Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Da po edno nasabajle. Ako ima potreba od poveke toa doktor ke ti potencira

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @LUCERKA мене ми зема кога како некогаш 200, 300 некогаш 600, а се има случено и воопшто да не ми земе.

3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Кај мене константно е 500,а никогаш не промашила да ми земе.Исто е и со стоматологот ама ајде ке речеш употребува тој материјали за забот,а ова само те гледа на ехо 5мин и оп 500ка,а матична

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро утро мили мамички!
    Голем празник е денеска, нека ни е за многу години! На сите што го слават како куќна слава нека им е среќна и бериќетна славата а оние што имаат именден да им е среќно и вечно името!
    Убав ден на сите ви посакувам а јас здравје се спремам да одам во црква па на шопинг - подготовки за бебули - втор дел!

На Pcelka94, blessed2, zajka1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Исто е и кај мојата, само "добар ден" и е безплатен -секое ехо е 500 и за се друго има тарифа дури и земањето брис и е 300 денари, а што има во тоа, 3-4 стапчиња и минута работа!

6. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Добро утро трудници :inlove::D

7. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Добро утро.Колку недели си трудна?

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    22-та недела сум.Ти?

9. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас се одлучив за ХИП путер за тело IMG_20151121_101239.jpg
    А во меѓувреме го открив волшебното дејство на кремата од невен, обична ефтина кремичка од 75 денари ама мене ми е идеална - ми ги смири бубуљиците на лицето, чешањето на стомакот па дури и непријатноста на кожата на градите (суви брадавици). IMG_20151121_101306.jpg
    Сега ги употребувам напоредно и двете!

На Pcelka94, Mariangel, LUCERKA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Кaј мoјaтa мaтичнa нa врaтaтa пишувa Прегледoт кaј мaтичен е бесплатен.Ехo 300 ден ,земaње на брисеви пo 100 ден oд брис.Јaс и кaј oпшт мaтичен кoгa oдaм никoгaш не сум платила.Зa инвитрoтo ме бoцкaa секoј ден,денaр не ми земaa,сaмo игли такви инсулински ми требaше зa пoткoжнo бoцкaње a oни немaс и јaс си нoсев.

11. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро утро и на тебе мамичке!
    Женско или машко?

12. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Машко машко сега дома ќе бидеме 3 машки 3 женски таман хаха :D:D

На mdenkov, okcenzi, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Dobro ni dojde. Prijavi se tamu za termini za poragaj, se mnoxime martovski bebinja :D

14. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Хахаха.Јас здравје боже и со ова бебуле треба да се породам во март а и другиве ми се родени во март некој ќе помисли дека со план ѓи правам децава хахахаха :D

На Bebulleee, Pcelka94, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Лепотици не се бунете, едно ехо за гинеколошка ординација чини 150 000 евра, неверојатни, кои тие ако не ги извадат од прегледи не знам како ќе ги надоместат. Надоместокот од фонд не покрива ништо, добиваат по 1 евро од пациентка, само имав разбрано дека даваат до 1000 пациентки само, ако е така со 1000 евра што попрво да направат, да купат ехо апарат, да опремат ординација, да платат сестра, чистачка и да извадат пари за себе. Јас имам еден преглед, едно ехо и еден пап годишно бесплатни, а секој преглед го плаќам по 500 денари и не жалам ни денар. Иначе зимањето брисеви и пап воопшто не е безазлено, зима брис од 4 различни места, што ако утне нешто, оние памукчиња си ги плаќаат башка. Обичен преглед кај матичен и преглед кај матичен гинеколог воопшто не е споредливо, се работи за две различни работи, на едното место си разговараш со лекарот додека те прегледува, најчесто не употребува ни стетоскоп, а кај гинекологот ако нема ехо апарат џабе се вика гинеколог. Лекарската професија воопшто не е едноставна.

На slobodka, Sunshine_1979 и Cka им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    141.693
    Добро утро и од мене. Ко трудница редовно во 7 станувам.

За муабетот... Еднаш годишно прегледот е бесплатен. За ехо 300 ден за друго не ми зеле пари.

Упати, брза реакција, совет, охрабрување, засега е топ матичната. Во една ситуација изреагира одлично, ептен ми помогна.

Магнезиум пијам од 13та недела, засеа само карлица наболнуе. Ама кашлам упм.

17. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас денес пак бев на гинеколог и ми ударија инекција зошто имав темна кафеаво накај црвено на гакичките , сама се. И тоа требало да се.купи, пак одење до аптека, чекање, пак вагинало ме прегледа и ми дезинфекција направи,па вагинално ехо таму беше моето мило бори се трепери , само тоа кесата не беше округла туку веке како круг ами посплескан.Кажав на свекрвата да се грижи за се до четврток не се померувам од кревет ке се борам за него несакам да сум негативна , многу ми се лоши, градите ме болат, ама кога ми се пријаде бурек со месо па со таксито застанав и купив да јадам а што е најчудно никогаш не сум јадела бурек со месо ама баш никогаш секогаш ми се гадеше од неговиот мирис и вкус. Фала за подршката, а на сите ни ставив на знаење дека не се откажувам од него ке се борам, па Господ е еден нека ми е на помош, инаку да ви кажам керкичката дури таа ме гледа и разбира дека не е добро нешто па се што и кажам ме слуша и се качува сама ми полни вода,нонстоп ме гали по мешето вика не се грижи мамо јас ке ве чувам :)

На kalinaka, ance87@, macunka и 10 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Некни напишав еден пост да ја седнеш малата да и објасниш ама ај викам да не се правам паметна да не солам памет. Објасни и дека заедно треба да направите се за бебуле да биде здраво и живо и да си го дочекате за 8 месеци ;)

На kristince51 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  19. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Леле срцка мила.Ајде не се секирај се ќе биде добро :*

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Sabajlevo bev vo Avicena, tolku sum nezadovolna tri pati me bockaa da mi ja pogodat venata i na kraj od gole kaj zglobot mi zemaa krv, sega sum cela ko narkoman so modrici. Sramota e ova, nesposobni.

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.