Нормално е, сеуште ги имам истите стравови да не прокрварам, да не нешто не биде ко што треба. Се смирив малце чинам тек кога го осетив како претка. Сега ќе ти почнат и соништата, се тоа е дел од оваа магија наречена бременост. Заморот, поспаноста и тоа е исто дел од бременоста.
Јас мислам само на тоа да му го слушнам срцето и душа да ми дојде на место барем малку, дали утре на гинеколог да очекувам и да ме прегледа со ехо или само муабет ќе си правиме?
Ќе те ѕирне на ехо, да констатира бременост ама бидејќи е многу рано немој да се оптеретуваш ако не види нешто ко што треба, имав другарка кај која ништо не гледаа до 8ма недела според циклус, а она доцна овулација, дури за 3 дена и закажаа киретажа, ние ја советувавме да почека и да не даде да ја исчистат додека не ја види на ехо пак, и опа срце кое трепка, следниот пат и чукало силно силно. Кај мене во 5та недела виде само гестациска кесичка, виде нешто внатре ама рече не сакам предвреме да речам дека е срце затоа дојди за 2 недели, едвај поминаа тие 2 недели, е тогаш веќе чукаше силно ко најубава музика. Рано е многу и кај тебе, ама бременост може да се констатира
Like-от е за поддршка, а за жалење никако не си ќе си дојде твоето набрзо се надевам. Инаку мм е роден во 36 недела, како предвремено роден го сметале и тогаш. Не дека му фали нешто има и во седми што се раѓаат и на крај е се во ред, ама терминологијата е таа. http://acibademsistinababy.mk/index.php/dete/18-bebe/67-predvremeno-rodeni-deca-prashanja-i-odgovri
Jas denes ne mozev da ja dobijam doktorkata,a stomakot me boli cel den na periodi.se napiv brusnica ama malku samo namali i osekam pak bolka vo dolniot del na stomakot,a preeska i malku mi se stvrdna stomakot....me fakja nervoza samo da ne e nesto stetno za bebceto,za drugo ne mi e nisto.....
Сакам да прашам кога се слуша срцевите очукувања во која недела, (јас сум во 5недела и 5дена) и који чаеви теба да се ибегнуваат да не се пијат, јас сакам многу чај од ацерола смеем ли сега да го пием ?
Иста сум и јас многу се плашам во првата бременост во 8недела дознав и тогаш срцето чукаше јако а еве сега само кесичка се гледа и една точа и ми кажа за две недели јас до тогаш незнам како ке издржам само Господ да ги чува : )
Дали ќе успеете да не се насмете воопшто? Јас не успеав и едноставно желудникот ми се преврте од смеење, а сигурна сум дека и на вас исто. Ајде мешковци, дневна доза на смеење https://www.facebook.com/383718401714950/videos/870831506336968/
Мила колку кг ти е бебчето? Ако ти е повеќе од 4300 гр. па и околу 4000 не давај природно.А за повеќе од 4500 да не правиме муабет.
Девoјки,јaс денес бев нa преглед,видoвме срцевa реaкцијa 6 тa неделa сум и некoј ден ,нo дaли oд пaтoт или штo не сум нaспaнa глaвaтa ме бoли,штo прaвите,пиете нештo вo вaкви ситуaции ???
На почетокот многу трудници имаат главоболка, јас неподносливи имав. Ептен во краен случај парацетамол пиев тоа е дозволено ама ако се издржува не пиј пробај природно со повеќе течности, масажа, одмарање во затемната просторија... Со лесно да ти е, честитки за срценцето!
Apcinja prvi tri meseci nikako, osobeno ne analgetici. Ne pij nisto pred da se konsultiras so doktor.
Ви благодарам,не е ептен силнo ,тaпa е некaкo ,мнoгу ми дoјде изгледa нaеднaш и пaт и вoзбудa и прошетка мaлку пo скoпје хехе и сaмo еднa блузичкa си купив.А oд кoгa пoчaвте сo кремите зa стрии и кoјa е нaјдoбрa ...Ке гледaм дa издржaм уште малку пa мoш.и ке зaспијaм
Samo maslo bademovo i krema od neven stavam. Specijalni za strii ne sum kupila seuste. 6 mesec sum inace
Мамички вчера го слушнавме срценцето за прв пат, пресреќна сум, отчукувањата се 113, што велите во ред е да се толку? Ја прашав докторката и вика дека за овој период (6+2) било доволно, јас мислев дека треба да бидат над 120, какво е вашето искуство?
Bev denes na kontrola i se zagriziv, ima problem so plodovata voda, bila podnamalena i zaradi toa bebeto e nazad so rastot, osobeno stomaceto e dve nedeli nazad. Ima li nekoj iskustvo so vakvo nesto, ne znaat zosto se namaluva plodovata voda, placentata e vo red, ispituvanjata od transfuziologija ok. Treba da pijam mnogu voda, aspirinot da go prodolzam i caj od gumbir za cirkulacija.