Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Фала ви многу за подршката маж ми не го пуштат да дојде се нервира, тука на најблиските им кажувам што е работата тие ми велат ма ајде ако бива бива ако не млада си има време ,зар ке лежиш цело време, па детето неможе цело време ние да го гледаме треба му мајка :), незнаете колку ми е тешко ама само да е добро .

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    180.859
    се гледа оти си опкружена со прост народ ти ке си се сместиш во кревет и ке одмараш некој ден па ако треба и таванот нека падне а такви муабети за пред селска чешма немој ни да ги спомнуваш а не да ги слушаш не знаеш изгледа како изгледа спонтан дај му наредба таму нека ти помагаат мајка свекрва сестра сигурно за некој ден нема светото да се заврти па ние што ги лежевме по 9 месеци децата не умревме од лежење

На ♡BuBaLe♡, Pcelka94, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    За ова немам зборови. Јас да сум ќе ги отерам у...... ај не кажувам :) Лежи си, одмарај и ич да не ти чуе што рекле тие околу тебе!

На Pcelka94, ivi1987 и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Samo @AngelOfArh li kje ima krema protiv strii? :P Hahah,se nadevam ke mi pomogne. Oti si ispuka moeto meshe vekje troa :D 12232687_182322562115945_7259288379369691872_o.jpg

На AngelOfArh, Pcelka94, mimidjon и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Смири живци и уживај миличка!
    Бременоста нека ти биде лесна и успешна.
    Размисли убаво на кого може да се потпреш овој период, мора да има некој што нема да те замара и оптоварува со сурови муабети и ќе ти биде поддршка овој период.
    За колку време ќе си дојде тм?
    Ајде уклучи позитива на максимум и очекувај се најдобро! :)

На Vennera.aa и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Редовно ми бараа и ТСХ и Т3 и Т4, и антитела ТГ и ТПО, тие ги испитувам на 3-4 месеци на патофиза но во бременоста гинекологот зачестено инсистира само на ТСХ. Дури и вчера кога бев на интернист, и таа ме праша само за вредностите на ТСХ!
    Ваљда им е најмеродавен показател во тек на бременост???

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Море жени, нешто друго ме секира и револтира денес - слушам дека немало основа да им се одземе лиценцата на гевгелиските анастезиолози...ццц, абе кај се видело човек да убиеш од пијанство и да останеш лекар! Страшнооооо!!!

Само Господ да не чува!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    И јас така слушнав па срамота е бе два животи беа згаснати и зар виновниците за тоа да не бидат казнети стварно е срамота и греота

Последна измена: 20 ноември 2015
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Nasata cudesna zemja...

10. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Баш така срцка се може да се очекува во нашава земја

11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Jas pak druga verzija cuv... Imam drugarka specijalistka i demek od provereni nivni izvori... Navodno nebile na rabota i dvajcata i gi viknale so sila, i zatoa nema da im odzemat licenca. Uste i gi brani deka siroti luge izgubile rabota zadzabe??? Abe aj!!! Uste si se branat megusebe, siroti nie so vakvi doktori i esnaf i vlasti.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Само господ нека не чува тоа ќе кажам

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    На Vennera.aa и Mariangel им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро мешиња како сте денес? Мене сон не ме фаќа, само кошмари сум од кога отидов на гинеколог :( Сакав да ве прашам каков магнезиум пиете, имам често болки и грчеви во долниов дел на стомаков па да си земам да ми ги ублажи, патем дали е нормално што ме боли тука вака ми е уште од пред да требаше да добијам неколку дена?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.956
    Венера првите неколку недели ќе имаш често вакви менструални болки, зимај си магнезиум не ти штети, ама не се ни нервирај, сосем е нормално. Телото не може наеднаш да престане да се однесува како претходно, сега се бори да го прифати ембрионот кој за него е страно тело, тебе ти треба смирена да бидеш, да одамраш што е можно повеќе и да не дозволуваш да те преовладуваат стресот, емоциите и муабетите од околината.

Ова со муабетите од околината важи и за Кристинче, не знам кој разумен тоа ти го кажал, ама јас би си ја викнала мајка ми, некој близок да ми помогне за детето и би легнала да не станам од кревет додека доктор не каже. Боже сачувај каков муабет ти кажале еј, не ми се верува. Јас кога беше сестра ми со патолошка бременост не мрдав од кај неа, и помагав, и правев јадење, и чистев, и пазарев, за да и биде поубаво за нова година и украси дома, буквално ја третирав како дете само за да не станува и да не се замара. Нормално дека сите ти се наоѓаат во таква ситуација, јас сум сега со нормална бременост па мм знае често да ги заврши работите за мене за јас да не се оптеретувам, какво е тоа размислување. Без нервози, седни си со маж ти разбери си се, најдете некој кој ќе ви помага, ти одлежи си додека докторот не ти каже поинаку и после заедно ќе се спремате за доаѓање на бебулето.

На Girl-Rabbit, ivi1987, kelebeim*** и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Кој магнезиум ви го препорача вам доктор шумечи, апчиња, кесички и од која фирма? Бидејќи мојот гинеколог не ме смета за бремена ништо не ми кажа ни советува да пијам.

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Magnezium direkt od 300 pijam jas. A sto se odnesuva do bolki vo dolen del od stonakot ne se sekiraj, normalni se periodicni bolki so slab intenzitet. Folna pij isto taka.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.956
    Магнезиум директ, во кесички, добро ме потсети денес да појдам да си земам. Тој ми е најлесен за пиење, нит да растварам, нит да пијам апчиња, само истурам во уста и толку.

На LUCERKA и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  19. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ќе тркнам и јас на пауза ке си земам по едно на ден се пие така?

20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Добро дојде и со лесно

Гледам зборувате за матичните.Да Ве прашам нешто.Дали на секој преглед плаќате пари ако ви е матичен?Јас на секој преглед плаќам по 500денари кај матичната и не ми дава ни фискална ни ништо.Која е логиката,а е матичен доктор?Просветлете ме Ве молам.
    Инаку Ве читкам и се радувам со сите Вас,а на тие што имате по некој проблем само верба и се ке се среди.

На i-v-a-n-4-e и makgirl им се допаѓа ова.