Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    141.743
    ^ И јас би сакала да верувам како тебе, ама откако на клиника видов трудница која кажа дека цел месец крвари и не отишла на лекар, уште една која 10 години не останала бремена, оти снаа и и направила магија, и прв пат сега оди на гинеколог, и уште една дома породена оти не знаела дека е бремена... У се верувам.

Кога чекате на ред во болница, ако имате „среќа“ ко мене, сите да ви кажат оти дошле, многу ќе чуете. Полно е простачки, за жал.

На m.i.g, slobodka и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Na privatni kliniki koga odat za pregledi zavereni li se tie pregledi? Ne sum bash informirana kako odi toa,ako ne se zavereni znachi golem del od brojkata koja ne posetila matichen ginekolog bila na privatno. A ako se zavereni togash ne mi se veruva tolku golem broj na zheni da ne otidat niti ednash na pregled vo tekot na bremenosta.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    180.898
    бременоста ако не е евидентирана кај матичниот како ке ја бројат?Значи голем број не посетува матичен гинеколог си оде директ на приватно и таму се породува и бебето се брое ко родено а кај матичниот нема документи за бременост барем јас така мислам
    @Cka цел месец крварела и не отишла на преглед?туууу а ја со срека ке имав едно крварење и спонтан во 5 месец малер сум јас изгледа :D

4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    A kolku toa zeni odat samo i samo na privatno, celi 9 meseci bez da posetat nitu ednas drzaven ginekolog? Jas bi rekla zanemarliva brojka. Barem ednas ke otides na drzaven, ako ne stalno.

5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    141.743
    Не знам, еве некa каже некојa која цела бременост не се јавила кај матичен ниту еднаш за да запише дека и е матичен.

Некоја да би одела само на приватен, да не и притребало ни едно болеување 9 месеци, да сака се да си купи од лекови на приватно... знам дека е прескапо. Па затоа и обратната варијанта, дека третина од трудниците имаат пари за цела бременост да е се на приватно, не ми е за верување да сме па до толку богати, а ниту едно боледување да не притребало. Шо знам, ако има таква нека се јави.

Последна измена: 19 ноември 2015
    На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas se izvinuvam shto ne mi e verodostoen podatokov ;)

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    ЈАс денес бев доктор и да ви кажам сум утепана.Прегледот беше во 12, ама после шетавме и купувавме некои работи за мене и бебчо и некако капнав(hollest).Немам ич кондиција.
    Бебуш е супер,понапреден си е за неделите, сега е 1280 гр.тежок:inlove:.Пак се свртел со главчето надолу.На секој преглед само менува позиции:D Плодова вода пак е во горната граница.Ми зедоа брисеви и мокрача и ми рекоа на наредниот преглед кога ќе биде за 3 недели почнуваме со ЦТГ.
    Инаку докторот ми кажа дека немало да имам Приска 3|(, затоа он ми ги земал мерките од бебето и немало потреба да правам.А, баш го прашав кога ќе правам,оти наредниот преглед ке бидам 30+5 недели и ептен се поклопува за испитувањето.
    Ние речи кажи ама 90% од пазарувањето за бебуш ни е завршено.Кај и да е ќе почнам да си спремам торбица,оти на интернет читав дека после 30нед требало да се има спремено,за ако не дај боже дојде до предвремен пораѓај.
    Инаку утре ми доваѓа мајстор за вратата,ќе треба пред 8 сабајле да сум станата:drunk:

На Mariangel и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Девојки јас само што се вратив од на гинеколог не ми потврди бременост се гледа само задебелен ендометриум 12.5 ништо друго ни точка мн ми падна тешко. Гинекологот ми кажа дека најверојатно е сеуште многу рано и по резултатите од крвта сум втора максимум трета недела хцг во крвта ми беше 65.99 најмногу ме заболе кога ми кажа ако не добиеш за две недели на контрола, што мислите вие, некоја со искуство од која недела се гледа нешто што да очекувам, неможам да прекинам да плачам многу ми е тешко :'(

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Редовен циклус имаш? И кај мене ништо немаше првиот пат ко бев, а 10 дена ми доцнеше. И на неколку други што беа труднички тука мислам и @kallias ако не се лажам.

