Fala ti Angel ,me smiri malku.Nekako denes mnogu bev nervozna zaradi bolka sto osekam ama dobro e sto se rezultatite vo red.Inaku nosam po dva para corapi i cizmi so krzno ,vo topla kancelarija sum -a nozete mi se kamen ladni doma koga ke idam ke varam brusnica obavezno .jas kupiv caj od brusnica na Vitalia( doma koga dojdov vidov deka e suseno ovosje-mesano brusnica,hibiskus ,jabolko i sipka)takov mi dadoa vo Zegin,pa takov pijam.
Таман работа Кукле, сакав само да ти кажам да не се сеќираш, не дека те жалам, ние барем што идеме од исто место се разбираме. Мислев и ти ќе бидеш ко нас со хормоните, па ќе разбереш, немој да се сеќираш
Кај мене со првото беше проблем што до 9-ти беше многу ниско,дури во 7-ми прокрварев па мирував зошто имаше опасност да се отворам и породам пред време ама во 9-ти се качи толку високо што ми направи голем проблем,два дена пред термин ми пукна водењак и се отворив 10 прсти а бебето не се спушти иако докторите ме чекаа за природно да се породам ама не биваше па на крај испадна дека е умотано во папочна и си се породив царски.Јас многу пешачев цел 9-ти зошто ми рекоа дека полесно ќе се отворам и во тој поглед ми успеа.Оди редовно на цтг плус побарај нека те стават на ехо за да видат каква е состојбата.Тек на сам пораѓај ќе можат да ти кажат како ќе се породиш,мора да видат како ќе се одвиваат работите зошто кај секоја родилка е индивидуално.
Цел муабет не беше дека детето не е здраво ако се роди 32 или 36 недела, ниту пак некој негира дека +/- може да има евентуално од зачнување, Туку како официјално се води. Терминологијата е таа.
Кај и да е ќе почнеш по малку.... јас интензивно околу 20та почнав да го осеќам, а претходно не сум сигурна дали беше бебето или цревата
Море мене во 15та ме скокотка, а знам дека е бебуле затоа што поинаку е, се осеќа. И мене почна повремено да ме боли кај папокот, претпоставувам нормално е. Иначе многу е смешно, го осеќам најмногу кога сум нервозна, изгледа ме потсетува дека не треба да се нервирам, лексилиумче на мајка.
За кај папокот болката (нели прашав пред некој ден), зборував со докторот, ми рече ич да не се секирам, сосема е нормално. Матката се шири на горе на кај папокот, го турка нанадвор и може да боли. Кај мене како што е природно топче нанадвор, можеш да замислиш како се испакна сега, хаха... а и боли доста. Ама докторот ми рече, цитирам: мирно да си спиеш, сосема нормално!!!
Majchinjaaa kaj ste be? Si uzhivkate li? Jas da,si pijam kafence so mm si odmarkam pa ruchek ke pravam i takaa Ubav e denov,konechno se naspav kako chovek vecherva i sve e e super Bebush vchera denta neshto poslabo aktiven,eve i denes edvaj klocka ama zatoa navecher rastura Ajde bidete mi pozdravenki i bidete pozitivni
Mene nisto ne mi Dade da primam zasto po toa sto gledal bebeto bilo dovolno oformeno I spremno za nadvor ,pa ostavivme na cekanje koga bide togas . a za pobudaluvanje bogami nervite otidoa... sega I gastrogard zemav oti nokjeska od kiselini dezuren vampir bev haha
Abe srcko arno se ama znajs sto mi napravi so poston od snosti vo ocive sum betar od krkac cela nok vrtise prevrtise zaspi stani rasplacise 300 misli mi pominaa niz glava a bebcevo pa ko da osejca cela nojk ne mrdna vstomace a zato pak sega reseto me pravi....
Здраво девојки ајде и јас да ви се придружам конечно, се надевам на убава дружба и поддршка од вас поискусните, по некое муабетче и совет. Ве бакнувам мешиња
Izviniii mnogu, sega mi e krivo shto go napishav toa Ama gledav na vesti i se isplashiv i jas i vednash pishav.. Izvini ushte ednash,ete posle taa sluchka nema nishto drugo kazhano po vestive za Germanija. Sega gledam za Istanbul
pravime eho preku eden den,doplerite se super,plodova voda si ima,papocnata vrvca mu e pokraj ramenceto,so glavceto nadolu e postaven,tezinata e okolu 3100 zatoa doktorov saka da bide spontano raganje .mene mi e prvo bebence i neznam nisto kako mi kazuvaat taka pravam.sekoj pregled odam spakuvana veke vtora nedela set za maticni,kufer i si se vrakam doma.samo se da zavrsi kako sto treba bebeusko da e ok pa i jas da se pomacam malku
Штом докторите те следат редовно ич да не се секираш,се ќе биде во ред.Само немој да се плашиш,опуштено,слушај ги докторите и уште малку па ќе се гушкаш со бебулето.Ти пуштам среќичка за најлесен пораѓај
Zdravo i na tebe, i dobre ni dojde. Imaj ubava i lesna bremenost, a nie tuka sme za se sto treba kolku mozeme ke pomognime
Фала ви на сите за честитките со душа чекав да ви се придружам, а сега сум цела во прашалници. Преку крв проверив вчера сабајлето според резултатите 3-4 недела сум, закажав за утре на гинеколог да ја види крвната слика и да ми каже што да земам од витамини, за преглед нели е рано или ќе ме види на ехо? Возбудена сум и премногу се грижам, сеуште одам во вц на секоја болка или пецкање долу ми се чини сум прокрварела, неможам да заспијам навечер од мисли, наутро се будам уморно и без енергија сум, нормално ли е да имам олку стравови?