Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Фолна од 4 милиграми, еднаш на ден. Негде во 4 месец почнав да пијам магнезиум директ, во кесички по едно на ден. Некои магнезиум почнуваат да пијат одма.
    Мултивитами почнав да пијам 5 - 6 месец, Премама Дуо ги пиев.

На LUCERKA, zajka1, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Орхидеја појди на гинеколог се ќе ти каже, да фолна се пие првите три месеци и ништо друго, едно на ден од 400мг. Ајде со среќа и храбро, браво на изборот за трето дете, па макар и на несакајќи ако е, ќе видиш ќе те подмлади, еве Рефка ни ја подмлади.

Јас место фолна пиев Фемибион 1, тие се многу добри и ти ги препорачувам ;)

На zajka1, mimidjon, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Jas barem nemam problem so gazdata za toa,sekako nezgodno mi e koga baram slobodni denovi ili slobodni saati ,ama koga nemozam ili moram ne mi pravi problem.E jas eve baram Mg sum go ispila poslednoto vcera i sega ke cekam mm da dojde od rabota da mi donese.A i bananite pomagaat protiv grcevi ???
    @ph.orhideja cestito bremenost ili "drugo stanje" :)jas piev samo folna od 0,4mg i Magnezium direkt(ama deka imav bolki vo stomak).Drugi vitamini mi dadoa posle 3mesec.Ama najdobro prasaj si go doktorot.

На ph.orhideja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ако пијам фемибион,не треба фолна?
    Закажав,ќе одам за два дена,ама сега кога знам,да почнам нешто да пијам.
    Фала ви женски,ќе бидам редовна во темава.

На ♡BuBaLe♡ и blessed2 им се допаѓа ова.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Фолна од 400 едно дневно, конкретно јас ја земав таа на Алкалоид. И толку. Понатаму доктор сигурно ќе ти препише магнезиум. Мулти за трудници мене ми даде дури после 12 недела.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Да, ако иеш Фемибион не ти треба фолна, во нив има фолна, јод и се друго што ти треба.

7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Јас, девојки, го обрав бостанот, што би се рекло. Многу настинав :(

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Аман бе Жаки, лимон и сода, знаеш што ќе ти кажам. Јас да не се заречам добра сум, ама бактерииштево ме сотре :( Вчера и завчера осеќам ептен мака, болки и ми се моча на секое едно. Си легнав вчера сум заспала со светло со тв на гласно, не сум осетила од што сум била уморна.

9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.762
    Некоја да требало да пие антибиотици во 6ти месец? Какви ви дадоа? Др вика не е страшно после први три месеци, ама ич не сакам.

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Amoxil ili Amoxiklav e bezbeden vo bremenost, jas imam pieno vo prvata bremenost vo 8 mesec, bez negativni posledici :)

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Јас во 4ти месец пиев Панцеф, што ти дадоа тебе?

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Гинекологот ќе ти каже.
    Јас еве цела бременост освен фолна ништо друго не ми требаше.
    Мои пријателки со кои бев исто време бремена се отруја од железо, фолна па магнезиум...незнам ти што.

Јас јадев оооогромни количини свежо овошје и зеленчук (претежно блитва и тоа како салата) и крвната слика секогаш ми беше одлична.

На ♡BuBaLe♡, Pcelka94, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.762
    Уште ништо, утре ќе знам. Прво кај општ па заедно кај гинеколог ќе одиме, да видиме што е најбезболно.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Нема врска крвната слика со потребните витамини и минерали за бебче да се развива како што треба. Иако овие витамини се претежно фармакомафија ама сепак има нешто што му треба и на бебче. Фолната се пие до крај на 3ти месец.

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Сите трудници пијат различно,нормално тоа што ќе им препише докторот.Јас до 12-та недела пиев фолна,витамин е и магнезиум а ми даде и аспирин секој втор ден ама за две недели ми го прекина.После 12-та ми рече да пијам магнезиум и пре мама а фолна и витамин е да прекинам.Затоа најдобро е да отидеш кај матичниот па да ти каже што да пиеш.Јас сама на своја рака никогаш ништо во бременост не би земала па макар и фолна.

Јас во првата бременост пиев антибиотици и тоа уште во вториот месец Цефалексин,Оспен и Панцеф.Имаантибиотици што смееш да ги пиеш во бременост ама исклучително гинеколог да ти одобри.Немој да се плашиш,нема никаква штета за бебето да пиеш антибиотик,поштетно е да се разболиш а да не го лечиш тоа соодветно.

Негоо,мешиња мене неколку пати до сега кога ќе кивнам или посилно се смеам ме пресекува доле ниско стомакот ама силна болка.Претпоставувам не е страшно ама многу боли во моментот кога ќе ме пресече.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Фолна мене ми рекоа да пијам до крај на 9-ти месец.
    А бепчето црпи од тебе магнезиум, минерали, железо кои му се потебни при развојот и тоа се одразува на твојата крвна слика.
    Ако твојата крвна слика е ТОП, тогаш која ти е потребата да земаш дополнително билошто ???
    Се што е претерано нечини, па и витамините и минералите.

На LUCERKA, kukla21, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas folna piev do kraj na bremenost i vo prvata i vo vtorata bremenost, taka preporacuvaat tuka ginekolozite, zelezo po potreba davaat vo zavisnost od krvnata slika, ako e namaleno togas se zema nesto plus i toa e toa od vitamini, nisto drugo. Jas zelezo do 7 mesec ne zemav zatoa sto preku hranata si go voveduvav i mi bese super koga ispituvav krv i tek vo 8 mesec zemav zelezo arno ama mnogu mi se gadese i od tableti i od sumlivi i od prasok vo voda sto se rastvora, sekakov vid probav i od se mi se gadese i ne piev do kraj nisto pa ete sme zdravi pravi.....

На LUCERKA и referentka им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Jas se javiv kaj doktorkata -mi rece stom urinokulturata e cista moze bolkata da mi e od sirenje na matkata ,da pijam Magnezium 2×1,da stavam pak utrogestan (sabajle da pijam a vecer vaginalno),brusnica da pijam,da lezam i da odmaram,a ako ne pomine da idam na pregled.Lele kolku me fakja strav ,znaci neznam veke.Daj boze da mi se smiri bolkata i se da e dobro....

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Не се паничи. И јас имав константни болки на позиција на лев јајник. Сега ме фаќаат од време на време. Не е ништо. Секое одење на доктор им нагласувам, ми вели не е ништо. Чим мокрачата ти е уредна, не е страшно.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    За другите работи ајде де, ама магнезиум како ќе приметиш од крвна слика дека ти фали, сигурно не правиш секој месец испитувања детални на Ману за витамини и минерали во крвта.