Ne me plasi cerkami e utre na koncert za sidone ja pustam iccccccccccc au uste ova mi trebase da go procitam kade toa vo ger ??
@Pcelka94 ајде издржи уште малку, 8ми е секако најтешко, плус секоха наредна бременост порано почнуваат тие маки, тек јас за трето, ај забите ми ојдоа по фира, сигурно и останатите коски за остеопороза си имаат добра предиспозиција... јас последниве денови доживувам наеднаш ко стегање ко гушење па се препотувам па ми доаѓа нагон за повраќање, стегање горе востомакот, сигурно се хб контракции... ме фаќаат сили, се раслекувам, се гушам, не можам да дишам... ајде уште малку. Него има ли јовост од @Fatalnata??
Nema eksplodirano bombi tuku pronajdeni se vo Hannover na utakmicata shto trebashe da se odrzhi Germanija-Holandija i evakuirani se site lugje, nema eksplozii Ama eve i jas se plasham bidejki shtom veke imalo bombi golema e verojatnosta da se povtori uff aman
да ви се умешам у штипки кукле морам да те поправам грешка си за ова со полни 36 влеваш во 9 месец 37,38,39,40 недела се недели во термин можеш да се породиш и 36+1 ден а можеш да гуслаш ко мене 42+6
Според германските артикли од лекарски журнали, предвремен е како што пишав од 37+0, значи независно дали си влезен во 9ти или не.
И јас сега прочитав на интернет после 37+0(значи полна 37 недела) не е веќе предвреме родено.А, цело време мислев дека е од 36+0,оти од тогаш почнува 37 недела.Грешка сум мислела цело време • Early term: Between 37 weeks 0 days and 38 weeks, six days • Full term: Between 39 weeks and 40 weeks, six days • Late term: Between 41 weeks and 41 weeks, six days • Post term: 42 weeks and beyond
Така ги водат во мк. Еве и другите пишале. Имам другарки породени 36, 37 недела. Двете ги водеа предвремено родени
Мене ми кажа дека највероватно ќе се породам во 37 г.н и кажа дека било нормално и доволно развиено бидејќи и постелката зрела ми била и бебчо ептен доле , а тешко отприлика по компјутерските мерки покажува скоро 2500гр. а првото 3550 гр. во 38 г.н го родив 51 сантим . Мора да се изгурка до 36 г.н барем подруго е пуни 9 месеци и побргу домче пуштаат ама нестрпливо е ептен зафркава синко , гура , мава насекаде , па не да боли ама за инат има да седи
Mamichki mene bradavicive denes epten me bolat ne mozham da gi dopram. Ima nekakvo znachenje? Normalno e? I kiselini od vchera pochnav da imam, do sega ne sum imala i ne znaev kako izgledaat ama za zhal doznav
И јас од ноќеска киселини ужасни како вампир цела ноќ сум си дежурна , срцево ми лупа како во грло и брзо , 35 недели скоро неосетно ми пројдоа од трудночава ама затоа па сега последниве недела-две "забавно" ќе биде