Сега се сетив дека праша за стресот. Лачењето на оној хормон при стрес предизвикува движење на екстремитетите кај бебчето, па може притиснало некој нерв...
Lele istiot slucaj, hahha grozno cuvustvo, odis vo wc nema nisto, ispitav urinokultura sterilna, bev na lekar me vide vaginalno vika cisto e, pij poveke voda i caj od brusnica. jas koga stojam mislam sekoj moment ke se pomocam, a koga ke otidam nema nisto. Doktorkata vika glavata mu pritiskala na mocniot meur.
Kolku ti e cerviksot, mene mi e 28 pa zatoa i bebeto e nisko. Lezi poveke i odmaraj togas nema pritisok.
Te pritiska bebe bas na besika zatoa taka se osekjas, ufff tocno znam kakvo e toa cuvstvo....samo smireno i trpenie, kje pomine
Женички пазарев нешто од аптека и реков и магнезиум директ од 375 да ми даде. И кога видов сега во ќесата ми ставила од хемофарм магнезиум директ пишува магнетранс 375. Гледам состав чист магнезиум е.па се мислам дали да ги пијам пошто предтоа имав земено од натуралвелт таков магнезиум. Исти се или?
Добар ви ден мешиња Јас за пофалба ете како баксуз невиден скоро пред пораѓај мене телефонот ми "цркна" сега си немам телефонче нервозна сум ужасно , си лежам постојано од страв ради болките ама досада фати па некако едвај и до продавница отидов ама ај ќе изгуркаме бар до другата недела и после полесно ќе е Инаку мајка ми купи торбица за бебчо и деновиве ќе купи за од болница мерак и било . Креветчето од К.Паланка треба само да си го донесеме и друго све е овде , мажулето донесе све , па пополека планирам и торбичката да ја спремам и такаа... честитки и лесна бременост до новите мамички
Мешиња.... да ве прашам.... кога ви се појави Линија Негра? Јас веќе 23 недела, немам, сигурно е рано нели?
Мене со првото уше на самиот почеток ми се појави таа линија и одма по таа знаев дека сум трудна , а со второво ни линија ни ништо ,а машки и двете Инаку јас официјално денес пуни 35 г.н сум накај 36 г.н идеме јупии ситно-ситно до најубавиот ден
Јас денес од сабајлето почнав со чистење ај една соба ај друга па ај цел спрат, па малце ми беше па и кифлички направив на керката. И така весела отидов во вц и што да видам имав темнокафеава боја на гакичките се преплашив, одма отидов на гинеколог ме прегледа вагинално немаше ништо чисто беше, ми направи вагинално ехо и се гледаше мало топче како трепери многу се израдував фала Годсподе леле се е добро ми даде магнезол шумливи и ми кажа да не се напрегам многу, а што тоа бидна незнам многу се исплаши зошто и кога се избришав со тоалетна хартија на него имаше темно кафеав исцедок.Некој да не знае нешто?
Mozhe da e stara krv. Ama ti preporachuvam prvite meseci da ne se napregash tolku mnogu.. Mnogu pazenje treba.
http://www.kurir.mk/makedonija/vest...pregledi-za-bremenite-zeni-ke-bidat-besplatni I ovoj den go dochekavme mamiiii Inaku taa linija negra jas ne ni znaev deka ke se pojavi. Jas odamna imam na sredina na mesheto pod papokot edna linija taa li e?
Само што сакав линков да го ставам, не само од аспект на тоа дека е бесплатно се за трудници, туку за еден податок кој ме фрапираше од текстот. „Согласно податоците од Заводот за мајки и деца во 2014-та година од 23.500 бремени жени само 15.194 се јавиле кај матичен гинеколог, од кои 7.622 тоа го сториле во првите три месеци од бременоста, а останатите подоцна. “ 23000 трудници, 15 194 отишле на матичен, а останатите за цела бременост НЕ! Ало, кај живееме? Ние тука за кивање се потресуваме, а третина од трудниците во земјава не отишле на лекар ни еднаш во текот на бременоста! Ми е срам од тоа кај живеам. Некој брои внес на витамини, некој не оди ни на доктор. Не верувам дека третина од жените немале пари да отидат барем на едно ехо во 9 месеци, барем 300 денари да дадат за ехото. Мислам дека иако се сметаме за образована нација, 90 % оделе на факултет, ама добри 30 % од жените се простачки. Ако вака се грижат во бременост, како се грижат откако ќе се родат? Ај да не си ја полнам душава гнев. Срамота е ова. Единствен начин некои да отидат на преглед, не е да е бесплатно, туку да им плаќаат по 100 денари за преглед. Може така ќе се загрижат за своето дете, лицемерно, Инаку, за внес на витамини, не знам дали сте забележале, ама телото само ви кажува што треба да јадете Јас имам страшна желба за овошје, а ич не сум го сакала. Телото знае се.
@kristince51 duso ti si se premorila I jas istoto si go napraviv koga doznav déka sum bremena doma generalka perenje peglanje gotvenje polna so energija I Vecerta prokrvariv za malku ke go izgubev bebceto, potoa morav mnogu da vnimavam I da lezam, @Pcelka94 kako si ti mila? Jas vcera mnogu pesacev so svekrva mi bevme za Skopje imavme nekoj obvrski I Vecerta nakaj 3 casot iMav mnogu golemi bolki nisko Nad sramnata koala se isplasiv menstrualni bolki bea se napiv magnezium posle pola saat mi pomina, denes maticnata mi rece mora mnogu da odmaras I magnezium 2 pati na den I pred polna 37 nedela ne e dobro da se porodis, a bebus aktiven kloca ripa na site strani, jas vo sabota Pravam polni 35, dobredojde na novite mamicki izvinete za dolgiot post
Добра сум лежам дома , постелката ми била зрела и бебуш е толку доле што главчето со ехо едвај го виде,ние од денес пуни 35 г.н сме ,а док. кажа рок за пораѓај до 37 дава. Се премивме нештонод нешто но , торбицата деновиве ќе ја стокмам здравје