На ivi1987, kallias и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да да циклус имам на 30-31ден, требаше да добијам на 12 или 13ти, понеделникот направив тест попладне околу 4 часот ми излезе бледа втора црта, завчера испитав преку крв позитивен резултат а на ехо ништо :((

11. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Мoже пa кaснa oвулaцијa си имaлa и кaснo е зaчнaтo зaтoa не се гледa,пoчекaј,стрпи се ,не плaчи и не се нервирај a шo aкo си бременa стрес му прaвиш нa тoa мaлечкo ембриoнче.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Vennera.aa не можеш да знаеш кога си останала, почекај за неколку дена оди пак, или провери преку крв дали правилно расте хормонот.

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Мислам дека рано си била на преглед. Ќе се гледа за недела-две. Не можеш ни ти, ни докторот да знаете кога точно си одтанала бремена. Дај си време и одмарај. За мирна душа, направи си уште еден тест, ако има црвена линија сеуште, тоа е добар знак, особено ако е потемна. Поздрав и извести не што биднало.

14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Сигурна сум само дека не е пред 28ми октомври зошто немавме односи до тогаш ке почекам до понеделник ако не прокрварам ке го повторам преку крв, тоа е што е сега само господ да е со меме

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da, da, mozebi pokasno nastanalo zacnuvanjeto i zatoa ne se gleda uste na eho, 2, 3 nedela raaano e so se sekiras kje pokaze podocna mu treba vreme na embrionceto dodeka se oformi, ehee jas koga bev 6 ili 7 nedela pa nisto ne se gledase na eho a ti sakas uste swga da se vidi, kaj mene vo 9 nedela se vide plod i srce slusnavme, ete ako ti e za uteha. Taka da, jas ti sovetuvam da ne se mnogu sekiras, sekako sto e tvoe kje si dojde, za 2, 3 nedeli koga kje odis na kontrola kje si go vidis posakuvanoto nesto. So srekja i te pozdravuvam :*

На MilaP, mimidjon, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @kallias Дај боже душо само да е се во ред толку време чекав да се израдувам, не фер толку кратко да трае радоста :(

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Srcka, mene mi docnese 2 ipol nedeli i koga bev na eho nemase nisto, pa za 10 dena koga povtorno otidov duri togas se pokaza embrionceto so srcence koe cukase kako ludo, a togas bev vekje 9 nedela, ne moze nikoj pa nitu doktorite da znaat koga tocno ni se plodni denovi, sekoj den od mesecot moze da se plodni, ete kaj mene se fatilo den, dva pred da dobijam ciklus zatoa sto i togas bas imavme odnosi i zatoa tolku me iznamaci pufkata dodeka se pokaze na ekranot :) Smiri se, ne misli na toa i kje si dojde kje vidis :)

На Bebulleee и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    Venera mila, ti kazav mislam, ne se opteretuvaj i da nema nishto, premnogu e rano. Odmaraj, uzivaj, kaj i da e dve nedeli ke pominat i ke ja vidish taa tochka shto znachi zivot, a brgu brgu i srceto ke mu go slushnete na bebushko.

Mama denes zema plata, si otide vo DM i si kupi krema protiv strii i maslena kupka. Edvaj chekam da kupam neshto u boja za beble, dosta bea unisex boite :D

На LUCERKA и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
  20. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Знаеш дека јас и и ти во блиску време дознавме кога сме бремени .Јас кога не го направив правилно тестот па се познаваше бледа црта па потоа почекав една недела за.друг тест каде се добро познаваше две темни црти, па тогаш отидов на доктор и пишав дека само на ехо се гледаше како кесичка и мене ме беше страв затоа после три дена и вагинално ехо ми направи и тогаш се виде бебенцето а според гинекологот сум 6 точно недели бремена.Сакам да кажам дека од таа бледа црта помина 10дена, и тогаш бебушче ке се гледа на вагинално ехо не му се секирај, таму е, мисли позитивно и немој да плачеш, знам тешко е да се чека две недели и јас току треба да чекам да му го слушнам срцето и еве секој вечер се будам и проверувам нешто да не биднало. Мора да сме храбри и да веруваме во Господ дека се е во ред. :)

На LUCERKA, danichap, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.