Мене не ми ни кaжa дoктoрoт кoлку се oткучaите .Не се мнoгу oптеретувaј ,aкo нештo не билo oк ке кaжел дoктoрoт
Мамички ај споделете некој добар општ матичен др. (По можност во Карпошов) Немам во Ск досега, а ми треба. Сакав и матичниот гинеколог да го сменам, ама ај викам сред бременост да не се глупирам Фала ви
Јас имав намалена плодова вода, исто ми рекоа незнаеле од што се случува. Пиев повеќе вода, може 4 литра на ден и јадев мн овошје. Се подобри ситуацијата за месец дена.
Незнам која недела беше точно, 5ти месец бев. За бебето ништо не ми спомнаа како се развива. Претпоставувам немало некој проблем. Матич. гинеколог никогаш во текот на 9 месеци не ми кажа дали растот на бебето одговара со гестационата недела. На следната контрола веќе се со беше во ред. Бебуле, го заспав бебето па малку да ве читнам. Растеме, се учиме на ред, се гушкаме.
Да. При стрес расте нивото на хормонот Cortisol кој преку папочната врвца се пренесува до бебето. Може и да активира инфекција. Не е страшно, но мајката треба да се смири...и да биде се повторно добро.
Па, не сакам да те паничам миличка, ама секако дека се штетни...се што чувствуваш ти, чувствува и бебчето! Е ова сега не ти го пишувам да те нервирам што си се нервирала туку да те мотивирам да се смириш и да уживаш во бременоста! Ништо не е повредно од тоа малечко срценце што чука во тебе, игнорирај се друго, посвети се на тоа да бидеш најдобар "домаќин" на малото ангелче!
Мамички не најдов тема за моето прашање.денес имав цел ден течна столоца.и од време на време ме наболва стомако.дали е нормално тоа.во 22 недела сум.
Штом цел ден имаш течна столица можно е да е стомачен вирус. Ако продолжи и утре напиј се линекс. Но претходно консултирај се со лекар.
Прави како што ти препорачуваат кокосче, се ќе биде добро!!! Евентуално побарај и второ мислење кај специјалист. Некогаш и мерките знаат да ги утнат малку па да не испаничат без потреба! Ти праќам многу позитивна енергија и најубави желби се да биде најдобро за тебе и бебчето!
Зошто да се глупираш, ако не ти чини менувај го. И јас со претходната бременост сменив гинеколог некаде 5 месец отприлика.
Mesinja,jas eve denes ne otidov na rabota,doma lezam ,vcerav me bolese stomak a me boli i denes.Doktorkata mi e vtora smena pa posle ke i se javam da ja prasam sto i kako da pijam ili ke idam i na pregled.Strav me fakja sto me boli stomakot(dole kaj jajnicite) ama me tesi toa sto bebceto go osekav vcera cel den,mrdase celo vreme....
И мене денес ме болеше, ама од тоа што се преморив вчера и што немам пиено неколку дена магнезиум. Мислам дека ми е од тоа, се шири, си прави место дебелана моја, па нормално е. Мене само на станување ме заболува, кога седам не.
Znam ja deka e normalno po malku bolka zaradi sirenje na matkata.A i na rabota sedam 8h.i moze i toa igra nekoja uloga.Ama vcera me presece na dvapati leviot jajnik i imam takva tapa bolka i me fati strav.A inace tamu kaj sto i e glavceto,na toa mesto osekam kako da "me proboduva" uste od sega saka da pokaze koj e glaven
Епа одмарај кога можеш, јас ја немам таа опција баш. Ќе одмарам во недела Се налевам со чај од брусница само, јадам банани и се смируваат грчевите. Едвај чекам денес најавија плата да си земам магнезиум.
Ајде, поупатените да кажат.Да се потсетам на одамна заборавеното. Што се пиеше кога ќе дознаеш дека си,, у друго стање". Фолна киселина,ама на колку дена.И кои витамини и што уште.