислам дека ти беше влезена во 9 месец.Нема врска и да излезе малку порано бебето.Секое бебе родено после 36 недела е доносено бебе и не се смета како предвремено родено.Не е страшно.Баш имам читано дека и да те фатат болки,ако си влезена во 36 недела,докторите нема да се обидат да го одложат пораѓајот.Само позитивно:hug:

8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

@MilaP @fairy88 фала за советите , ме плашат болките а исцедокот е капак на све , сега во четврток влегувам пуни 35 недела , а плодова вода ми кажа сум имала доста но постелка многу ми била зрела и затоа ми кажа рано му се искачало на бебчето , па го провери и него убаво и во боја го пушташе да види све како му е и колку е големо за да знае дали е доволно развиено за кога ќе искочи ама кажа дека одлично било дури со недела дена унапред со тежина и доволно долго а главчето само тилчето и вратчето му ги виде од што беше скроз доле и свртено со лицето накај дебелото црево па го размрда и му го виде едвај малку лицето во профил и ни се накриви :P да стигнеме пуни 36 г.н не ми е страв воопшто ама топрв пуни 35 ќе праам задутре затоа малку страв ме фати раат ноќе не можам да поспијам како вампир сум.

MilaP, Mariangel and fairy88 like this.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Уфф бе колку ми фали темаваа,мрдањето во мешето,прееубавите мои труднички денови,недели,месеци кои ми летнаа со брзина на светлината ...сега моето боксерче еве лево од мене си нанка во креветче:inlove: @Fatalnata миличка ти тука ли си уште не сум во тек јас,ако си уште со меше ќе ти кажам ич да не се мислиш и плашиш напрај си се царски.Мене терминот ми беше до 3.11 се породив царски 4.11 .и тоа без мачење без глупости.На 1.11 ми беше качен притисокот др ме прати во болница да ме следат и ништо притисокот ми се нормализира,на ЦТГ на три саата ме ставаа ништо нема се нормално јас супеер се осеќав ни Б од болки ништоо бе ...се нервирам што сум во болница ем ми дадоа ВИП соба хаха двокреветна чисто убаво дека бев плус со врски ортоми 8) на 5 мин како си да не имаш болки :doh: Јас : - Немам болки си имам планови пуштете ме да си одам ! И ништо во вторникот одам да правам муабет со др и началничката,викам или да раѓам или да си одам дома тука да лежам и чекам непланирам! И др вика- ами бебуш голем плус може притисок да ни качиш сакаш ли утре царски? Викам ДА! Началничката па вика зошто бее здрава,млада витална си природно...Јас бев одлучена и неми се чекаше плус 3.11 викам утре среда среќен ден 4.11 ќе си родам царски :) и тука ви пишав среда ќе биде само не ви кажав да не ме мислите:wasntme: И така бев мноогу опуштена вицови смеи во сала бебечето за 5 мин го извадија , мобилниот кај анестизиологот ми беше :lol: кога го извадија бебуш одма му звонеше :)од сала мажми одма го пуштија да ме види :) абе врски :lol: И така не викам дека не болеше после 2 дена но поминаа :) битно доле сум читава непроменета хахаха:rofl: и синко бело убаво бебче негмечено немачено затоа се вика царски бебчињата се царчиња :Dзатоа мила јас не се мачев ич да не се мачиш не се плаши :) гушкиии до ситее мешињаааа :*

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ajde jas se omrsiv deneska,sega kojznae koga pak :rofl:
    Si zavrshivme rabota so mm i odma prviot komentar mu beshe abe greota e bebeto :rofl: :rofl:

gabimama2, zajka1, LUCERKA and 6 others like this.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Хахахсха ами бебето не осеќа бе ништоо лелее хахаха ние да ти кажам срцка до последноо си имавме односи без секирации :) се сеќаваш јас бев подвижна мама ;)

zajka1, LUCERKA and Mariangel like this.
  12. Nana19

Nana19 Популарен член

Здраво мамички.
    Нокеска додека лежев на страна осеќав некое многу јако боцкање дури ме дигна од кревет и тоа неколку пати ддека лежев на страна.Дали е можно да се превртувало бебето па бидејки на страна сум и толку да сум осетила ?
    Иначе 28 недела сум.

13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Epa jas znam i mu objasnuvam ama ne saka da razbere be.. utre pak istata prikazna greota e bebeto :D

LUCERKA and mama89 like this.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Секое бебе родено во 9ти месец е доносено бебе, и ич да не се секирате. Се знае... штом влегуваш во 9ти, бебето може да си реши да си излези без проблем кога сака. :)

slobodka, zalosna, Pcelka94 and 2 others like this.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас само да ве поздравам и да ви кажам дека сум многу среќна,го видов бебуш,супер е ама уште го имам тоа и уште крварам многу само докторот ми рече дека нема да лежам уште многу и тоа ме направи уште посреќна :) Ајде имајте добра ноќ сите :hai:

Fatalnata, slobodka, zajka1 and 6 others like this.
  17. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Bebulleee likes this.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Хехехе тука сум јас да ве насмеам мешковции :*

KikuFFka likes this.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Тоа да ама мене болки ми се појавуваат уште непуни 35 еве и сега стега пече.

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не се плаши, и не мисли на најлошото, Пчелке. Лежи, одмарај, уште една недела барем ќе издржи.... ако па веќе толку му се излегува, мисли позитивно, во 7ми месец се раѓаат бебенца, па камоли во скоро 9ти. Се ќе биде во ред, не се грижи... позитивни мисли ;)

ivi1987, Pcelka94, zalosna and 2 others like this.